Kako biti dobar gost na vjenčanju

1 komentar

Kada ste pozvani na vjenčanje i pazite na pravila ponašanja, mladenci će vam biti jako zahvalni. Taj im je dan poseban i vaše će ponašanje pomoći da sve prođe glatko.

Kao prvo, odgovorite na poziv čim prije. Važno je znati broj uzvanika, a od velike je pomoći znati taj broj i prije vremena. A ako ne možete doći, navedite im kratki razlog, bez obzira na to što niste dužni. Ako pristanete doći, pa vas nešto u tome spriječi, javite im.

Ne postavljajte suvišna pitanja ako nije neophodno. Najvjerojatnije sve piše na pozivnici koju su vam dostavili. Ako ih želite nešto pitati, prvo provjerite iz svih mogućih izvora, pa tek onda kod mlade i mladoženje. Tu piše jeste li pozvani samo vi ili piše plus jedan, ako nije naglašeno da su djeca dobrodošla, pretpostavite da nisu…

Nemojte zakasniti. Budite dobar gost i pojavite se na vrijeme jer nema ništa gore nego da se provlačite iza mlade. Također nemojte preskakati ceremoniju vjenčanja (jer je upravo u njoj poanta) i doći samo na večeru (iako znamo da je riječ o puno zabavnijem dijelu priče).

Ne donosite poklone na vjenčanje. Mladenci imaju previše detalja o kojim moraju razmišljati na dan vjenčanja, nemojte im zadavati dodatne obaveze tako da još moraju razmišljati o transportu svih poklona do kuće. A ako baš želite donijeti nešto u znak ljubavi i dobrih želja, donesite rukom napisanu čestitku.

Nemojte doći u bijelom. Izbjegavajte bilo koju boju koju bi mlada mogla nositi, poput bijele, boje slonovače i slično, osim ako vas je posebno zamolila. Crna je nekada bila neprikladna, ali u posljednje vrijeme je postala prihvatljiva.

Pazite na mobitele. Fotografirajte ako želite (i osobito ako mladenci to od vas traže), ali pripazite da ne ometate važne trenutke dok to činite. Da ne spominjemo kako nije lijepo pričati na mobitel za vrijeme nekih važnih segmenata vjenčanja, poput same ceremonije.

Pokušajte uživati i dobro se zabaviti. Nemojte biti prezahtjevni i nemojte očekivati da se sva pozornost usmjeri na vas. Učinite što možete sa svoje strane – upoznajte se s ljudima za svojim stolom, jedite, pijte i plešite. Nemojte pretjerati s pićem i pazite na ponašanje kako ne bi kulminirala neka neugodna situacija. Mladencima će značiti da vam je bilo lijepo i da je sve prošlo glatko.

Na odlasku zahvalite mladencima. Dajte im do znanja koliko vam je značilo podijeliti taj poseban dan s njima i zahvalite im što su vas pozvali.

Gostivjenčanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
4 godine prije

Podebljani koverat. Ovaj tekst je mogao stati u ovu prostu rečenicu. 🤣🤣🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI