fbpx

Rusija je izabrala prvih 13 zemalja za obnavljanje međunarodnih letova

Rusija međunarodni letovi

Vlasti su sastavile listu od 13 zemalja u koje Rusija može nastaviti letove u prvoj fazi ponovnog uspostavljanja međunarodnih letova.

U četvrtak je ruski supervizor zaštite potrošača Rospotrebnadzor poslao spisak Ministarstvu saobraćaja i Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj. To je u skladu sa pismom supervizora koji je dostupan TASS-u.

Ranije u četvrtak objavljeno je da je operativni štab za sprječavanje širenja koronavirusa u Rusiji podržao prijedlog Ministarstva saobraćaja, Federalne agencije za vazdušni saobraćaj i Aeroflot da nastave međunarodni vazdušni saobraćaj u dvije faze.

“Ove zemlje je moguće smatrati kandidatima za obnavljanje letova u prvoj fazi”, kaže se u pismu.

Spisak zemalja koje ispunjavaju zahtjeve za epidemiološku bezbjednost su Velika Britanija, Mađarska, Njemačka, Danska, Italija, Holandija, Norveška, Poljska, Finska, Vijetnam, Kina, Mongolija i Šri Lanka.

U pismu se takođe kaže da je “Rospotrebnadzor ocjenjivao epidemiološku situaciju u ovim zemljama u skladu sa kriterijumima” koje je služba ranije utvrdila.

Ranije u četvrtak, TASS, pozivajući se na zapisnik sa sastanka štaba, izvijestio je da se operativno osoblje složilo sa supervizorom za zaštitu potrošača o pristupu procjeni epidemiološke situacije u stranim državama kada su odlučili da obnove vazdušnu komunikaciju sa njima. Supervizor je predložio razmatranje kriterijuma kao što su „stopa porasta slučajeva nove koronavirusne infekcije tokom posljednjih 14 dana i stopa prevalencije ove infekcije, kao i mogući dodatni kriterijum – stopa incidencije nove koronavirusne infekcije u odnosu na 100.000 ljudi u posljednjih 14 dana.”

Od 27. marta Rusija je u potpunosti zatvorila svoj redovni i čarter međunarodni avio-prevoz, te sprovodila samo specijalne letove za povratak Rusa iz inostranstva.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
2 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Milance
Gost
Milance
9 mjeseci prije

Bjezanja ce početí do tih država..

jupiter
Gost
jupiter
9 mjeseci prije
Reply to  Milance

budalo supljoglava

POVEZANE VIJESTI

Izbornik