fbpx

SRF: Novi američki RoboCop je samohodna kanta za smeće (VIDEO)

Robot - kanta za smeće

Pola čovjek, pola automobil, policajac sto posto, to je akcijski film RoboCop koji je svojevremeno oduševio fanove u svijetu, izvještava švicarski kanal SRF. Međutim, novi policijski službenik kalifornijskog grada Huntington Parka je pravo razočaranje.

HP RoboCop nimalo ne nalikuje fiktivnom liku iz popularnog američkog znanstveno-fantastičnog akcijskog filma iz 1987. kojeg je režirao Paul Verhoeven. Film se odigrava u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su znanstvenici nakon nesreće preobrazili u kiborga, robotskog policajca koji održava red i mir i gradu. HP RoboCop više nalikuje na kantu za smeće na vlastiti pogon nego na policajca na kojeg se možete osloniti, kaže švicarski televizijski kanal.

„Pa, na kraju objavljivanja, vijest koju sam čekao više od 30 godina“, kaže voditelj švicarske televizije, dok se u pozadini reproducira pjesma iz filma RoboCop.

Robocop je postao stvarnost. Pola čovjek, pola automobil, policajac sto posto, a to je čime je ovaj borac u svoje vrijeme privlačio obožavatelje. Hm,… da, ali u usporedbi s filmom je stvarnost, blago rečeno, razočaravajuća.

HP RoboCop: Ugodan dan!

Novi policijski službenik kalifornijskog grada Huntington Parka nije kiborg i više nalikuje na kantu za smeće na vlastiti pogon nego na policajca na kojeg se možete osloniti.

Međutim, to se ne očekuje od HP RoboCopa, a to je upravo ono što su nazvali novim robotom-policajcem. U glavi ima 360° panoramsku kameru. Sam koncept nazvan je “Strah od prisutnosti”. Ima istu uslugu kao i policijski službenik u parkovima i zgradama.

S druge strane, HP RoboCop je na svojoj Twitter stranici već izvijestio da mu policijska služba pruža zadovoljstvo.

Da, da,… naravno, dok ga djeca ne obore, ovim riječima voditelj švicarske televizije završava prilog o kalifornijskom RoboCopu kojeg je dovoljno gurnuti da izgubi ravnotežu i ostane ležati na travnjaku čekajući pomoć „kolega“.

Izvor: SRF

VIDEO: HP RoboCop „na dužnosti“

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Kao ona kanta iz Ratova Zvijezda od prije 30-40 godina, kada već? Kakva smijurija

mnc
Gost
mnc
1 godina prije

Ma vazno je uzeti pare poreskih obveznika.

Kajzer Soze
Member
Noble Member
Kajzer Soze
1 godina prije

Još samo kada bi razumio kome je debilu palo na pamet da ova kanta emituje i ovaj iritirajući zvuk 🙂

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Ovaj Robocop kupuje kavu i krafne u Google trgovini !

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  jezevakucica

to više nalikuj na R2 D2 ili usisivač nego na Robocopa.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Max

My thoughts exactly.
Osnovna namjena ove stvari i jest da se ljudi na njoj ižive…a onda plate kaznu… 😊

tuf
Member
Famed Member
tuf
1 godina prije

Postoje daleko vjerniji modeli Boston Dynamics-a koji bi vjerojatno preplašili ljude svojim sposobnostima hoda i snalaženja u prostoru.
No njima također fali inteligencija odlučivanja tako da, osim u slučaju da neki operater njime upravlja udaljeno, daleko smo još od samostalnih jedinki koje bi zamijenile čovjeka.

wijervbwerbvwerbvwervwerv
Gost
wijervbwerbvwerbvwervwerv
1 godina prije
Reply to  tuf

Varaš se, strojnim učenjem i serverima povezanim preko 5G i desetinama satelita uskoro na nebu to je sve u deset godina. Pratim fotografiju i vidim dokle je računalna obrada binarne fotografije došla. Algoritamski manipuliranim pixelima već sad mogu obrađivati fotke do neprepoznatljivosti. Binarnim kodom su uništili glazbenu industriju polaća i kazeta i prebacili je na binarne servere. Binarnim kodom su dozvolili svakom zemljaninu da ima fotić u đepu putem mobitela koji već danas rade fotke koje su do jućer radili idiot fotići, čak i bolje, približili su se 4/3 formatu.. Lajka i Panasonic (Panasonic doduše kupuje firme koje se bave umjetnom inteligencijom) već otpuštaju radnike da bi uposlili nove koji se bave računalnom obradom fotografije. Tim fotićima u mobitelima su uništili fotografsku industriju u kojoj će opstati samo najskuplji i viša sednja klasa proizvodi za uzak krug ljudi. Uništili su tisak binaranim kodom, ima toga još neda mi se nabrajati. Ljude su isto uništili binaranim kodom jer su im oteli sredstvo u glavi za mišljene i napravili ga ovisnim ko đankija na horsu.

tuf
Gost
tuf
1 godina prije

Mda, ali ovo što spominješ su vrlo specifične AI primjene – daleko je to od kompleksnih sustava razmišljanja potrebnih za odluke na razini ljudskih, a to priznaju i znanstvenici u središtu AI razvoja.
Zbog želje za investitorima ostavlja se u javnosti dojam da je AI skoro spremna za implementaciju u ljudolike robote, ali tome nije tako – čak i Google razvija samo vrlo specifične learning algoritme za potrebe svojih servisa. Nema govora o umjetnoj svijesti niti sposobnosti samostalnog zaključivanja – a još manje odlučivanja. Svi najpoznatiji Ai sustavi današnjice su visoko specijalizirani za potrebe svojih kompanija. Praktički nitko ne radi na holističkom AI sustavu.

wijervbwerbvwerbvwervwerv
Gost
wijervbwerbvwerbvwervwerv
1 godina prije
Reply to  tuf

Ovi koji su uvalili zemljane u binarni kod znaju što će biti za 100 godina. Štopaj mi vrijeme, rekoh 10 godina. Onaj Snouden nije pogriješio kad je rekao da digitalija nema granica.

wijervbwerbvwerbvwervwerv
Gost
wijervbwerbvwerbvwervwerv
1 godina prije

Overtonovim prozorom uvode nam ove buduće kontrolore onoga što ostane od zemljana. Uskoro će biti ko u prediktivnim programirajućim filmovima za zemljane kao Blejdraner, AI, Čapi. Oni sateliti i 5G će sve to uvezati u mrežu hodajučih, letećih (to najprije), plovećih i ronećih robota-dronova i onda zemljani dobro došli u zatvor binarnog koda koji niste vidjeli da vam prave jer ste bili oduševljeni mobitelima, računalima, internetom i ostalim fekalijama za porobljavanje. Ovaj što se šprda sa ovim kalimerom gore ne vidi dalje od svog nosa.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

A koji je točno tvoj prijedlog, napokon???
Da počnemo s razbijanjem?
Stavimo škrnicle/ metalne kape na glavu?

wijervbwerbvwerbvwervwerv
Gost
wijervbwerbvwerbvwervwerv
1 godina prije
Reply to  Lucija

Otpor je uzaludan, dokaz je u tome da ista ekipa vedri i oblaći zemljanima milenijima i prepričavaju svoje bajke za malu djecu zvana povjest. Asteroid jedini nivelator, ako sve ovo oko nas nije trumanov šou matrix.

Muppet show
Gost
Muppet show
1 godina prije

Ovom kantom se samo opipava javnost a kasnije ce doci kante koje ce vas jeb… za najmanju glupost. Nisu psihopati blesavi znaju oni kako sa ovcama.

Skicofrenija
Gost
Skicofrenija
1 godina prije

Masonska kanta za pracenje teladi po gradu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik