Najspektakularnija borba medvjeda ikada snimljena u prirodi koja je trajala pune 3 minute

Bitka medvjeda
8 komentara

Tero Pylkkanen je kampovao sa svojom porodicom u mjestu Kuhmo u Finskoj, kada je odlučio da se smjesti u obližnju kuću u pokušaju da snimi okolnu divljinu i životinje u njoj.

Prema njegovim riječima, možda je snimio “najbolju borbu medvjeda ikada”. Ubrzon nakon što je Pylkkanen postavio kamp, prvi medvjed se pojavio u blizini, nije prošlo mnogo vremena prije nego što se pojavio drugi medvjed sa željom da odmjere snage pred okom objektiva Tera PYlkkanena.

Borba je trajala punih 3 minuta na samo 10-ak metara od snimatelja, čije se srce “spustilo u pete” prema njegovim riječima.

“Bio sam tu sa svojom porodicom a medvjedi su oblijetali oko nas možda par sati, kada sam postavio opremu desila se akcija pred našim očima” rekao je Pylkkanen.

Smeđi medvjedi mogu biti visoki i do 2,5 metra a teški preko 300 kilograma tako da je ovo bila svojevrsna borba titana. Uprkos tome kako borba može izgledati opasno, radi se o čistom uspostavljanju vlasništva nad teritorijom koje se ne mora završiti pogubno po poraženog medvjeda.

MedvjedPrirodaživotinje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Pitam se:
Koji je ”NAŠ”,
a koji ”NJIHOV”?

Moreno
4 godine prije

Ma koje tri minute, tukli su se minut i po pa pukli, a posli su još toliko vrimena dolazili k sebi, srce in je tuklo sve otkucaje u minuti . . .

Brainstorm
4 godine prije

sukob i rat su bioloski urodjeni. pitanje je da li ikako moze postojati svijet bez rata i sukoba. za to i slicno proucavati budizam.

ivek
4 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI