Kako sastaviti popis glazbe za vjenčanje

4 komentara

Pravi izbor glazbe za vjenčanje može nadjačati sve ostale detalje, tako da dobra playlista zlata vrijedi. Dobra glazba će taj poseban dan dodatno začiniti i učiniti ga nezaboravnim.

Tijekom planiranja vjenčanja, vrsta glazbe i tip svirke doći će kad-tad na red. Želite li nastup uživo i pouzdate se u repertoar benda koji ste angažirali, odlično, ne morate dalje brinuti. Međutim, ako želite angažirati DJ-a ili će glazbu puštati netko od vaših uzvanika ili vi sami, tada trebate dogovoriti kakva vam je vizija. Ne biste vjerovali, ali ovo može izazvati velike frustracije. Primjerice, vi želite alternativnu, punk-rock temu, a vaš odabranik (ili odabranica) smatra kako ovakav događaj iziskuje nešto klasično (pop, soft rock). Ili, još ekstremnije, vi ste za urbani i globalni glazbeni pravac, a partner/ica je za domaći i narodni s primjesama grčkog melosa. Dakle, morate se uskladiti odmah u početku i odrediti temu i žanrove.

Kad ste to učinili, ostavite prostora i za nešto drugačije i neočekivano. Ako imate iskusnog DJ-a, on će znati prepoznati potrebe publike. Ključ uspjeha je da naglasite koje pjesme imaju posebno značenje, ali budite fleksibilni da se „na terenu“ nešto i promijeni, da se udovolji glazbenim željama pojedinih uzvanika ili promijeni ritam prema razini energije koju gosti imaju. Dakle, odredite desetak osnovnih pjesama koje su fiksne, a ostatak će prema tom stilu složiti DJ prema vlastitim idejama i inspiraciji.

Inače redoslijed pjesama ide od onih laganih, za opuštanje i ugodnu večeru, preko umjerenijih, do onih najbržih za kraj – za ples, ludovanje i skakanje. Zato je najbolje imati četiri liste već spremne, ovisno o fazi zabave. Playliste se trebaju sastojati od pjesama koje su većinom svima poznate i zato je dobro napraviti miks svima znanih klasika i moderne glazbe. Vjenčanja pojačavaju emocije i potiču nekada na sjetu, pa nije loše ubaciti lijepu pjesmu koja će biti u skladu s time. Ovo je odličan povod da nas ponese malo nostalgije.

vjenčanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Muppet shou
4 godine prije

Ako se ne sprzi 100 000 eura ne valja nista. Koja burleska i kic budaletina.

puki
4 godine prije

halid–zagrli me njezno

i onaj narodnjak –klasik na ovim prostorima, na mnogim svadbama po Hrvatskoj, BiH, Srbiji. Crnoj Gori:
Trepetiljka trepetala

Laki Topalović
4 godine prije

1. Sestra mi je poručila da se udaje…. 2) Danas majko ženiš svoga sina… 3.) (ako je babo preselio na ahiret) Prokleta je Amerika i zlato što sja… pa lako,

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Kuća pos´o…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI