Rusija je izabrala prvih 13 zemalja za obnavljanje međunarodnih letova

Rusija međunarodni letovi
2 komentara

Vlasti su sastavile listu od 13 zemalja u koje Rusija može nastaviti letove u prvoj fazi ponovnog uspostavljanja međunarodnih letova.

U četvrtak je ruski supervizor zaštite potrošača Rospotrebnadzor poslao spisak Ministarstvu saobraćaja i Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj. To je u skladu sa pismom supervizora koji je dostupan TASS-u.

Ranije u četvrtak objavljeno je da je operativni štab za sprječavanje širenja koronavirusa u Rusiji podržao prijedlog Ministarstva saobraćaja, Federalne agencije za vazdušni saobraćaj i Aeroflot da nastave međunarodni vazdušni saobraćaj u dvije faze.

“Ove zemlje je moguće smatrati kandidatima za obnavljanje letova u prvoj fazi”, kaže se u pismu.

Spisak zemalja koje ispunjavaju zahtjeve za epidemiološku bezbjednost su Velika Britanija, Mađarska, Njemačka, Danska, Italija, Holandija, Norveška, Poljska, Finska, Vijetnam, Kina, Mongolija i Šri Lanka.

U pismu se takođe kaže da je “Rospotrebnadzor ocjenjivao epidemiološku situaciju u ovim zemljama u skladu sa kriterijumima” koje je služba ranije utvrdila.

Ranije u četvrtak, TASS, pozivajući se na zapisnik sa sastanka štaba, izvijestio je da se operativno osoblje složilo sa supervizorom za zaštitu potrošača o pristupu procjeni epidemiološke situacije u stranim državama kada su odlučili da obnove vazdušnu komunikaciju sa njima. Supervizor je predložio razmatranje kriterijuma kao što su „stopa porasta slučajeva nove koronavirusne infekcije tokom posljednjih 14 dana i stopa prevalencije ove infekcije, kao i mogući dodatni kriterijum – stopa incidencije nove koronavirusne infekcije u odnosu na 100.000 ljudi u posljednjih 14 dana.”

Od 27. marta Rusija je u potpunosti zatvorila svoj redovni i čarter međunarodni avio-prevoz, te sprovodila samo specijalne letove za povratak Rusa iz inostranstva.

Avio prevozletovirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance
3 godine prije

Bjezanja ce početí do tih država..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI