Putovanje u svet životinja pod sedativima

Slon u lažnom prirodnom okruženju

Firma za ocene putovanja je odlučila da više ne objavljuje recenzije sa putovanja u kojima se propagira igranje sa životinjama i njihovo mučenje. Razlog je sve veća kritika udruženja za zaštitu životinja kao i brojne prijavljene zloupotrebe u turističke svrhe.

Najveći i najpopularniji portal koji objavljuje opise i ocene putovanja, doneo je važnu odluku. Osnivači sajta odlučili su da potpuno prekinu sa objavljivanjem recenzija za putovanja koja se održavaju u zemljama gde je zabeleženo mučenje i zlostavljanje životinja. Drugim rečima, oni više neće objavljivati gde se može putovati da bi se slikalo sa tigrom, jahao konj ili slon ili ronilo sa delfinima.

Postoji više ovakvih putovanja, počev od safarija u Keniji do ronjenja u okeanima, ali najviše ih je u jugoistočnoj Aziji. Tamo, verovatno zbog egzotičnih životinja koje tamo žive, poslednjih godina je poraslo interesovanje za turizam. Razloga ima mnogo, ali je obilaženje životinja možda najveći od njih.

Poznato je, na primer, da u nekim mestima u Aziji postoje takozvani tigrovski centri, gde možete pozirati sa tigrom. Većina njih je, na svu sreću, zatvorena i zabranjena, nakon što su borci za prava životinja dokazali da su tigrovi sedatirani kako ne bi napadali. Slonovi koji su spremljeni za jahanje su surovim metodama dresirani da slušaju naredbe. Delfini, sa druge strane, najčešće su oteti i dovedeni u zatvoren prostor gde je turistima omogućeno da rone i slikaju se sa njima.

Pošto je utvrđeno da se vlasnici ovih životinja služe svim sredstvima kako bi ih dresirali i mučili one su oduzete. Problem se javio sa sajtovima i agencijama koje su reklamirale ovakva putovanja, među kojima je i Tripadvisor. Konačno i oni sami su na svoj sajt postavili linkove ka korisnim sajtovima u kojima se govori o mučenju životinja u turizmu.

putovanjatripadvisorzlostavljanje životinja
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
4 godine prije

Gadljivo je to, mučenje beštija da bi se neki bijednik moga slikat sa njima. Jednako bijedni su i cirkusi i posebno zološki vrtovi. A i to su samo kapi u moru gadljivosti. Ljudi su tretirani na sličan pa čak i gori način

Zvrk
4 godine prije

trebalo bi zabraniti ZOO-e ništa drugo nego prikaz trofeja iz divljeg svijeta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI