Nepoznati virusi iz drevne prošlosti Zemlje pronađeni u tibetanskom ledenjaku

virus

Kako klima našeg planeta postaje sve toplija, otapanje ledenjaka može rezultirati otpuštanjem nepoznatih patogena koji leže u ledu, otkrivaju znanstvenici.

Ispitujući par ledenih jezgri izvađenih iz starog tisućljetnog ledenjaka, smještenog na tibetanskoj visoravni, neustrašivi tim znanstvenika iz Sjedinjenih Država otkrio je oko 33 virusne populacije, od kojih 28 nikada ranije nije viđeno, javlja Live Science.

Opisujući svoja otkrića u radu objavljenom na poslužitelju bioRxiv, istraživači su upozorili da će se ledenjaci diljem svijeta smanjivati ​​zbog toga što klima postaje toplija, a ova tendencija bi, u najmanju ruku, mogla dovesti do gubitka takve ” mikrobne i virusne arhive” koji nude jedinstven uvid u zemaljske “klimatske režime”.

“Međutim, u najgorem scenariju, ta ledena otopina mogla bi ispuštati patogene u okoliš”, napominju.

Kao što mediji ističu, proučavanje dotičnih virusa komplicirano je činjenicom da se dvije ledene jezgre, prvotno izvađene 1992. odnosno 2015. godine, lako mogu kontaminirati suvremenim bakterijama, što se zapravo i dogodilo s vanjskim jezgrama (iako je, srećom, unutrašnjost jezgara ostala je netaknuta).

“Ova studija uspostavlja ultračiste mikrobne i virusne postupke uzimanja leda iz ledenjaka, koji se nadopunjuju metodama dekontaminacije silikonom i proširuju čiste virusne postupke”, napisali su znanstvenici. “Primjena ovih metoda na ledenjačkom ledu potvrdila je prethodne zajedničke mikrobiološke nalaze za novi klimatski zapis o ledenoj jezgri i pruža prvi prozor u virusne genome i njihovu ekologiju ledenjaka, kroz dva vremenska razdoblja i naglašava njihov vjerojatni utjecaj na obilne mikrobne skupine. “

7
Ostavite komentar

avatar
10000
 
5 Grupirani komentari
2 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
6 Komentatori
otpisanineznanjezoranPodravecFriedrich Dr. Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Zagor
Gost
Zagor

Mislim da bi netko trebao napisati nešto o najnovijem korona virusu iz Kine i kako su Kinezi u 2 dana stavili u karantenu 3 grada (Wuhan, Chibi i Huanggang) ukupnog broja stanovništva od cca 20 MILIJUNA ljudi!!!!!!!!!Za usporedbu Juga je ’91 imala cca 23 milijuna stanovnika.
A uz to su otkazali sve proslave kineske nove godine.

neznanje
Gost
neznanje

Pitaj antivaksere. Oni znaju da se ta viroza liječi čajem i bajanjem. Upravo se spremaju za put u Kinu da i njima prenesu znanja dobivena prosvjetljenjem.

otpisani
Member
otpisani

Ajde “neznanje”, ajde…

Friedrich Dr.
Gost
Friedrich Dr.

A sto da stave kada si ti vec sve rekao. Vise znaju o NLO nego o virusima. Jedno je sigurno – virus je “prijatelj” od planeta Zemlje.

Podravec
Gost
Podravec

i,onda ih lijepo CDC pretvori, genetskom manipulacijom u oružje

zoran
Gost
zoran

Nadam se nije neki bezazleni kad vec o tome pricamo

otpisani
Member
otpisani

“Međutim, u najgorem scenariju, ta ledena otopina mogla bi ispuštati patogene u okoliš”

Dobar alibi za laboratorijsku produkciju virusa i njihovo sijanje među ljude !

POVEZANE VIJESTI

Izbornik