Istraživač Loch Nessa kaže kako je ostala jedna teorija o čudovištu koja je ‘uvjerljiva’

Loch ness
13 komentara

Lovci na Nessie mogu se kloniti novih znanstvenih otkrića na kojima je radio novozelandski istraživač koji je obavio veliku DNK studiju u  škotskom Loch Nessu. Profesor kaže da jedna teorija o zvijeri “ostaje uvjerljiva.”

Glasine o mitskoj zvijeri koja živi u dubinama velikog jezera traju godinama, nadahnjujući tako niz složenih prevara i privlačeći ogroman broj posjetitelja u Loch Ness u nadi da će ugledati to stvorenje.

Profesor Neil Gemmell, genetičar sa Sveučilišta u Otagou, i njegov tim uzeli su stotine uzoraka vode iz jezera tijekom istraživačkog putovanja 2018. godine i izvadili oko 250 uzoraka DNK.

Gemmell je rekao da od četiri glavne teorije oko navodnog postojanja ogromnog morskog gmaza unutar jezera, istraživači su odbacili većinu njih, “međutim, jedna teorija ostaje uvjerljiva.”

Priznao je da je malo vjerojatno da se DNK takvog stvorenja može naći u Loch Nessu, ali odbija otkriti više prije službene konferencije za novinare o nalazima svog tima. Konferencija bi se trebala održati sljedećeg mjeseca.

Glavna svrha projekta nije bila utvrditi, jednom zauvijek, postojanje čudovišta iz Loch Ness-a, već prikazati metode istraživanja koje je tim razvio, prenosi Stuff.co.nz.

“Čudovište ili ne, okolišni DNK, tehnologija koju koristimo, je vrlo uzbudljiv način procjene živih vrsta u određenom okruženju”, rekao je Gemmell. “To je jako, jako dobro u vodi.”

Očito je riječ o dobrom marketingu ovog stručnjaka, jer je istražući na jako kontroverznom mjestu uspio skrenuti pozornost na svoju tehnologiju.

Što se tiče samog Nessia, očito ćemo morati još malo pričekati da vidimo postoji li ili ne. Kad smo mogli čekati ovoliko dugo, možemo pričekati još mjesec dana.

Loch Ness
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
4 godine prije

Pitanje: Što je monstrum iz Loch Nessa?
Odgovor: Zmija. 40 stopa duga prosječno. Tamo je njih 51 u jezeru. One žive u sistemu podvodnih špilja i ostaci su od pred-kataklizmičkih vremena.

Brainstorm
4 godine prije

jedna jedina teorija o loch nessu je ova: sto vise “teorija” i razglabanja to veca reklama.

Mile
4 godine prije

Ako ovaj lik sa svojom tehnologijom nije uspio naći izmet od tog bića onda mu je posao 0 bodova, od kita skoro tonu ima od ovakve zvijeri bar kao osrednja kuća treba i tolikoj hrpi da se razgradi a ono ga nitko nije vidio mislim na hrpu g….a!

Zvrk
4 godine prije

To je karakondžula.

samo tako
4 godine prije

Znanstveno je u DNK vode pronašao vodenu paru

stefano
4 godine prije

sezoni kiselih krastavaca još se ne nazire kraj pa je i kolerik počeo podj……i

Pizistrat Nelson
4 godine prije

Dok se nessy ne javi, ne vjerujem niš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI