Istraživač Loch Nessa kaže kako je ostala jedna teorija o čudovištu koja je ‘uvjerljiva’

Loch ness

Lovci na Nessie mogu se kloniti novih znanstvenih otkrića na kojima je radio novozelandski istraživač koji je obavio veliku DNK studiju u  škotskom Loch Nessu. Profesor kaže da jedna teorija o zvijeri “ostaje uvjerljiva.”

Glasine o mitskoj zvijeri koja živi u dubinama velikog jezera traju godinama, nadahnjujući tako niz složenih prevara i privlačeći ogroman broj posjetitelja u Loch Ness u nadi da će ugledati to stvorenje.

Profesor Neil Gemmell, genetičar sa Sveučilišta u Otagou, i njegov tim uzeli su stotine uzoraka vode iz jezera tijekom istraživačkog putovanja 2018. godine i izvadili oko 250 uzoraka DNK.

Gemmell je rekao da od četiri glavne teorije oko navodnog postojanja ogromnog morskog gmaza unutar jezera, istraživači su odbacili većinu njih, “međutim, jedna teorija ostaje uvjerljiva.”

Priznao je da je malo vjerojatno da se DNK takvog stvorenja može naći u Loch Nessu, ali odbija otkriti više prije službene konferencije za novinare o nalazima svog tima. Konferencija bi se trebala održati sljedećeg mjeseca.

Glavna svrha projekta nije bila utvrditi, jednom zauvijek, postojanje čudovišta iz Loch Ness-a, već prikazati metode istraživanja koje je tim razvio, prenosi Stuff.co.nz.

“Čudovište ili ne, okolišni DNK, tehnologija koju koristimo, je vrlo uzbudljiv način procjene živih vrsta u određenom okruženju”, rekao je Gemmell. “To je jako, jako dobro u vodi.”

Očito je riječ o dobrom marketingu ovog stručnjaka, jer je istražući na jako kontroverznom mjestu uspio skrenuti pozornost na svoju tehnologiju.

Što se tiče samog Nessia, očito ćemo morati još malo pričekati da vidimo postoji li ili ne. Kad smo mogli čekati ovoliko dugo, možemo pričekati još mjesec dana.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

avatar
10000
7 Grupirani komentari
6 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
13 Komentatori
Pizistrat Nelsonstefanosamo takosamo takoLucija Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Brainstorm
Gost
Brainstorm

jedna jedina teorija o loch nessu je ova: sto vise “teorija” i razglabanja to veca reklama.

stefano
Gost
stefano

sezoni kiselih krastavaca još se ne nazire kraj pa je i kolerik počeo podj……i

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Pitanje: Što je monstrum iz Loch Nessa?
Odgovor: Zmija. 40 stopa duga prosječno. Tamo je njih 51 u jezeru. One žive u sistemu podvodnih špilja i ostaci su od pred-kataklizmičkih vremena.

kihot
Gost
kihot

zanimljivo. može izvor ovoga što si napisao?

Mile
Gost
Mile

Kihot; to su ti osviješteni znanstvenici koji su uviereni da je zemlja ravna i šupljikava sa puno zemalja unutar plohe čak i Atlantida i T-rex je domaća životinja u rangu našeg pekinezera! Pogledaj na You Tube nećeš moć vjerovat koliki je broj tih osviještenih znanstvenika sa utjecajnih sveučilišta!!

samo tako
Gost
samo tako

Dobro si izbrojio ?

Mile
Gost
Mile

Ako ovaj lik sa svojom tehnologijom nije uspio naći izmet od tog bića onda mu je posao 0 bodova, od kita skoro tonu ima od ovakve zvijeri bar kao osrednja kuća treba i tolikoj hrpi da se razgradi a ono ga nitko nije vidio mislim na hrpu g….a!

Adriana
Gost
Adriana

Sudeći po Imbex-u, čudovište treba tražiti po valama Jadrana, na sve strane viđene i namirisane hrpe g…a, kupači navodno dobivaju i kožne reakcije. OK, Loch Ness je vjerojatno i u ovo doba godine hladan, pa baš i nema kupača.

Lucija
Gost
Lucija

Adriana
Ne trebamo puno tražiti. Nama blizu, možda na svjetskoj mikro razini ima jedna hrvatska stranka…ma zapravo – svi političari.
A na makro razini čopori čudovišta oko onog ‘Eppstein a’ ili globalističkih bankara…ma i jetiji i zmajevi bi se posakrivali.

Zvrk
Gost
Zvrk

To je karakondžula.

Lucija
Gost
Lucija

Zvrk ić
Neznam točno što je to, ali gadno zvuči…😊

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Dok se nessy ne javi, ne vjerujem niš.

samo tako
Gost
samo tako

Znanstveno je u DNK vode pronašao vodenu paru

POVEZANE VIJESTI

Izbornik