Novi projekt Ujedinjenih Arapskih Emirata: planiraju odvući Antarktički ledenjak u Perzijski zaljev

Glečer

Unatoč velikim troškovima vuče ledenjaka od Antarktike do obale Emirata, direktor tvrtke zadužen za projekt vjeruje da će to biti vrijedno truda.

Nacionalni savjetnik Bureau Limited, tvrtke sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sada pokreće prvu probnu vožnju svog ambicioznog plana za vuču ledenjaka s Antarktika u Perzijski zaljev kako bi se iskoristio kao izvor svježe vode.

Kao što je direktor tvrtke Abdull Alshehi objasnio tijekom intervjua na izložbi Euronews Inspire Middle East, manji ledenjak prvi put će biti vučen tegljačem kasnije ove godine ili u Cape Town ili u Perth, i to za žetvu vode kao dio prvog probnog rada.

Također je napomenuo da iako će ovaj test koštati između 60 i 80 milijuna dolara, dok su procijenjeni troškovi vuče ledenjaka do Ujedinjenih Arapskih Emirata kreću se od 100 do 150 milijuna dolara, to bi svejedno bilo vrijedno truda.

“Bit će jeftinije unijeti ove ledenjake i iskoristiti ih za slatku vodu, a ne koristiti vodu iz programa desalinizacije, jer postrojenja za desalinizaciju zahtijevaju ogromne kapitalne investicije”, rekao je Alshehi.

Također je dodao da bi projekt mogao smanjiti negativan utjecaj desalinizacije na okoliš i privući turiste koji su zainteresirani za “izlete ledom”, a da ne spominjemo kako bi plutanje ovih ogromnih ledenih ploča s obale UAE moglo rezultirati povećanim količinama kiše od koje bi korist imala lokalna poljoprivreda.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

avatar
10000
7 Grupirani komentari
5 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
12 Komentatori
Benty 20SilenceEmiliano ZapataU prolazupuf Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
jezevakucica
Gost
jezevakucica

Prodajem tri malo korištene kockice leda s okusom rum kole.Kockice je koristio Elvis Presley 1964.g.Prodajem ih zajedno sa zamrzivačem Obod Cetinje ili mijenjam za ugašene šibice od Humphrey Bogarta.

Djakputnik
Gost
Djakputnik

Tim luđacima to treba najstrože zabraniti i onemogućiti ih u tom naumu. Ti ledenjaci pripadaju kompletnom ljudskom rodu i oni imaju svoj utjecaj na salinitet mora, klimu, struje i drugo. I sada ih neka primitivna banda želi oteti samo za sebe, bez koncesije, mada ne znam tko bi u tom slučaju mogao dati koncesiju? Možda Š Trump f sa svojim razaračima? Evo ti razloga za III WW. Vodni resursi.

samo tako
Gost
samo tako

Taj neki Abdull samo traži lakovjerene budale, spremne baciti svoj novac u ništa, odnosno dati ih njemu. Kasnije je lako reči da je projekt propao

Silence
Gost
Silence

Klimatske promjene su rezultat geo-inženjeringa. Cijeli hype oko globalnog zatopljenja i CO2 služi samo za uvođenje novih nameta širokim narodnim masama te za stvaranje pokrića za planiranu depopulaciju.
Tko god misli da je to nemoguće, neka samo pogleda ovaj link na Global Climate HUB sa sjedištem u UAE i bit će mu jasno da tehnologija postoji odavno. Rezultat će u konačnici biti smanjenje broja ljudi na zemlji i kontrola resursa od strane elita.
https://globalclimatehub.com/about.html?fbclid=IwAR1kbmRV4B-WaWN5-mAyzCQszT54THVsbHFSlIe3FW37vxNKXy-6t_3gnWA

samo tako
Gost
samo tako

Po koji to put “biznismeni” prodaju iste fore ?
Izdresirati če ledenjak i okačiti na brod “SLIJEDI ME”

puf
Gost
puf

Ovi beduini veze nemaju sta hoce. Izrael je od uvoznika vode postao izvoznik zahvaljujuci desalinaciji morske vode iz Mediterana.

Umjesto da i ovi beduini iskoriste novac koji imaju da postanu nezavisni u procesu vodosnadbijevanja, te cak i izvoznici vode, da postanu potpuno oslonjeni na solarnu i energiju vjetra, te da sva auta i sve zivo napajaju tom energijom, ali kakvi, ovi beduini su se spremni igrati male djece da se pokazu kako su oni baje.

Nece ni nafta trajati dovijeka, onda cemo gledati te dzinovske nebodere u cistom pustinjskom pijesku kada im stranci odu.

čitalac
Gost
čitalac

Kako to misle izvesti?
Ledenjak treba povući u more, obično su podalje.
Nekada su razmatrali vuču sante leda koje su bliže mogućim destinacijama ali je problem neriješiv jer se 90% sante nalazi pod morem, što znači da joj je i težište pod morem. Pri vuči bi se mogla lako prevrnuti i povući tegljač za sobom.

fejk njuz
Gost
fejk njuz

ma nee, oni će nju najprvo prevrnit, tako da 10% bude u vodi, jer je tako bolja hidrodinamika.
ako bi baš trebalo , more se dno i laserom razrezat.
ako bi baš-baš zagustilo, ima 3D printera pa dovezeš led u granulama i formiraš kako oćeš. oćeš iglu, evo, Arapi će da se igraju Eskima.
ako bi baš-baš-baš bila frka, eto im Njemačka, fino se preseliš i boli te patka, nema suše ima svega ostalog

tuf
Gost
tuf

Osim toga. Neće li se poprilični dio istopiti na putu? Pod utjecajem toplijih valova koji bi strujali oko i preko santi leda, mislim pogledajmo što se u čaši dogodi ako miješamo led.
Ali neka ih. Barem ćemo se imati čemu smijati.

U prolazu
Gost
U prolazu

Nebulozan prijedlog. Možda ako je santa velika 10 x 10 m. I da se ne otopi dok ne dođe. Kratko rečeno, nisam odavno čuo veću glupost.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Jednostavnije im je napast one koji imaju vodu…Ako hoce saveznike neka odaberu za cilj neku zemlju s naftom odma ce im se Nato pridruzit, pa neka djele s amerima plijen…Njima voda, ovima oil. Naravno, sve ce nam biti prikazano kao sirenje demokracije i sloboda, a oni koji budu drugcije pisali, biti ce uklonjeni pod izgovorom kako sire dezinformacije…

Benty 20
Gost
Benty 20

ŠTA LI ĆE SE SVE IZ TOG LEDENJAKA ODMRZNIT I OSLOBODIT PO MORIMA DOK STIGNE DO PERZIJSKOG ZALJEVA…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik