“Na mliječnom putu” – Monika Beluči kao Srpkinja

0

“Na mliječnom putu”, novi je film Emira Kusturice koji će zapaliti svet. Emir Kusturica, srpski i svetski reditelj, pripremio je novi dugometražni ratni spektakl pod nazivom “Na mliječnom putu”. Glavne uloge će tumačiti on i Monika Beluči. Ovaj film će učestvovati na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, u konkurenciji za nagradu Zlatni lav. Srpski kandidat će se za ovu nagradu boriti protiv 19 svetskih filmova.

Kusturica je za javnost izjavio da će taj film biti njegov politički testament. Daće pečat na iluzije rata, baziraće se na ideje o humanitarnom pravu gde se bombardovanjem, smrću i nemirom želi postići mir. Po njegovim rečima Na mliječnom putu je cela zapadna civilizacija koju je zahvatila ozbiljna kriza. U ovom filmu, dajući svoju viziju Zapada, novinari su ga pitali da li se brine kako će taj isti Zapad reagovati, kako će reagovati holivudske kolege, na šta je Kusturica odgovorio kratko da ga savršeno nije briga za mišljenje Holivuda.

Film Na mliječnom putu je sniman ukupno 50 nedelja na različitim lokacijama u Hercegovini, Zelengori i Andrićgradu. Monika Beluči je za svoju ulogu učila srpski jezik, što joj je, kako je izjavila bio veliki izazov i zadovoljstvo. Ona u filmu Na mliječnom putu tumači ulogu Srpkinje koju su silovali pripadnici Armije Bosne i Hercegovine.

Venecijanski festival

Međunarodni filmski festival u Veneciji počeće 31. avgusta i trajaće do 10. septembra. Film Na mliječnom putu biće prikazan 9. septembra. Ovaj festival se održava od 1932. godine, a pored glavne nagrade Zlatni lav koja se dodeljuje za najbolji film, redovno se dodeljuju i druge nagrade, kao što su nagrada za najbolju režiju, najboljeg glumca, najbolju glumicu kao i mnoge druge zasebne nagrade.

Predsednik žirija ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji koji će biti održan na ostrvu Lido, biće britanski režiser Sem Mendes.

Emir KusturicaHercegovinaLidoMonika BelučiVenecija
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI