Priznanja Atletskog saveza BiH

Amel Tuka
1 komentar

Atletski savez BiH donio je odluku o dodjeli priznanja najboljim atletičarima. Amel Tuka iz AK Zenica, imenovan je najboljim atletičarem u kategoriji seniora. Mladena Petrušić iz AK Glasinac, najbolja je u kategoriji seniorki. Stefan Ćuković iz AK Slavija Istočno Sarajevo, je najbolji u kategoriji juniora. Nikolija Stanivuković iz AK Borac je najbolja u kategoriji juniorki.

Nermin Štitkovac iz AK Sarajevo je najbolji u kategoriji mlađih juniora. Mediha Salkić iz AK Doboj Istok je najbolja u kategoriji mlađih juniorki. Giovanni Ghidini je najbolji trener, AK Borac iz Banje Luke najbolji klub u ženskoj konkurenciji, i AK Zenica iz Zenice najbolji klub u konkurenciji muškaraca.

Specijalna priznanja za ostvarene norme i rezultate na međunarodnim takmičenjima će dobiti Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, Gorana Cvijetić, Tanja Marković, Dejan Mileusnić, Rusmir Malkočević, Osman Junuzović, Belmin Mrkanović i Sara Lučić. Pored navedenih, natjecatelji koji su postavili nove državne rekorde, dobit će posebne diplome. Dodjela će biti provedena na prvoj idućoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

Amel Tuka je u rujnu u Zagrebu, na tradicionalnom mitingu AK Dinamo Zrinjevac, u utrci na 400 metara osvojio prvo mjesto, i postavio novi državni rekord BiH, koji sada iznosi 46.63 sekunde. Postao je prvi atletičar BiH koji je dionicu istrčao ispod 47 sekundi.

Mladena Petrušić, skakačica u vis, rođena 1993. godine, atletikom se bavi 10 godina i stalni je član reprezentacije BiH. Na zimskom prvenstvu BiH u skakačkim i bacačkim disciplinama, osvojila je prvo mjesto u skoku u vis. Pobjednica je i Međunarodnog atletskog mitinga u Zenici, te na pojedinačnom prvenstvu BiH u istoj disciplini. Na pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske u disciplini skok u vis, preskočila je 180 centimetara.

Izvori: Anadolu Agency | asbih.org

AK DobojAK GlasinacAK SarajevoAK ZenicaAmel TukaBanja LukaMeđunarodni atletski miting ZenicaMladena Petrušić
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
7 godine prije

Ovaj momak je “svjetlo u tunelu” zvanom BiH !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI