Rezolucija Banja Luke protiv pristupanja NATO paktu – Novi raskol u BiH?

Republika Srpska
78 komentara

U Bosni i Hercegovini je na kraju došlo na red neminovno pitanje o ulasku zemlje u NATO pakt. Do sada su se u izjavama raznih dužnosnika, ovisno iz kojeg od tri konstitutivna naroda dolazili, spominje ”euroatlantske integracije” ili samo ”europske integracije, što je retorika Banja Luke.

Naime, buru polemika u BiH je podigla rezolucija koju je prije dva dana osvojila Narodna skupština RS u Banja Luci.

Što piše u rezoluciji?

1. Republika Srpska je trajno opredijeljena za poštovanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine nastale međunarodnim ugovorom uz garancije velikih sila i potpise Srbije i Hrvatske. Daytonski sporazum je dio međunarodnog prava i njegovi aneksi, kao i provedbeni sporazumi, mogu se mijenjati samo uz sporazume strana – Republike Srpske i Federacije BiH.

2. Po Ustavu je Republika Srpska jedinstven i nedjeljiv ustavnopravni entitet u sastavu Bosne i Hercegovine, samostalno obavlja svoje ustavotvorne, zakonodavne, izvršne i sudske funkcije koje nisu izričito Aneksom 4. – Ustavom BiH, dodijeljene institucijama Bosne i Hercegovine.

3. Teritorij Republike Srpske je jedinstven, nedjeljiv i neotuđiv u skladu s člankom 3. Daytonskog sporazuma i Aneksom 2. istog pod nazivom Sporazumom o graničnoj liniji između entiteta i relevantnim pitanjima. Teritorij Republike Srpske je u postotku 49% i 51% teritorij Federacije su neotuđivo pravo u okviru međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine. To potvrđuje i Arbitražna odluka kojom je uspostavljen Distrikt Brčko Bosne i Hercegovine kao suvlasništvo, kondominij, oba entiteta, bez uspostavljanja teritorije Bosne i Hercegovine.

4. Teritorij Republike Srpske ne može biti otuđen na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti mu se može utvrditi i dodijeliti drugo svojstvo. Svaki pokušaj uskraćivanja svih suverenih prava nad teritorijem Republike Srpske smatrat će se kršenjem ustavnog poretka i međunarodnog prava i neće proizvesti pravni učinak.

5. Republika Srpska je opredijeljena da svaki budući status koordinira s Republikom Srbijom kao potpisnicom Daytonskog sporazuma. U skladu s tim, Narodna skupština RS donosi odluku o proglašavanju vojne neutralnosti Republike Srpske u odnosu na postojeće vojne saveze, do eventualnog raspisivanja referenduma u Republici Srpskoj na kome bi se donijela konačna odluka o tom pitanju.

6. Narodna skupština utvrđuje obavezu svih organa i institucija RS na provođenje ove Rezolucije, primjenjujući ustavne nadležnosti Republike. Svako suprotno postupanje biće sankcionirano u skladu sa zakonom.

7. Narodna skupština obavezuje na poštovanje ove Rezolucije i sve predstavnike iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine, jer su birani u Republici Srpskoj koja je po ustavu i zakonu izborna jedinica. Obaveza se odnosi i na predstavnike iz Republike Srpske u međunarodnim organizacijama i forumima.

8. Narodna skupština obvezuje Vladu i sve druge organe i institucije da obavještavaju Narodnu skupštinu o aktivnostima koje poduzimaju na sprječavanju pokušaja kršenja Daytonskog sporazuma i Ustava Republike.

9. Prethodno doneseni akti Narodne skupštine Republike Srpske koji se odnose na punopravno članstvo u vojnim savezima, prestaju važiti.

Reakcija Sjedinjenih Američkih Država

O rezoluciji se odmah oglasilo američko veleposlanstvo u Sarajevu.

”Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti nije u okvirima nadležnosti Skupštine. Prema Daytonskom sporazumu, vanjska politika je u isključivoj nadležnosti državnih institucija”, istakli su iz Ureda za odnose s javnošću američkog veleposlanstva u BiH.

”Članstvo u NATO savezu je svakako pitanje iz oblasti vanjske politike i obrane, kao i to da su relevantne odluke u vezi s NATO integracijama Bosne i Hercegovine već donesene od strane nadležnih državnih institucija, uključujući i Predsjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH. Bilo kakav budući dijalog o ovom pitanju bi se trebao odvijati u okviru relevantnih institucija na državnom nivou”, priopćilo je američko veleposlanstvo i dodalo ”kako su euroatlantske integracije najbolji način da se BiH osiguraju sigurnost, stabilnost i prosperitet”.

Reakcija NATO pakta

Iz svog sjedišta u Bruxellesu je NATO pakt kratko poručio kako ne želi komentirati odluku zastupnika u Narodne skupštine Republike Srpske kojom se definira neutralnost RS u odnosu na postojeće vojne saveze, ocijenivši ovo kao “unutarnje političko pitanje BiH”.

“U Bosni i Hercegovini smo fokusirani na napredak u pogledu našeg partnerstva, te pružanju podrške potrebnim reformama od kojih korist imaju svi građani BiH”, poruka je dužnosnika NATO pakta iz Bruxellesa.

Reakcija kabineta Bakira Izetbegovića

”Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske u krnjem sastavu, bez zastupnika opozicije i koalicije Domovina, predstavlja kontinuitet antidejtonske i antiustavne politike rukovodstva BiH entiteta RS”, priopćio je kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Također, ističe se kako ta rezolucija ne može imati nikakve pravne posljedice, jer vanjska politika i obrana nisu u nadležnosti entiteta, te da se radi isključivo o nadležnosti državnih organa.

Ističe se i ”kako je Predsjedništvo BiH ranije konsenzusom utvrdilo opredjeljenje za pristupanje NATO savezu i podnijelo formalni zahtjev za pristupanje Akcijskom planu za članstvo (MAP)”.

U priopćenju se navodi dalje da je članom 84. Zakona o obrani BiH, donesenim uz podršku i zastupnika SNSD-a, utvrđeno da će “Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo, te svi subjekti obrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provesti potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO saveza”.

Osim toga, naglašeno je ”kako jasno euroatlantsko opredjeljenje, aktiviranje MAP-a i nastavak puta ka članstvu u NATO šalje poruku da je BiH siguran prostor za investicije”.

Iz kabineta Bakira Izetbegovića su poručili da ovakvi stavovi rukovodstva RS, koje je pod ”očiglednim stranim utjecajem”, pokušavaju BiH ostaviti na sigurnosnoj vjetrometini i šalju lošu poruku potencijalnim investitorima.

”Stoga je ova rezolucija u suprotnosti s interesima svih građana BiH”, naglašava se iz ureda Bakira Izetbegovića.

”Zaključili smo da donošenjem ovakve rezolucije rukovodstvo entiteta Republike Srpske nastavlja s provođenjem destruktivne, secesionističke i destabilizirajuće politike, koja pravi probleme ne samo za BiH, nego će imati posljedice po regiju, ali i cijelu Europu”, stoji na kraju priopćenja kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Reakcija hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u četvrtak radni sastanak s premijerom i članovima Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona na kojem mu je postavljeno pitanje o usvojenoj rezoluciji o vojnoj neutralnosti Republike Srpske.

“Ja sam prije sedam ili osam dana razgovarao s predstavnicima Republike Srpske i sva javnost zna da postoji jedan plan, jedne političke aktivnosti koje su dio strategije ili taktike jedne političke opcije. Koliko god mi pričali ili šutjeli o tome, ona se odvija kako se odvija. Moj cilj je da mi u 12. mjesecu dobijemo Akcijski plan za članstvo (MAP). Ja ću sve učiniti da ga dobijemo i dobit ćemo ga”, kazao je Dragan Čović.

Ruski mediji su kratko izvijestili o usvajanju rezolucije, koju su nazvali ”činom odbijanja RS da bude dio NATO pakta i kako je ona dio priprema za referendum o pristupanju BiH u NATO”.

Akcijski plan za članstvoBakir IzetbegovićBanja LukaDaytonskom sporazumdejtonMAPNarodna skupština RSNATOulazak u nato
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
17 novembar
6 godine prije

bosna je postala deponija uranijuma nato pakta koji svakodnevno zaprasuje zemlju drvece se susi ljudi oboljevaju ali izetbegovic se i dalje ulizuje sa covicem koji navodno nista ne vide . sto se tice ove rezolucije mislim da je podjela bosne dogovorena i ovo su samo dogovorene zajebancije

Laki Topalović
6 godine prije

Vrlo interesantno. Luđačka košulja Daytona na kraju može omogućiti veto jedne strane za ulazk u NATO. Objektivno, ”Mile od Laktaša” sada može odigrati dobru stvar za BiH, iako to nitko neće potvrditi, jer oko ovog pitanja se prestaje gledati da je NATO zločinačka organizacija, nego ”Ko je počeo rat?” . Kakve su ovo gluposti da NATO jamči prosperitet? Što tvrdi Bakir. Jedina je greška što ovdje ima dvije rezolucije u jednoj, teritorijalni integritet dogovoren u Daytonu nije ni trebao stavljati, To ionako piše u ustavu BiH. potrebno stavljati. A druga je greška što ima klauzulu koordinacije s Beogradom. Održavanje referenduma o ovom pitanju je pozitivno.

Mölltaler
6 godine prije

Svaka čast za Mileta. Jedini (vladajući) evropski političar (osim Putina naravno) koji se usuđuje usprotiviti tvorcima NWO.

Sinisa
6 godine prije

Valja dodati…odluka je donesena bez opozicije kojoj je uz ucesce Policije bilo zabranjeno ucesce na zasjedanju zbog njihovih ispada (cak su “okupirali” sto rukovodstva skupstine).
Sramota me koji cirkus trpimo, za koga glasamo.

fenix
6 godine prije

Iskreno izuzetno dobra stvar za BiH sto je dokaz da NATO nema moc privlacnosti kao prije. Sto se tice da odluku o ulasku u Nato donose drzavne institucije i to je tocno ali drzave institucije cine predstavnici oba entiteta koji se biraju na direktnim izborima za zajednicke institucije BiH odnosno ako vlasti RS nedaju saglasnost onda predstavnici iz RS nemogu da glasaju za odredjenu stvar samim tim drzavne institucije nemogu usvojiti ili podrzati odredjeni zakon bez nacionalnog konsenzusa. Dakle u principu i entiteti odlucuju o vojnim savezima mada doduse indirektno.

17 novembar
6 godine prije

i dodika su doveli stranci kad su skinuli radovana isti dodik provodi plan zaduzivanja zatvaranja fabrika i raseljavanja kao i ostali mislim da je ovo plan da nas kolektivno rasele mislim na sve stanovnike bih jer ne volim podjele i nacionalizam a ovi sto ostanu bice robovi i prostitutke za male pare . nevezano za ovo stranci su pratili situaciju u opkoljenom sarajevu koliko i kako se ljudi ponasaju bez vode hrane struje koliko ce biti samoubistava koliko ce se roditi djece koliko ce poluditi ljudi a linije su bile dogovorene nisu se pomjerale cjeli rat neki komandiri koji su govorili o deblokadi su ubijeni . mnogi kazu da je opsada bila narucena od britanskog instituta kojem je sarajevo posluzilo za eksperiment za buduca geta i zatvorene gradove cije vrijeme tek dolazi

Vlastimir
6 godine prije

Ako se prate izjave političara u RS I B i H ,može se videti da srbska i hrvatska strana žele nezavisnost,jedino muslimanska to ne želi.Bakir želi da napravi unitarnu državu sa primatom Bošnjaka.To ostala dva naroda ne žele.Mislim da je najbolje da se podele na tri države,jer NAŽALOST na Balkanu ( Helmu ), bratstvo i jedinstvo ne može da opstane.

Jupiter
6 godine prije

Odluka je pala !Takoće i biti

1.komentar
6 godine prije

Vazno procitati:
Ostavicu ovde link na vest od pre 6 dana, a koja je mozda prosla bez neke buke.
https://rs-lat.sputniknews.com/svet/201710141113053720-raka-civili/

bbbb
6 godine prije

Dodiđa njihovo si čedo, ne znam dal ovo radiš svojevoljno ili ti je Kormik došapnula no ipak skidam ti kapu iako su me tvoji raskučili……..

Moreno
6 godine prije

Čović, Dodik i Izetbegović su se nakreli svega, imaju viletine, neki po Bosni, neki u Beogradu a neki imaju i po još koju vriću zlata.
Sad bi njih dvojica NATO, a treći nebi, wtf, uopće ne razgovaraju šta je ti NATO i zašto da ili zašto ne dok su sva tri naroda u Bosni na rubu gladi osim uskih slojeva uz vladajuće strukture njihovih naroda i ”međunarodne zajednice.
Hrvatsku je NATO samo u Afganistanu košta priko miljardu eura, a sad još Kuvajt i ruska granica.
Sve je to u Bosni bolesno isto ka i na cilome Balkanu i u samoj EU.

Osoba C
6 godine prije

Ima na ovim prostorima još dovoljno oružja i usijanih glava, tako da neće biti problem opet zametnuti kavgu ako se danas sutra za time ukaže neka potreba.

Andrej
6 godine prije

Tko god nastupi protiv NATO saveza, u njemu prepoznaje zlo. Tko god prepoznaje zlo, sačuvati će barem minimalnu šansu da sačuva suverenitet nad teritorijem.
Zato mi smrdi član 5, u kojem se navodi koordinacija sa Srbijom. Smatram, da je Srbija sa jednom nogom u NATO savezu, a sve pričice tipa “Kosovo je Srbija” imaju ulogu anestetika kojim kulturni izdajnik Vučić umrtvljuje već ionako razjedinjen i oguglao srpski narod.
Nitko ne treba sumnjati, da je NATO spreman boriti se protiv srpskog dijela federacije do posljednjeg bošnjaka.
Hočeš nečeš, izgleda da je bravar itekako dobro zborio, kad je baš u BiH odigrao svoju najjaču kartu – bratstvo i jedinstvo.

Tomica
6 godine prije

Žalosno je kako se ulazak u NATO predstavlja kao nacionalni interes a još žalosnije da ima onih koji im to vjeruju. Gdje god NATO nije poželjan tu odluku donosi direktno vlast, koja je u principu kriminalac do kriminalca, a međunarodna zajednica im dopušta da to rade jer odrađuju i za njih poslove. Inače, za ulazak u NATO se narod izjašnjava na referendumu. NATO je garant sigurnosti, od koga? Raspustili su redovnu vojsku u BiH, oružje svo moguće se uništavalo sa pričom da BiH nema potrebe za tim jer ih niko neće napadati. O investicijama da ne pričamo, ima da navale investitori samo dok se u NATO uđe. Isto će se investirati u BiH, uslužne djelatnosti i energetika a pravit će se senzacija od svega ma koliko to bilo štetno za BiH. Mislim da Srbi u BiH ogromnom većinom nisu za ulazak u NATO i da bi bilo pogrešno, da ne… Čitaj više »

Konstantin
6 godine prije

Postovani pobratimi. Drago mi je da se na ovu temu nije otislo u “krivi pravac” (anti bilo cije nacionalne pripadnosti svih u BiH). Dali Dodik “radi po nekoj narudzbini” to cemo razumeti nakon 10 godina (ako budemo bili zivi). U svakom slucaju ja sam veliki skeptik za sve nase narode na teritoriji Balkana. Ljudi masovno idu u “beli svet” jer ekonomsko-socijalna a i sto da ne i bezbednosna situacija postaje iz godine u godinu sve losija. Kao sto neko od Vas gore napisa … sve je manje ljudi … a pogotovo mladih i sposobnih koji treba da budu iduci temelj svake drzave. Iskreno se nadam da ce moji pobratimi sva 3 entiteta u BiH ipak biti pametniji u odnosu na pocetak nesrecnih 90-tih i neve se upecati na isti mamac. Mogu u svoje ime da kazem da se u mojoj zalnoj Makedoniji evo skoro za 1 godinu nakon nametnutih (po.ko… Čitaj više »

Sardelino
6 godine prije

Država BiH međunarodno je priznata država i članica UN.BiH kao svaka država ima svoje teritorijalne granice.Srpski entitet ili ako je nekome milije Republika Srpska nastala je Dytonskim sporazom tri naroda sa namjerom da se zaustavi rat na tlu omeđenom teritorijalnim granicama države BiH. Dakle RS nastala je na tlu BiH iz gore navedenih razloga pa tvrdnja u točki 2. da je RS sastavni dio BiH je netočna ( sugerira da RS egzistira poadavno ali da je eto sporazumo ušla u sastav BiH ). Mileta, valjda kao dobar šarafciger meštar sasvim dobro logički razmišlja. Ako je nešto sastavljeno može se i rastaviti. RS će trajati i živjeti koliko i Dayton. Ukidanjem Daytona ili njegovim prestankom važenja nestaje i RS. Postojanje BiH neovisno je o Daytonu. Logika Bakira I. je drugačija. On je sasvim dobro svijestan činjenice (kao i svi ostali koji nisu sisali vesla) da niti Mileta a niti Čović ne… Čitaj više »

Zvrk
6 godine prije

I te dejtonske granice su teška nakaza. Kao da su ih crtali pučkoškolci gledajuć prvi put kartu bez satelitskog prikaza. Tako imamo nakazne općine, pa podijeljena mjesta ili stambeni prostori doslovno na liniji, a da ne spominjem da unatoč teritorijalnom jedinstvu obaju entiteta ono u stvarnosti ne postoji. Dakle, očekujem reviziju dejtonskih granica jer su, barem iz mog gledišta, uvreda zdravom razumu.

Franjo
6 godine prije

...

Dragan
6 godine prije

Dame i gospodo, posto Republika Srpska ima svoje predstavnike u vlasti BiH, odluka o pristupanju ne moze biti donesena unilateralno. To je samo jedan od zastitnih mehanizama od preglasavnja i garant zastite vitalnih nacionalnih interesa koje predstavnici srpskog naroda imaju u rukavu. Sto se tice NATO, to je vec druga prica. Niko ne zna zasto SAD imaju preko 100 hiljada vojnika samo u Njemackoj, a vise od 400 vojnih baza sirom planete. NATO je garantovao SSSR da se nece siriti dalje od granica sadasnje istocne Evrope, a gdje su sada? Na samoj granici RF. SAD su zaobisle savjet bezbjednosti UN u nekoliko navrata, te izvrsile invaziju na nekoliko suverenih drzava, a sada rade na ukidanju prava veta, kako bi mogli da nastave svoju indoktrinaciju, okupaciju i porobljavanje. razne obojene revolucije, mijesanje u politiku suverenih drzava, nametanje sankica, raznih neoliberalnih stavova, njihove demokratije… Taj pakt, samoproklamovani zastitnik svijeta i ljudskih prava… Čitaj više »

VladoGrozny
6 godine prije

Ima se jutros i sto za procitati, ima fantasticnih komentara. Evo nakon pola sata i popijene 3 kave, umjesto da mi dan pocinje radostan, tuzan sam, jako tuzan.
Bogami i bijesan al’ samo od ‘nase’ nemoci.
Pa drugarice i drugovi, dame i gospodo, evo samo da vas podsjetim na neka lijepsa vremena, kojima se jos ‘onda’ nazirao kraj;
Top Lista Nadrealista
https://www.youtube.com/watch?v=HTM-g_SEjdw

Proleter
6 godine prije

Ajmo sad probat malo logicno razmisljat, ako su sve tri strane hrvatska , srpska i bosansko muslimanska u ratu 90 tih godina prioritet stavile na razbijanje Jugoslavije i zajednistva medju narodima, odnosno akcent stavili na etnicki ciste drzave i stvaranje cistih nacionalnih plemena a u tome naumu izdasno pomagale amerika i eu , zbog cega nakon dejtona upravo ta amerika , eu i ostala zgadija brani cjelovitu bosnu ,mantraju o tri kao fol konstutivna naroda , koji ce zivjeti u slobodi , zajednistvu , bratstvu ,ravnopravnosti , pa koji su k…. onda rusili Jugoslaviju?
Pa zar nije ocito licemjerje , zar nije ocito da su prvo razbili Jugoslaviju uz pomoc svojih placenika i agenata(domacih izdajnika) a onda nakon odlicno odradjenog posla pozvali iste te agente u dejton i tamo zacementirali stanje , odnosno ostavili mogucnost raspirivanja rata kada god i u kojem trenutku to pozele i zatreba im ?

Dragan
6 godine prije

Postovani moderatori, sukomentatori i citaoci, pokusacu da simplifikujem trenutno stanje u bivsoj Jugi. Ta drzava, kako god stvorena, kako god zalijepljena, imala je Vladu i vodjstvo kakvo je imala. Iako sam potajno postovalac lika i djela dinastije Kim Jong, koja sada vec suvereno, neometano i neupitno ugnjetava neka osnovna prava svojih gradjana, moram povuci paralelu sa tadasnjom Jugom. Iako nisam imao dovoljno godina da shvatim i prihvatim kompletnu sliku tadsnjeg vremena, znam da se nije smjelo svasta pricati, da se vjerovalo iskljucivo partiji i da je donekle sloboda izrazavanja i upraznjavanja vjeroispovijesti svih konfesija bila sputavana. Ali zar ta ista Jugoslavija nije imala neobicno snaznu vojsku, vodila nezavisnu vanjsku i unutrasnju politiku, besplatno skolovala svoj i strani kadar u svim sferama (zdravstvo, odbrana, inzenjerija, bio nauke, nuklearne nauke), zar ta Juga nije osnivac Nesvrstanih, osnivac CERN-a, imala snaznu ekonomiju i proizvodila sve? Zar se nije moglo putovati sa pasosem svuda… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

“3. Teritorij Republike Srpske je jedinstven, nedjeljiv i neotuđiv u skladu s člankom 3. Daytonskog sporazuma i Aneksom 2. ….” ——— RS je kao prvo, umjetna i nemoralna tvorevina, nastala na protjerivanju, pljački i ubijanja stotina tisuća njenih stanovnika,-nesrba, ponajviše Bošnjaka.. RS je ka drugo, dijete SAD-a i Zapada, odnosno cio-hazara iz duboke države, i SAD može Srbima oduzeti RS kad poželi. -Dodik je klaun i blefer, koji na jednoj traži podršku Rusije, a li na drugoj strani istovremeno surađuje sa cio-hazarima, odavno, još prije nekoliko godina izraelski desničari su posjećivali Banja Luku, a nedavno je u posjeti Dodiku bio izraelski ultra-desničar i cio-fašsit, član Netanjahuove vlade, Avidor Liberman, (obitelj podrijetlom iz Rusije), koji se zalaže za to da se svi Palestinci etnički očiste iz Izraela. Dodik sebe na Zapadu i Izrealu, pokušava predstaviti kao nekakvog borca protiv islamskog fundamentalizama (a Bošnjaci su za njega naravno fundamentaliti). Klaun Dodik ne… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Da podsjetim, tko je napravio Daytonski sporazum. Glavni tvorac bio je Richard Holbrooke, američki diplomat, iz Demokartske stranke, koji je inače bio hazar. Holbrooke je član odbora, Rokefellerovog “Vijeća za vanjske odnose”, (CFR)- stvarne vlade SAD-a u sjeni. Glavni pomoćnik Holbrookea u pravljenu Daytonskog sporazuma, bio je njemački duiplomat Wolfganf Ischinger, stara iskusna ljiga, također Rockefellčerov čovjek, član Trilaterale, sudionik skupova Bilderberga i ravnatelj Minenske konferencije o sigurnosti (MSC)–također elitne organizacije globalista. Ischinger je zadnjih godina više puta srao protiv Rusije i Putina.
Radovan Karadžić je na sudu u Haagu rekao, da postoji tajni sporazum između njega i pokojnog Holbrookea. U stvari je Karadžiću, nakon Daytona bilo tajno garantirano, da neće biti progonjen.

Mrs. Veronica
26 dana prije

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam svoju kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje kredita. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan ([email protected]). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. [email protected]… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI