Facebook kaže da je objavljivanje dijetetskih dodataka prehrani “kršenje pravila”, ali izdavanje prijetnji smrću konzervativcima je sasvim uredu

Mark Zuckerberg - Facebook
7 komentara

Baš kad smo pomislili da Facebook i ostale velike tehnološke kuće, ne mogu biti licemjerniji sa svojim “pravilima zajednice”, Facebook dolazi i izdaje jednu novu politiku. Sada je uredu pisati prijetnje smrću ljudima kojima vam se se ne sviđaju online, samo dok su konzervativci. Dobro, ipak je riječ o Americi. Što se tiče slobode govora uvijek se pozivaju na Prvi Amandman, no prijetnja smrću se ne bi trebala shvatiti tako olako. Ipak je riječ o kaznenom djelu.

Idemo dalje vidjeti što je sada „OK“.  Prema novim pravilima Facebooka, koja izravno krše njezina stara pravila, ljevičari na Facebooku slobodni su poticati nasilje protiv ljudi koje smatraju “opasnim osobama”, uključujući Paula Josepha Watsona iz Infowarsa, kojem je, još u svibnju, zabranjen pristup na Facebooku i na Instagramu.

Watson kaže da je Facebook pokušao opravdati ovu cenzuru smatrajući ga “opasnom osobom”, iako tvrtka Watsonu nije mogla dati nikakve primjere zašto su ga tako označili.

Iako Watson nikada nije učinio ništa drugo osim što je duhovitim izjavama dijelio svoje mišljenje putem društvenih medija, Facebook kaže da je “opasan”, a time i ga je označio za mržnju i nasilje prema ljevičarima.

“Ovo je zločin u Ujedinjenom Kraljevstvu prema Zakonu o zlonamjernim komunikacijama iz 1988. u kojem se navodi:” Svaka osoba koja drugoj osobi šalje pismo, elektroničku komunikaciju ili članak bilo kojeg opisa kojim se prenosi… prijetnja … kriv je za prekršaj, ” Watson piše.

“Najveća društvena medijska tvrtka na svijetu s više od 2 milijarde korisnika doslovno kaže da je dobro poticati nasilje protiv mene, iako je to nezakonito”, dodaje on.

Facebook i ostatak Silicijske doline otvoreno su uključeni u urotu

U međuvremenu, Facebook poduzima agresivnu akciju protiv izvora vijesti kao što su Natural News koji dijele istinu o zdravlju i wellnessu iz neovisne perspektive – jer je, prirodni i zdrav život, prema Facebooku navodno “opasan”.

Natural News, baš kao i Watson, nedavno je bio zabranjen na Facebooku zbog navodnog kršenja „pravila zajednice“ u Silicijskoj dolini, koji sada uključuju sudjelovanje u bilo kojoj vrsti slobode govora koju Facebook smatra „uvredljivim“.

“Tehnofašisti, uključujući i Wikipediju, odlučili su da nijedan govor koji dovodi u pitanje bilo kakvu službenu priču neće biti dopušten na bilo kojoj platformi”, upozorava Mike Adams.

“Svatko tko dovodi u pitanje sigurnost toksičnih cjepiva, tornjeva za stanice 5G, geoinženjeringa, kemoterapije ili kemikalija za ubijanje korova glifosata, sada je zlonamjerno napadnut, oblaćen i skinut s platformi. Sada vam nije dopušteno ni govoriti o prehrani, antikancerogenim namirnicama ili prehrambenim dodacima, a da ne budete označeni kao “vitaminska” web-stranica optužena za guranje lažnih lijekova. “

Što se tiče Watsona, on će vjerojatno i dalje primati prijetnje smrću zahvaljujući blagoslovu Facebooka, pogotovo što nastoji pokrenuti sudski postupak protiv tvrtke zbog kršenja britanskog zakona ne samo u odnosu na Zakon o zlonamjernim komunikacijama iz 1988. godine, nego i na odbijanje pružanja informacija koje zatražio od tvrtke, o tome što je objavljeno i podijeljeno o njemu na platformi.

“Prije dva mjeseca, preko mojih odvjetnika, podnio sam Zahtjev za pristup predmetu tražeći od Facebooka da preda sve informacije koje se odnose na mene”, piše Watson. “Facebook još uvijek nije odgovorio na taj zahtjev, iako ima zakonsku obvezu da odgovori u roku od 30 dana.”

“Ako i kada Facebook ikad odgovori na ovaj zakonski zahtjev, sljedeći korak će biti početak parničnog postupka”, dodaje.

Prirodne vijesti također očekuju svoju priliku za ostvarivanje pravde protiv Facebooka i ostalih tehnoloških divova zbog kršenja našeg kolektivnog prava na slobodu govora, zaštićenog Prvim amandmanom.

Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iza_horizonta
3 godine prije

Za neupućene:
Paul Joseph Watson je divan momak koji radi velike stvari. Toplo preporučujem da pogledate njegov YouTube kanal.

Zax
3 godine prije

Moze on tuziti do sudnjeg dana. Formalno, facebook je privatna korporacija koja ima pravo uskratiti uslugu bez obrazlozenja. Zakonodavci u americi to pokusavaju regulirati pomocu antimonopolistickih zakona. Ali zasad bezuspjesno. Inace facebook odlicno suradjuje sa svim europskim vladama u djeljenju podataka o svojim gradjanima. U americi je facebook vec integriran sa tajnim sluzbama. Zapravo samo jos youtube funkcionira bez otvorene cenzure.

Lucija
3 godine prije

Pravni osnov postoji:
“… pokrenuti sudski postupak protiv tvrtke zbog kršenja britanskog zakona ne samo u odnosu na Zakon o zlonamjernim komunikacijama iz 1988. godine, nego i na odbijanje pružanja informacija koje zatražio od tvrtke, o tome što je objavljeno i podijeljeno o njemu na platformi.”
Pitanje je koliko je provediv, s obzirom na (ne)iskustvo sudova i odvjetnika…i financijske mogućnosti proganjanog.
A ovo je tek – početak.

Mat
3 godine prije

Sve dileme rjesava jedna carobna rijec……UNINSTALL.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI