Njemački Roncalli cirkus mijenja životinje sa 3D hologramima

Njemački Roncalli cirkus mijenja životinje sa 3D hologramima
24 komentara

Osnivač Roncalli cirkusa, Bernhard Paul potrošio je preko 500 000 dolara kako bi usavršio humaniji i moderniji pristup cirkusu. Ovaj cirkus je nekada bio kao i svaki drugi – okupljalište starih i mladih kako bi se divili klaunovima, tačkama na trapezu i veličanstvenim stvorenjima Zemlje. Međutim, prema rečima Metroa, njemački cirkus je sada odlučio da zauzme stav protiv zloupotrebe divljih životinja tako što će ih zamjeniti sa 3D hologramima.

Roncali cirkus je osnovan 1976. godine i kao putujući cirkus predstavlja jednu od atrakcija u Njemačkoj.

U ranim danima, osnivači Bernhard Paul i Andre Heller nisu ni razmišljali o nekoj zamjeni stvarnih životinja modernim hologramima. Međutim, vremena se mijenjaju i Paul je morao da se promjeni sa njima.

Sa ličnim ulaganjem od preko 500 000 dolara, Paul je radio na usavršavanju modernog pristupa poštovanju životinja koji podrazumjeva uklanjanje pravih životinja iz njegovih predstava.

Impresivni vizuelni efekti postižu se korišćenjem 11 različitih projektora u prostoriji tako da sva publika može da vidi istu predstavu iz svih uglova.

Holografske slike nisu samo skupe i tehnološki impresivne, već i ogromne.

VIDEO: uvodna tačka, cirkus Roncalli

Pozornica Roncalli cirkusa na kojoj se ove predstave odvijaju široka je 30 metara, što omogućava da se digitalni slonovi lagano šeču sa kraja na kraj.

Prema Bored Pandi, agencija koja vodi Roncalli cirkus udružila se sa kompanijama Bluebox i Optoma u cilju postizanja boljeg efekta. “Koristimo Optoma projektore 6 godina i imamo pozitivno iskustvo u cijeni, performansama i pouzdanosti”, rekao je Birger Wunderlich iz Blueboxa.

Trenutno, projekcije uključuju konje, slonove i zlatne ribice. odluka cirkusa da se distancira od problematične prakse držanja divljih životinja u zatočeništvu dovela je do talasa pohvala za cirkus na društvenim mrežama.

Iako nema najavljenih planova da se holografski cirkus proširi na druge vrste životinja, ova masivna početna podrška ovom novnom pristupu može dovesti do proširenja ove prakse i na druge životinje.

Jan Creamer, predsjednik organizacije Animal Defenders International javno je ponudio punu podršku ovoj novoj praksi.
“Ovo je budućnost cirkusa, performans u kojem svako može da uživa i u kojem se živa bića ne prikazuju kao objekti zabave.”

Prošlog mjeseca je u Velikoj Britaniji usvojen zakon zabrane korištenja životinja u cirkuskim performansima.
Zakon će stupiti na snagu 2020. Roncalli cirkus bi mogao biti pionir transformacije tradicionalnog cirkusa u moderni .

Animal Defenders InternationalRoncalli cirkusživotinjezlostavljanje životinja
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

“modernog pristupa poštovanju životinja”…fascinantni su, prosto su neprevaziđeni u izmišljanju način da opravdaju povećanje zarade, uložili su pola miliona ali su za sva vremena izbacili primarne toškove održavanja i tretiranja životinja a da ne spominjem kabastu infrastrukturu koju životinje zahtijevaju;naravno sve to neće uticati na cijenu ulaznice. Sledeće je ZOO vrtovi,pa domaće životinje, hologramska muža krava, hologramski mesar, hologramska mačka, hologramska koka, jaje……licemjerje nema granice!!!!!!

shumadinac
4 godine prije

Imao sam oko 4 godine kada sam na selu odlutao od majke ne više od desetak metara i naišao na šarku. Srećom, majka je videla na vreme “da sam čudno miran i da mi je nešto zaokupilo pažnju” – inače možda danas ne bih pisao ovaj komentar. Majka priča “da mi se mnogo svidela, da je bila lepa, šarena i da sam hteo da je pomazim”. A znamo i za one priče kada su deca ulazila u zoo vrtu u prostore sa medveima da se igraju sa “dobrim medom”.

Priroda nema emocije, ona daje svima šansu. Ako niste dovoljno oprezni daćete šansu “dobrom medi”. E taj oprez se ne javlja sam od sebe (instikt je vrlo bitan ali nije dovoljan), priroda je prepuna “šarenih zamki”. Koliko god se udaljavali od prirode ona nalazi način da nam se približi – ponekad mnogo više nego što bi mi želeli.

hogar strašni
4 godine prije

Priprema se svijet za prikaz vanzemaljaca (holograma) i onda ulazimo u završnu fazu prevare čovječanstva.

Son of Alerik
4 godine prije

Životinje ne razmišljaju. Imaju nekoliko programa koji se aktiviraju u ovisnosti o vanjskim podražajima Čovjek je ipak kompleksnije biće. U odnosu na životinju,daleko naprednije. Umjesto nekoliko, posjeduje nekoliko desetaka različitih programa koji se također aktiviraju vanjskim podražajima.
Dakle, ta kompleksnost proizlazi iz broja programa koje čovjek procesuira. I dalje ne razmišlja ni životinja, ni čovjek.
Životinja je, upravo iz tog razloga u prednosti pred čovjekom. U životinjskim programima nema onog o osobnoj karti, putovnicama, državama, ni novcu. Tako medo bez ikakve putovnice prelazi državne granice i bez ikakvih sankcija.
Čovjek može proživjeti život, a da nikad ne iskoristi potencijal sebe kao svjesnog bića. S programima se rađa, živi, stari umire.
I ovaj eksperiment s hologramskim ‘životinjama’ je program u programu.. Kompjuterski program namijenjen programima u čovjeku.
(ovaj komentar također može biti vanjski podražaj za neki program)

Klump
4 godine prije

Jaz ko ubijem žival za hrano kunec -piščanec imeli ste prekrasno živlnjenje hvala za družbo.IN ko kuham ne zavržem nič ,ker pr meni boste mištro o..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI