Konačno potvrđeno: Misteriozni signal „Wow“ star 40 godina nisu poslali vanzemaljci

Kometa
15 komentara

Misteriozni signal „Wow“ otkrio je 1977. astronom Jerry Ehman koristeći univerzitetski radio teleskop Big Ear, a konačno je objašnjeno da njegov izvor nisu vanzemaljci, kako se mislilo zadnjih 40 godina.

Većina znanstvenika i amatera tog vremena su bili uvjereni da se radi o vanzemaljskom signalu kojeg su poslala inteligenta vanzemaljska bića. Doista, 15. kolovoza 1977. godine u 23 sata 16 minuta i 1 sekundi u Američkoj saveznoj državi Ohio, astrofizičar Jerry Ehman ostao je začuđen u momentu kada je usmjerio radio teleskop prema sazviježđu Strijelac.

Čitajući ispisne podatke snimljenog signala koji je trajao 72 sekunde i koji je bio 30 puta jači nego elektromagnetske okolne smetnje, iznenađen i uzbuđen napisao je riječ Wow.

Tijekom 40 godina signal je ostao neobjašnjen, ali i citiran od mnogih kao dokaz da nismo samo u galaksiji.

Reakcija na signal prije 40 godina
Reakcija na signal prije 40 godina

Konačno, astronom Antonio Paris iz Floride razotkriva misteriju: signal kojeg je primio Ehman je rezultat prolaska dva kometa, nepoznata u tom vremenu. Kometi 266P/Christensen i 335P/Gibbs su okruženi plinom vodikom. Upravo su oblaci vodika koji okružuju komete objašnjenje misterije nastale 40 godina ranije, a što su nova mjerenja jasno pokazala.

Kako bi dokazali ovu tvrdnju, dva su znanstvenika morala sačekati novi prolaz dva kometa, što se i dogodilo 25. siječnja ove godine.

Antoine Paris objavljuje rezultate mjerenja u Journal of the Washington Academy of Sciences, čime stavlja točku na „i“ svih teorija koja su tvrdile da se radi o signalu vanzemaljaca.

Na vanzemaljce ćemo vjerojatno morati još „malo“ sačekati, ali ovo novo otkriće pokazuje našu sposobnost da propitujemo danas, nešto što je izgledalo očito jučer. Tko zna, možda sutra dobijemo i treće objašnjenje? Duh znanstvenika mora biti otvoren i spreman na promjene svega što nas okružuje.

Izvor: Planetary Science

Antonio ParisJerry Ehmanjeste li znaliKometeSignalwow
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jale
6 godine prije

Ko zna šta su nam sve amerikanci podvalili i izmislili kako bi uvijek bili u žiži interesa svjetske javnosti i kako bi ih mi gledali kao kao što su američki domorodci gledali Kolumbove pljačkaše sa klikerima i ogledalcima.

gostgost
6 godine prije

fudo vidis sad da sam bio u pravu kad sam sumnjao u nasu a nisam jedini pa koji kurac nam ne okrenu taj huble ako postoji prema nasoj lijepoj kugli zemlji da se nagledamo i otpusemo ove sto prcju da je zemlja ravna a mogao bi taj huble imalo mjesec da nam pokaze bilo bi to zanimljivo pgledatzar ne

Ivan1
6 godine prije

Znanost na snazi ponovno.

stefan
6 godine prije

Ma baš ste našli shodno vjerovati današnjoj znanosti i provjerenim znastvenicima. Moglo bi se u postotcima razgovarati koliko ima istine.I mene veseli taj dan ako ću ikada vidjeti stvarni izgled naše majčice zemlje

DeProggy
6 godine prije

pa što onda, ako je signal prirodna pojava? Krugovi u žitu, ljudski DNK, Baalbek, Nazca, piramide u Gizi…uz sve stare knjige dokazuju, da nismo sami, nego su nas oni stvorili in bdiju nad nama.
Nasa je tu isključivo zbog toga, da banalizira i skriva istinu o tome.

istina
6 godine prije

jebote nas kako ispadate smijesni svi koji se rugate istrazivanju svemira,pa nije nasa jedina koja se bavi s tim,pogledajte malo europsku svemirsku agenciju,rusku,kinesku,sta su svi on u sistemu zavjere a?daj jebote pa nemate 12 godina vise…

edmond
6 godine prije

Edva ćekam susret sa van zemaljcima jerbo naši domaći zemljani stalno se igraju kauboja i indijanaca.Toliko smo humani pa bacamo atomske bombe šaljemo miljune ljudi u plinske komore tribimo se međusobno svakin danom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI