Nekoliko načina kako ne pretjerati s troškovima vjenčanja

Vjenčanje
0
0

Vjenčanja stvarno puno koštaju. A važno je ne zakoračiti u brak s dugom za vjenčanje. Stoga je potrebno biti realan oko stvarnih troškova koje si možete priuštiti. Kada ste odredili budžet, krenite sa zamislima i popisom uzvanika. Postoje mnogi načini kako potrošiti manje, a ne odreći se nekih stvari koje stvarno želite.

Ograničite broj uzvanika. Ovo je najjednostavniji način za smanjenje troškova vjenčanja. Uštedjet ćete na hrani i piću, a i broju sjedala koja morate platiti.

Odlučite se za datum koji je izvan glavne sezone za vjenčanja, a to su subote od travnja do listopada. U skladu s time su i cijene. Bilo da se odlučite za neki drugi dan u tjednu ili neki drugi mjesec, uspjet ćete dobiti puno povoljniju cijenu najma. Ne samo najma prostora, već i restorana, frizera, kozmetičara.

Odlučite se za lokaciju koja nije najekskluzivnija. Recimo, umjesto da iznajmite popularno mjesto u centru grada koje svi gledaju u časopisima i televizijskim emisijama, pronađite lijepo mjesto izvan grada koje će vam pružiti jednaku razinu, a za puno manje novca.

Zamolite prijatelje da vam pomognu. Ako postoje dijelovi koji vam nisu previše važni, zamolite uzvanike da preuzmu dio obaveze na sebe umjesto da angažirate profesionalca. Priprema konfeta, izrada buketa za stolne aranžmane, pa i fotografiranje ako vam nije stalo do toga da imate profi foto album. Angažirajte bratića koji voli glazbu da vam bude disk džokej te večeri ili prijateljicu koja je zaljubljenica u fotografiranje da vam taj dan bude na raspolaganju.

Iznajmite, posudite i kupite iz druge ruke. Dakle, odijelo, vjenčanicu, nakit, veo i ostale dodatke možete samo privremeno imati za taj dan. A i ovo što pronađete polovno na prodaju, sasvim je novo i koristilo se samo tijekom nečijeg vjenčanja.

Ne morate štedjeti na svemu. Ono što vam je prioritet nemojte križati s popisa, već se tome posvetite. Ako želite pravu vjenčanicu, nemojte posuđivati susjedinu haljinu. Ako želite kvalitetne glazbenike, angažirajte ih. Dakle, možete malo i biti rastrošni kada je riječ o onome što stvarno želite. A na ostalom prištedite.

Organizacija vjenčanjavjenčani detaljivjenčanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI