fbpx

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna

Davor Pavuna

Prof. dr. sc. Davor Pavuna rođen je u Koprivnici, V. gimnaziju završio je u Zagrebu (Maturalna radnja naslova: ‘Nuklearna fuzija i fisija’ 1970.), a nakon Diplome na PMF-u (‘Elektronska svojstva amorfnih ferromagneta’ 1977.), 1978. je odletio u svijet.

Doktorirao je fiziku u Engleskoj (‘Electronic Properies of Glassy Alloys’, Ph.D. 1982.), te nakon pozvanih predavanja u SAD-u, Indiji i Australiji, nastavio je kao docent u CNRS-u u Francuskoj (1983-86). Od 1986. je za stalno na Švicarskom Institutu za Tehnologiju (EPFL u Lausanne-i),  te profesor u Institutu za fiziku. Od 1990.-ih glavni su mu projekti godinama bili u kvantnoj fizici novih nano-materijala, uglavnom u Americi, te od 2000. diljem planeta. Do svoje 29. godine je, uz studij fizike, iskustveno proučavao religiozne tradicije od hinduizma do Zen-budizma i taoizma, od okulta i kabale do tradicija masonerije … Uz brojna zanimljiva iskustva, u Indiji su mu rekli: ˝Što tebi treba bolje od Živog Boga, Isusa Krista?˝ Davor  se ‘vratio’ u kvantnu fiziku i u Europu i nakon duhovnog sazrijevanja s 33 godine upoznao Isusa Krista i postao vjernik i aktivan svjedok … od tada živi po Darovima Isusovog Evanđelja.

Objavio je preko 250 znanstvenih radova i više od 36 stručnih knjiga i udžbenika. Održao je stotine predavanja na uvaženim svjetskim sveučilištima. Od 1995-2015. je vodio pionirski projekt švicarskih i američkih fondova za znanstvena istraživanja na synchrotornu u američkoj državi Wisconsin, a u Kaliforniji (1992-2004.) je predsjedavao svjetskim kongresom o nano-inženjeringu i novim nano- tehnologijama. Među pokretačima je Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika (Zagreb i Vukovar 2005.).   2006. je primio odličje Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu. 2009. je pozvan u tim recenzenata strateških američkih projekata iz energetike. S prijateljima je aktivan u izranjanju pravednije istinske civilizacije Čovjeka. Djeluje kao savjetnik nekoliko institucija, akademija i vlada. Govori fluidno pet jezika. U braku je s Francuskinjom Sylvie, imaju sina i kćerku. Predsjedava Zakladu Teslin Svijet (Smiljan i Zagreb), te AMAC-om Švicarske. Uz skijanje, gitaru svira u  jazz  grupi Tsha-Coo (https://www.youtube.com/watch?v=g1QVJ2VrhOo ).

Poštovani profesore Pavuna, za početak, Hvaljen Isus i Marija!

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Aleluja!  Na Vijeke Slavljeni!

A. Š – U subotu, 12. prosinca 2020., u Torontu ste bili sudionikom  AMAC Online Lecture Series 2020. temom Izazovi nakon Covida u doba inteligentnih robota (Post-Covid Challenges in the Age of Intelligent Robots), a u svom Zaključku ste napisali slijedeće: „Većina suvremenih poslovnih pristupa uključuje i pametne web aplikacije. Uz sve biološke izazove u post-covid svijetu, digitalne informacijske tehnologije i kvantna nadmoć u sljedećem će desetljeću dovesti do dramatičnih promjena u Kanadi (kao i u Hrvatskoj).  Kvantno računalo je milijardu (da, ≈1 500 000 000) puta brže od sadašnjih “klasičnih” računala, pa nam ”probiju” sve lozinke! Do ≈2030-ih sustavi umjetne inteligencije i roboti slični čovjeku u prosjeku će postati inteligentniji od nas, ljudi. Pritom brzina misli postaje naša svakodnevna operativna stvarnost i izranjaju brojne nove mogućnosti. Kritički ćemo preispitati neke od ovih trendova uz nekoliko primjera, primjereno odabranih za ambiciozne poduzetnike, te brojne vizionare.“ Recite nam nešto o skupu, Vašim uvidima i dojmovima?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Pa, mogao bih ponoviti predavanje ili napisati cijeli roman, ali ukratko svi smo se složili da svijet (ne-)svjesno srlja u ne-kriticki transhumanizam, u kojemu dominira agenda profitizma ultra-bogatih, te svih oblika robotizma diktature Orwell-psihopata. Taj trend nas vodi u  eliminaciju istinskog Čovjeka. Preciznije, bez duhovnosti tj. moralnog etičkog koda, koji trenutno ne postoji u sekularnoj znanosti ni ekonomiji,  čovječanstvo tzv. Homo sapiensa propada … te izranja doba robota i raznih oblika manipulacije jer digitalizacija dominira većinu puka.

Pritom, volim citirati jednog mog prijatelja  koji uvijek kaže: ”Nismo ni svjesni koliko smo nesvjesni”. Mislim da je to bitno u ovim turbulentnim vremena i visoka svijest nam svima treba, iako  se ne slažemo ni o definiciji što li je točno svijest (a tek savjest!?). Stoga mi je drago da ovogodišnji Nobelovac Roger Penrose ima duboke i dosta nestandardne uvide u svijest; čak smatra da je to ne-matematički (iracionalan)  fenomen … al’ trebat će još vremena i svijesti da se i takve duboke enigme znanstveno, a i opće ljudski poslože.

A. Š – Priznajem, godinama pratim Vaš rad, daleko prije nego li sam Vas upoznala. U nekoliko razgovora htjela bih sebi i drugima pojasniti neka Vaša viđenja. Svjetskog ste glasa znanstvenik, bili i ostali karizmatik, no i neshvaćen u mnogim segmentima svog javnog djelovanja.  Mnogi Vas prikazuju kao naivnog zanesenjaka, kako to komentirate?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Ne komentiram jer Mudrost visokosvjesnih znalaca i istinskih Kristovih sljedbenika kaže: ‘Nikad ne objašnjavaj – nikad se ne žali’!  U svijetu je to poznato pravilo liderstva, no u hrvatskim medijima uvelike dominira mentalni sklop tobož ”ljevičara”,  pa je takvima  ”Isusov ljevičar”  trn u oku: Naime, poput Isusa, i ja bih  razbio ‘hramove’ korupcije financ-bankaroida, a i zlih ‘medija’ i tzv. ‘pravosuđa’. Primjerice, djelovanjem brojnih prijatelja vjernika  tijekom godina se u prirodoznanosti smanjio utjecaj ”lijevih’ redukcionista (iako se to u soroš-medijima ne vidi).  Mada cijeli sustav i dalje dominira redukcionizam big-bang-darwinizma, bez jasne uloge čovječje svijesti i savjesti, te bez kodeksa morala … Za redukcioniste (najčešće su to kripto-antikristi) se mi redovno molimo Isusu, da se svi osvijeste u Oprostu i Ljubavi!

A. Š – Vaši  javni nastupi nas već skoro dva desetljeća ostavljaju bez daha. I one koji vas razumiju i vole (jer znaju) ali i one koji s podsmjehom pa i omalovažavanjem gledaju na sve. Predsjednik ste svjetskog kongresa o nano-inženjeringu i novim tehnologijama u SAD-u. Recite nam nešto o umjetno kreiranim novim materijalima koji su potrebni za buduću nano-elektroniku, te nova kvantna računala ili biosenzore u organizmu o kojima se danas sve više govori a na kojima radite u EPFL Centru CREAM u Lausannei?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Da, lako je vidjeti da sam jedan od pionira nano-inženjeringa, te organizator prvih Nano- konferencija, recimo  u Kaliforniji ’90-ih (Važno: 1 nano = 1/1000 mikrona! tj. 1 nanometar je milijuntninka milimetra)

https://books.google.ch/books/about/Oxide_Superconductor_Physics_and_Nano_en.html?id=UIAEMgEACAAJ&redir_esc=y  primjer iz 1994.

U tom kontekstu, u CREAM laboratoriju za nove post-silicijske materijale na EPFL-u i u američkim projektima smo godinama istraživali novu (nano-)funkcionalnost u strateškim elektronskim   materijalima. Doslovce smo poslagivali atom po atom i uspjeli pokazati kako se ultra-precizno mogu kontrolirati elektronske (i fotonske) raspodjele, te se danas tako razvija nano- tehnologija u prvoj liniji najnovijih kvantnih sklopova. Za takve studije potrebni su ultra-skupi laboratoriji jer svaka izvanjska vibracija poremeti suptilne korelacije kvantona. Primjerice, za novu generaciju kvantnih sklopova mi bismo sada trebali investirati oko 100 milijuna eura u novi lebdeći laboratorij!  Dok se to ne posloži, jedan od prijašnjih laboratorija za ultra-tanke filmove smo darovali kolegama na PMF-u u Zagrebu gdje briljantni hrvatski znanstvenici razvijaju ambiciozne programe u novim elektronskim materijalima.

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna 1
Slika 1: Davor Pavuna, Nobelovac Pierre-Gilles de Gennes i László Forró @ https://dubrovnik.epfl.ch/

Od 2000., uz podršku hrvatske znanstvene zajednice, te nekoliko uzastopnih vlada i američkih institucija,  s prijateljem i kolegom, HAZU akademikom, prof. László Forró-om (EPFL)  pokrenuli smo redovnu pluridisciplinarnu konferenciju u Cavtatu:  https://dubrovnik.epfl.ch/. Naime, na nagovor bliskih prijatelja, kolega i studenata, u ovom mileniju mi djelujemo na izazovnim interdisciplinarnim temama, doslovno od matematike i fizike,  pa sve do bio-znanosti i izazova medicine. Ujedno, u zadnjoj deceniji smo s prijateljima kupili zemlju oko Tesline kuće u Smiljanu i u Zakladi Teslin Svijet pokrenusmo i mnoge teslijanske teme zasnovane na principu slobodne energije, novim pristupima dinamike energije kompleksnih sustava, te primjenama fraktalne matematike.

Nikola Tesla
Plemenita vizija Nikole Tesle: civilizaciji besplatne energije i planetarne harmonije

Poznavanje dinamike kvantnih elektronskih korelacija proširujemo u  Tesla-Mandelbrot viziju (post-kvantni modeli svemira uz fraktalnu  matematiku prirode). To uključuje i spektralno-vibracijsku biomedicinu, fraktalnu dinamiku vode (te ostalih fluida), te dinamiku bioloških stanica i epigenetiku, nano-genetske promjene, te što li je uopće život, jer konačna definicija života zasad ne postoji! Zato mi svjesno ujedinjujemo duhovnost i znanost i razmatramo  holistički odnos ljudske svijesti i istinske znanosti, primjerice, kako optimalno postaviti harmoničnu  civilizaciju koja (p)ostaje i humana i zelena u radosti života i ljubavi u akciji.

A. Š – Svjedočimo novoj „angažiranosti“  ali i opasnosti nano-tehnologije iako svi tu činjenicu otklanjaju. O čemu je tu riječ?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Pa, laboratoriji i institucije koji razvijaju i odobravaju cjepiva uglavnom nemaju rezoluciju analiza na nivou nano-metra (tj. ne mjere skalu tisućinke mikrona), te smatraju da je virus veličine ≈1 mikron. To može biti nedovoljno jer postojeći (i patentirani)  aktivni nano-chipovi i brojni nano-aktivni elementi postoje i mogu se ubaciti u cjepivo. U rezoluciji sadašnjih medicinskih uređaja ti nano-elementi ostaju nevidljivi, a mogu stvarati vrlo ozbiljne poremećaje u organizmu, čak i na nivou DNK!  Dakle, to je vrlo ozbiljna tema, a u medijima i diskusijama gotovo potpuno  zanemarena jer mnogi bio-medicinski stručnjaci nisu ni svjesni svih ozbiljnih implikacija nano-chip tehnologija i u biomedicini!

Sve to zahtjeva interdisciplinarna znanstvena istraživanja i duboke uvide i to sve ne mogu u ovom intervjuu objasniti, ali dovoljno je reći da smo u tome s brojnim znalcima prijateljima među liderima u svijetu i imamo i fascinantne rezultate i … ipak,  jesmo optimisti!

A. Š – Govorite često o (r)evoluciji kognitivnih znanosti, kao i ljudske svijesti, ali i svijesti općenito. Kamo idemo, kud će nas odvesti „evolucija svijesti“? Kako stvari stoje ona vaša karikatura s FB-a je vrlo primjerena okolnosti što nas čeka? Jesmo li zaista “zakoračili” u  bar kod?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Da, upravo smo spomenuli jednu ”evolucijski vječnu” shemu re-kreacije boga-čovjeka-svijesti, a naši sadašnji digitalni izazovi su dio te priče. Budući da svatko već ima pametan telefon, ta ”napredna” digitalizacijska ‘evolucija’ je (poput covid-19 plandemije) predigra sveg onog što psihopati spremaju, uključujući i 5G i 6G mrežu koja bi ”jednakijima” omogućila još i bolju i bržu kontrolu puka, aktivnosti i dominaciju svijeta … imate o tome podosta po internetu i koga zanima bude pronašao, iako je cenzura demoNkracije ”jednakijih” kolosalna.

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna 2
Slika 3: Neo-darwinizam? Od majmuna do homo sapiensa pa do digitalnog koda (ne)’svijesti!?

Nadam se da je mnogima jasno da su planetarni ”jednakiji” (desetak glavnih psihopata, uz oko 30-tak tisuća privilegiranih vazala-slugana), udruženi profitnim (financijskim) interesima. To nisu teorije zavjere jer svatko može provjeriti i vidjeti da su u pola godine covid-zabrana (‘lockdown training’) povećali svoja bogatstva i do 50% (da, čak i komunisti u Kini!). Soroš i režimski mediji su kupljeni i ne objavljuju kritičke analize nego nas sve čak i cenzuriraju po webu, primjerice faktigram ‘novinari’ koji nemaju znanja ni uvida da kriticki kritiziraju bitne civilizacijske teme, koje primjerice mi znanstvenici kuražno objavljujemo po internetu.

Tzv. demokracija danas je često zamrznuta, pa imamo efktivnu demoNkraciju uz planetarnu e-civilizaciju od otprilike 8 milijardi ljudi s problemima koji su visoko korelirani na načine koje „podobni“ političari ne razumiju. Naime, ideja demokracije je iz ere bitno manje gustoće ljudi i u bitno sporijim informacijskim  vremenima je donekle djelovala, ali danas je često neadekvatna za ekspertne probleme u sustavu vrlo brzih korelacija, te izuzetne  kompleksnosti.

To je primjerice pokazao francuski fizičar i filozof Lévy-Leblond, a svi to vidimo svaki dan. Naime, parlamentarni predstavnici naroda ne znaju pronaci rješenja za ekspertne probleme, a danas su rijetki talentirani državnici ili mudri političari koji znaju i žele se okružiti i vrhunskim savjetnicima. Već sad imamo jasnu krizu demokracije, s tim da treba naglasiti da planetarno oko 75% zemalja uopće nije ni deklarirano demokratsko!

Mnogi psihopati-tehnokrati slijede (medijski nametnute)  vizije transhumanizma budućnosti, a po meni sve to vodi u neki vrlo ”hladan” digitalan, neljudski svijet. Brojne dodatne uvide o digitalnim izazovima svijeta sam razmatrao i u ranijim predavanjima (i po youtube-u) i intervjuima, primjerice: https://www.novilist.hr/ostalo/sci-tech/znanost/ovo-je-zuti-karton-covjecanstvu-ali-covid-19-nije-zadnja-posast-koja-ce-nam-podizati-svijest/

Naglašavam uvijek ponovo: Da,  koristimo svi korisne elemente digitalizacije u svakodnevnici, no u duhu ostanimo svoji ljudi. Ljubav, Zajedništvo i Suosjećanje, su meni kao i vjerovatno svim normalnim ljudima izuzetno bitni: Ljubav je Bitak Života!

A. Š – Vi ste jedina osoba, i još muškarac, koji za žene kaže: „Naglašavam da su kognitivno žene superiornija bića u bazi čovječanstva i društva i osobno sam jako glasan glede uloge žena u društvu. To nije neki seksizam ni „feminizam“, nego naprotiv, uloga kognitivne osobe-žene-savjetnice kao ključne osnove i obitelji i istinskog ljudskog društva. Osobno sam, pojednostavljeno rečeno,  za „korelirani pragmatičan matrijarhat“. Žena krajičkom oka sve vidi bolje nego sve digitalne spektroskopije svijeta!!!“ Zadivljena sam Vašim jedinstvenim mišljenjem, a tko ne bi bio?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Dakle, kad se radi o ženama, jasno je svima da je kognitivni sustav žena izuzetno širok.  To je kao kad su sve ladice otvorene u kući, i žena prati sve što se događa: sjeća se da mora pričekati goste, brine se za muža koji nije na poslu, čuje djecu u drugoj sobi, ima malu bebu koju njiše pokraj sebe, pri tome je jako zabrinuta za roditelje  koji su možda bolesni a da ne govorimo da joj je negdje u dubokoj podsvijesti plan da za vikend odu svi skupa u Zagorje, i usput će si kupiti nove cipele jer joj se stare raspadaju. I to je još jako pojednostavljeno, al’ to vam je kognitivno što se kaže na engleskom ‘multitasking’, žena ima nevjerojatno puno tih zadataka paralelno u sebi, i naravno ima izuzetno jaku intuiciju, koja je još puno više nego ‘samo’ intuicija.

Muškarac je više orijentiran na tri glavne zadaće. Prva je ona performantna, što on ima za učiniti, donijeti plijen, ostvariti dohodak. Pri tome ima samo određeni dio, i naravno prokreativni dio. Uvijek se svi smiju muškarcu. Prokreativni dio je uvijek jak kod muškarca i kroz povijest. Mnogi se zezaju da je muškarac triličan, jednostavan.

Međutim žena u današnje doba je bitna, jer danas imamo sustav visoke kompleksnosti, pa ako je žena toliko kognitivno sposobna pa što joj je onda ‘glavna’ uloga? Može biti majka, što naravno ne znači da mora ili da neće raditi, dapače, treba se školovati, i može razviti svoju osobnost, struku, posao, u skladu s predispozicijama, ali u biti ona je izuzetno obitelji i društvu važna kao strateška savjetnica, što je naravno  mnogima u majčinstvu očito.

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna 3
Slika 4: Moja Majka u 90.-oj: Majka je svima bitna za razvoj osobne individualnosti.

Zato, uvijek ponovo naglašavam da žene predstavljaju kognitivno superiornija bića u bazi čovječanstva i društva i osobno sam jako glasan glede uloge žena u društvu. To nije neki seksizam ni ‘feminizam’, nego naprotiv uloga kognitivne osobe-žene-savjetnice kao ključne osnove i obitelji i istinskog ljudskog društva. Osobno sam, pojednostavljeno rečeno, za korelirani pragmatičan matrijarhat i o tome sam 2019.  govorio na skupu žena u Rijeci, ali o tome govorim posvuda i vrlo jasno i glasno, kad god sam u prilici!

A. Š – Bila sam prije više godina na jednom vašem predavanju o VODI, pitkoj vodi. Vodu smatrate DAROM ŽIVOTA ali i jednim od najvećih problema čovječanstva. Mi je u Hrvatskoj zaista imamo, treći smo po izvorima pitke vode u Europi. Zašto je voda budući veliki problem, čak i onima koji je imaju na pretek, ali niti je čuvaju a niti je znaju zaštiti od sveprisutnog zagađenja, po više osnova?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Da, pitka voda (p)ostaje važniji strateški resurs negoli nafta. Implikacije u svijetu su očite, pojednostavljeno rečeno, ultra-bogati psihopati koji žele depopulaciju, tvrde da nas je planetarno previše i a tog mehanicističkog (financ-profit) pristupa onda to namecu po forumima, poput WEF u Davosu. No, naprosto to nije ni duhovna, ni znanstvena istina. Stoviše,  VODA je posvuda oko nas i u nama (90% organizma pri rođenju!). Naravno, posvuda se trebamo izboriti za čistu vodu, ali jasno naglašavam da ta znanja i primjerene (nezagađujuće) tehnologije planetarno postoje! Usput,  čak i u Hrvatskoj se još treba izboriti da nam voda ostane nezagađena, dostupna ljudima i svaki izvor treba štititi i čuvati. Taj rat za vodu, rat je bitan za život i upravo je u tijeku. A ovaj tzv. covid je tek jedan izgovor u sukobu svjetonazora i naših dubinskih civilizacijskih izbora.

Primjerice Nikola Tesla (1856.-1943.) je itekako znao da Sve je Energija i besplatna je, a vibracijski je u našoj dimenziji posložena po prirodnom zakonu, kojeg mi fizičari već uvelike poznajemo. I laiku je jasno: Da, energija je posvuda, od sunca do vode … i u svima nama!

Al’ potrebno je i dublje razumijevanje principa tih zakona, te više svijesti društva da bi se ostvarile plemenite vizije u raspodjeli energije i resursa. Budući nas planetarno ima oko 8 milijardi, kad pobijedimo psihopate depopulacije,  morat ćemo podizati svijest i istinski živjeti u harmoniji s prirodom, potpuno svjesni okoliša bez tzv. ‘sivo industrijskog’ inženjeringa.

Stari energetski pristupi postepeno budu nestajali, pa kolega dr. Tomislav Jurendić i ja smo u nekoliko radova pokazali preliminarne uvide u fraktalnu matematiku dinamike vode, te vjerujemo da je to optimalan pristup fluidima i inženjeringu protoka vode (a i ostalih fluida).

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna 4
Slika 5. Vodeni vorteks sustav

Naime, promatrajući prirodu i kretanje vode, odmah uočavamo da voda ne teče pravocrtno: Pogledajte vrtloge na izvoru vode!  Takvo spiralno gibanje vode predstavlja prirodan  tijek (fraktala)  vode i to je tzv. vorteks sustav. Dakle,  voda ne teče pravocrtno i ne slijedi najkraći put od jedne do druge točke, već slijedi put najmanjeg otpora. Takvim gibanjem svaki otpor koji nastaje pri pravocrtnom gibanju, nestaje. Time voda ne samo da ne troši energiju za svoj tok, već ju naprotiv može i proizvesti. Ukratko, iz ovog i sličnih pristupa proizlaze uvidi koji pokazuju da bi i voda mogla biti ozbiljan energent već u ovom stoljeću i naravno itekako je bitna za Život. Budući da o tome postoje brojni objavljeni prilozi, a i mnoga istraživanja su nam u tijeku (i u kontekstu Zaklade Teslin Svijet), ovdje ću radije dodati neke korisne, svakodnevne savjete jer radi svjetske situacije (i budućih ‘virusa’) svima nam je bitno očuvati imunitet! (vidi: https://zg-magazin.com.hr/davor-pavuna-voda-nas-svakodnevni-znanstveno-zivotni-izazov/ a za znatiželjne,  primjer iz Amerike: https://www.pollacklab.org/research) Zaključno, mnoge ‘sive’ tehnologije postupno zamjenjujemo prirodo-skladnim ‘zelenim’ tehnologijama.

A glede imuniteta, koji u periodu prehlada i gripe, nam treba itekako, Japanci preporučuju ujutro popiti 5-7 dl mlake vode s limunom (ili jabučnim octom), a tijekom dana se puno gibati (sat ili dva dnevno) na otvorenom u prirodi. Obroci lokalnog povrća uz primjerene lagane proteine se preporučuju, ali naglasimo odmah: Svi smo dehidrirani i NE PIJEMO dovoljno vode, organizam treba 2-3litre dnevno! Dakle, sad svatko popijmo bar čašu vode.

A. Š – Jedna  očekivana informacija, obzirom na sva saznanja, no kad smo to i saznali sigurna sam većina je šokirana i pita se: kuda sve ovo vodi? „Wall Street je upravo počeo, prvi put u povijesti,  trgovati vodom. Plan je, tvrdi se, bolje upravljanje rizikom povezanim s nedostatkom vode.“!

https://24world.news/rss?id=hr5b9d7fc977809ec2f229c1b35dc02c79&category=news_HR

Zar je moguće da se i ovdje umiješalo profiterstvo? Što slijedi?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Pa, kako rekoh uvodno, budući da smo sve ”sekularilizirali” i slijedimo putanje vizije i medijske hipnoze ”jednakijih” psihopata … posljedično sve se profitno iskorištava, pa i voda. Ustvari, trenutno je tako i sa zrakom jer prisiljavaju ljude da nose maske i to im naplaćuju, a ako želite čisti kisik, bez maske, naplaćuju Vam kaznu!?! Pročitajte Orwell-ove knjige i vidjet ćete da je sve ovo totalni Orwell-Zoo ili životinjska farma covid-diktature ultra-bogatih vlasnika kapitala …

Naravno voda je bitna za život. Ratova je bilo i ranije u geografskim područjima gdje nedostaje vode, no recimo Singapore jer razvio vrlo napredne tehnologije cirkulacije i pročišćavanja vode; ipak ja radije pijem vodu s izvora Krke ili glečera u Alpama.

A. Š – Godinama nas „hrane“, preciznije, truju vijestima, serijama, nasiljem, krađama, prevarama, silovanjima, zločinima. Zatrovali smo cjelokupno društvo i sad smo na prekretnici, no još uvijek premalo svjesni okolnosti i vremena u kojem smo se našli. Kuda će nas to odvesti? Ima li spasa?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Pa, u povijesti smo svašta već preživjeli i općenito bilo je dramatično previse agresija i ubijanja. I mnogi su izdali Isusa, a ni danas nije bolje, pa ni u ‘katoličkoj’ republici Hrvatskoj. Svi poznajemo osobe koje radosno prihvaćaju sami sebe i koji imaju svoj duhovni mir ili pak neke druge koji  ne vole sami sebe, imaju jako materijalističku percepciju, te ponekad lako postaju i mrzitelji … i to je ozbiljan izazov u razvoju svakog čovjeka. No, ako idete u javnost, onda morate ili imati ‘debelu kožu’ čak i ako  iza sebe imate institucije (recimo partiju ili EU komisiju) ili Dar Duha, ako, poput mene, ostajete ‘provokativno’ svoj, jer ste Isusov sluga.

Da, svjesno sam svoj život  vratio Isusu, u trenutku  zrelosti, s 33 godine, na Duhovnim vježbama na Jordanovcu, u Zagrebu, kod patera Tomislava Ivančića i Zvjezdana Linića.  https://www.youtube.com/watch?v=ZmYp_xSky98

Od tada me ne dominira ego-život, kao kod mnogih kojima vlast, moć i materijalno zgrtanje bogatstva je opsesija, nego sam sluga Isusa Krista, kako u duhu, tako u poslu i svakodnevnoj dinamici. Ne, nisam ja nikakav vjerski prorok, ni svetac … tek sam griješan svjedok vjere i to je moj životni put. Jest da sam prisutan planetarno jer sam radio u struci praktično sa svim ponajboljim akademijama i institutima svijeta, te me mnogi kolege poznaju i rado zovu, no u duhovnosti sam Isusov svjedok-buditelj.

Brojni su mi recenzirani radovi objavljeni u ‘tvrdoj’ znanosti i suvereno ih komuniciram na 5 jezika, te uz brojne obveze, aktivno sviram i u jazz grupi Tsha-Coo.

 

Te i komponiram, primjer ‘Makedo’: https://www.youtube.com/watch?v=g1QVJ2VrhOo  a sve to i nije uobičajeno. Ujedno u mom uredu na Institutu za tehnologiju u Lausanne (EPFL) kolege  znanstvenici  i ja se već 33 godine redovno molimo Isusu Kristu … i nitko nas ne kritizira! Inače, sve se više jasno vidi da spoj duhovnosti i znanosti upravo izranja planetarno i budućnost neće biti ‘materijalizam?!

Al’, u Hrvatskoj nikad nije bilo lustracije komunizma i stari mentalni sklop, danas privilegirane djece ”crvene buržoazije”, vidljivo dominira društvom, poglavito u tzv. “eliti”. Poznajem i mnoge osobe iz te tzv. ‘elite’  jer odgojen sam sa svima kulturno i konstruktivno komunicirati.

A u svjesnoj i pozitivnoj zajednici se treba osvijestiti i biti pozitivno aktivan u skladu sa svojim glavnim predispozicijama. S roditeljima i mudrim voditeljima trebamo provjeriti svatko svoje talente i izabrati ponajbolji put za sebe, a time i za cijelo društvo!  Eto, zato i postoje iskusni stručni mentori koji nas vode u ozbiljnim obrazovnim sustavima: Pokušaj biti sutra bolji nego što si danas! I ja sam uspio jer su me oduvijek  vodili i formirali bolji od mene!

Moj, duhom slobodarski nastup poneke redukcionistički hipnotizirane osobe u Hrvatskoj zna isprovocirati (recimo pozdrav ‘Hvaljen Isus’), te se ljute poglavito u ‘soroš-medijima’ ili u partijski dominiranim ”kvazi-intelektualnim” sredinama. Kad u ožujku 2009. nastupih u ‘Nedjejom u dva’ ( https://www.youtube.com/watch?v=v_YMR_sekpo ), nakon emisije je bila ‘uzbuna, i na HRT-u i u yudba-medijima i u demoNkratskim partijama: ”Tko je ovaj?”

Sve to nije nimalo šokantno u  zreloj Švicarskoj gdje je Ustav doslovno napisan ‘U ime dragog Boga Svemogućega’, na 4 jezika. Kad u hrvatskom Ustavu bude svjesno napisano i u Saboru savjesno izglasano i zaživi ”U ime dragog Boga Svemogućega” onda će i Hrvatska bitno bolje izgledati. Eto,  zato i ova  Motika simbolizira mnogo toga: Kad naši politikantni barem jednom tjedno budu marljivo radili u polju motikom, poboljšali budu i sebe, a i cijelu zemlju!

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna 5
Slika 6: Motika je lijek za sve nas, a nadasve za moćnike, politikante, salonske šminkere …

A. Š – Što mislite o ovom vremenu negiranja znanstvenika, svih dosadašnjih znanstveno utvrđenih činjenica, te prihvaćanjem samo određenih skupina tzv „prihvatljivih ili podobnih“ znanstvenika koji su postali aktivisti i rade za tuđu ali i za svoju korist? U ovim okolnostima, kako ste to lijepo rekli: „i Teslu bi proglasili teoretičarem zavjere“ u najmanju ruku a njegove izume ludošću? Dokle će ovo ovako?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | To su tzv. redukcionisti materijalizma koji priznaju uglavnom samo veliki prasak i darwinizam i dok su to svakako korisni modeli daleko su od cjelokupne istine jer mi smo tek na samom početku prave Znanosti. Jednog dana će sve to danšsnje znanje djelovati nekompletno ili čak i krivo, pa zato ne volim previše kritizirati kolege čiji mentalni sklop se smrznuo cca 1967.

Pritom, jasno sam uvijek naglasio bitan izazov civilizacije: Ili Čovjek Duše i Ljubavi ili zli antikristi depopulacije!  Duhovnost Čovjeka uz Istinsku Znanost ili  Era hibrida, robotoida zlih orwell-gazda! Naravno neki tvrde da je i koegzistencija moguća, no paradoksalno to upravo darwinizam negira: dominantnija vrsta će eliminirati infereiorniju…

A svjetski rat protiv zlih psihopata je u tijeku, te istinska pobjeda bude izronila kad se preko 3% ljudi osvijesti; u Hrvatskoj je to oko 120’000 osoba!

Pazite, to nije ‘lijevi’ ili ‘desni’ izbor nego naprosto Mi-normalni-ljudi protiv zlih monstruma! Mladi anonimusi su sustavno po internetu ‘posijati’ detaljne reference pLandemije i cijele  SZO (WHO) manipulacije i neadekvatnosti UN i EU …    A psihopati ne miruju i već opet planiraju WEF Davos-skup ”vladara kontrole svijeta” u Singaporeu (umjesto u Davosu)  2021., a budu i slični sastanci Bildenberga i raznihmasona i  iluminata jer cilj svih tih orwell ”jednakijih” nije više ni tajna: depopulacija iliti ‘legalni genocid’ i totalitaristička kontrola puka. Na žalost, u Hrvatskoj je doslovno sve cenzurirano jer zasad svi režimski i soroš-masonski kontrolirani mediji skrivaju mnoge informacije. Srećom imate mnogo toga na youtube (uglavnom na engleskom i srpskom; a i naše prethodne intervjue već mnogi prevode na engleski i da, mnogi nas citiraju:  ”Nano-chipovi i nano-aktivni elementi mogu se ubaciti u cjepivo, a u rezoluciji sadašnjih medicinskih uređaja nano-chipovi ostaju nevidljivi, mogu stvarati vrlo ozbiljne poremećaje u organizmu, čak i na nivou DNK!”  To nije niti tajna, niti je to ”teorija zavjera” – to su znanstvene cinjenice o kojima vecina bio-medicinara skoro nista ne zna, a politika ili pravni sustav jos i manje.”

Jasno je da je istinska bit ovog svjetskog rata je DUHOVAN  IZAZOV ČOVJEKU! Dok mi ljudi ne predamo život Oprostu i Ljubavi, tj. ono što Isus govori u Evanđelju: Oprosti sebi i drugima i Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe,  mi ćemo i dalje u svijetu imati kojekakve ratove i pošasti. Jer i nove viruse zli mogu proizvesti … Međutim to se sve može re-organizirati, jer imamo i pozitivne ‘zelene’ i plemenite Tesla tehnologije koje nam omogućuju da sve regeneriramo. A da li budemo?  To ovisi o nama samima: Probudimo se!

Eto, zato spajamo aktivno i Duhovnost i Znanost i svakim danom je sve jasnije kako stvoriti plemenitiji svijet, o kojemu je sanjao i govorio i Nikola Tesla.

A vjerovati korumpiranim WEF ili SZO-organizacijama i predati se raznim cjepivima Bill Gatesa i depopulacijskih  ”vizionara” (poput Soros-Schwab-Rotschild-Rockefeller psihopata) je ‘kao’ povjeriti infuziju svoje krvi krvoloku grofu Drakuli i njegovim vampirima!”

Ne, hvala.

Znanstvenik svjetskog glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna 6
Slika 7:  Trans-robotizam i depopulacija psihopata zla … ili Čovjek Duha i Ljubavi !?!

Zato opet citiram tu viziju Nikole Tesle koji je naglasio da ćemo uistinu napredovati tek kad istinski spojimo Duhovnost i Znanost. Osobno dubinski dijelim to uvjerenje… i nisam sam!

Jer  sve ove krize o kojima govorimo u ovom intervjuu, uzrok je isti: Borba Dobra i Zla.  Na planetu Zemlji oduvijek se bore Ljubav i Mržnja. Zlo koje je strah, mržnja, potencijalno živi i u svakom čovjeku. To su obradili izuzetni književnici i cijela povijest je time prožeta kao i duhovna religijska filozofija. Nažalost, znanost tu komponentu (moralni kod) zasad a priori nema u sebi. Količinu zla koju smo u povijesti vidjeli, a koja može izroniti iz znanosti i tehnologije i u budućnost zasad je beskonačna, jer režiseri i glumci smo Mi, (ne)svjesni ljudi!

A Život je fundamentalno Vječna Ljubav, Svijest u svim formama. Ovo su sve drugo niže forme, manifestacije, i ako realno pogledate, a to je opisano u svakoj  metafizici i u Bibliji, život je besmislen bez ljubavi. Da, mi jesmo bića svijesti, a harmonizacija svijesti ide kroz razne forme ljubavi (agape). Ne volim o tome govoriti jer sve je to jako dobro poznato, te jedino se u Hrvatskoj svi uvijek nešto oko toga svega ”čude”. U vlastitoj katoličkoj zemlji moram kao znanstvenik citirati ono što bi svatko trebao znati jer očito su svi učili boljševičke ”istine” !?!  Srećom ljudi me zovu i kažu: hvala, sto svjedočite Istinu jer smo umorni od TV i medijskih, konzumatorskih  ‘istina’!  Pritom, ja ne sudim redukcionistička intelektualiziranja i napade tzv. ‘lijevih’ nevjernika, niti raspravljam, nego se za njih sve osobno i redovno – iz srca molim.

A. Š – Koja je Vaša osobna poruka u ovoj okolnosti „udara“ na Božić ali i na čovjeka općenito?

Prof. dr. sc. Davor Pavuna | Pa, neka se svi (i tzv. ‘lijevi’ i ‘desni’) ljudi samosvjesno probude. I neka razmisle svojom glavom. Mi  kao da stalno očekujemo rješenja odozgo, od sv. Nikole, od ‘druga sekretara partije’, od nekog premijera ili Europske unije, ili ne znam ni ja koga. Jer svaki čovjek je suvereno Božje biće, ponosan i treba biti gord, i svatko treba uvidjeti koje su mu  predispozicije i prihvatiti svoju hrvatsku i planetarnu sudbinu. Mi smo prvo svega europska  nacija u jednom predivnom okolišu. Nama ne treba ništa nego da se ljudi probude i zažive svatko u svojoj vlastitoj punini i u svojoj autentičnosti, te da svatko manifestira  ono zašto je stvoren,  jer svaki je čovjek stvoren za nekakvu predispoziciju: Netko je biolog, a netko pjesnikinja i to je sve predivno. A i svatko je i vjernik: Jer vjera tzv. redukcionista-materijalista jest da su veliki prasak i evolucija (dvije  ‘religije’ mnogih ‘znanstvenih’ redukcionista) – stvorile Svijet i Život. To jesu korisni modeli, no ipak se molimo za ‘lijeve’ redukcioniste, jer začudo ne podižu lenjinisticku revoluciju protiv imperijalista psihopata?!?  Da, jednom će i oni primiti Dar Vjere …  o kojem govorimo.

U svakoj osobi koja ovo čita Isus Krist je Sve-Prisutan, Sve-Znajući, Sve-Moguć Živi Bog, i nek’ nam Svakome Daruje Zdravlje, Ljubav, Blagostanje i Harmoniju Duha u Svakom Trenu!

Kristu Isusu na Slavu i Hvalu! Amen.

Vama i svim čitateljima Čestit Božić i puno Zdravlja, Ljubavi i Ispunjenja u Novoj 2021.!

Hvala Vam velika profesore Pavuna.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
231 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije

“A Život je fundamentalno Vječna Ljubav, Svijest u svim formama. Ovo su sve drugo niže forme, manifestacije, i ako realno pogledate, a to je opisano u svakoj metafizici i u Bibliji, život je besmislen bez ljubavi. Da, mi jesmo bića svijesti, a harmonizacija svijesti ide kroz razne forme ljubavi (agape).”

Bravo.

Minor
Gost
Minor
1 godina prije

Ima nade…

Rocco Paic
Gost
Rocco Paic
1 godina prije

Neki od odraslih ljudi koji vjeruju u imaginarna bića i bajke bliskoistočnih pastira iz neolitika te kasnijeg razdoblja kao i u neke druge znaju biti i simpatični.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Puno toga je dobro reka Isus Marija Davor Pavuna, naročito da nas neće spasit nešto ili neko drugi nego da sami moramo doć k sebi. Živimo u prevari kako je lakše prominit svit nego samoga sebe . . . svi bi minjali svit, a niko sebe . . . svi… Pročitaj više »

Suzy
Gost
Suzy
1 godina prije

Dok citaju i ovakav jedan clanak jednog gospodina sa vrijednostima i nauke i vjere sto li misli Djikic tj Djikan , Lauc profiter,i kukavica Alemka
Poklonite se ovakvim

vetmaniac
Gost
vetmaniac
1 godina prije

chapeau bas…kapa dolje

Papi
Gost
Papi
1 godina prije

Kad pobjedimo psihopate depopulacije…onda moramo ovo I ono
Nije mare daj pi… Al je optimizam

Joe
Gost
Joe
1 godina prije

Dobar lik, ali mi se cini da je malo previse zabrazdio u religijski fanatizam i teorije zavjere.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 godina prije

da, u ime boga puno toga;)

Istražuj
Member
Istražuj
1 godina prije

“… Jednog dana će sve to danšsnje znanje djelovati nekompletno ili čak i krivo, pa zato ne volim previše kritizirati kolege čiji mentalni sklop se smrznuo cca 1967. Pritom, jasno sam uvijek naglasio bitan izazov civilizacije: Ili Čovjek Duše i Ljubavi ili zli antikristi depopulacije!…” Genijalno! Hvala na ovom odlicnom… Pročitaj više »

navijala
Member
navijala
1 godina prije

Kad ga slušam čini mi se; Ima nade !

piždro
Gost
piždro
1 godina prije

S ovim je rekao ovaj simp.gospon sve: “Nažalost, znanost tu komponentu (moralni kod) zasad a priori nema u sebi. Količinu zla koju smo u povijesti vidjeli, a koja može izroniti iz znanosti i tehnologije i u budućnost zasad je beskonačna, jer režiseri i glumci smo Mi, (ne)svjesni ljudi!”.. zahvaljujući znanosti… Pročitaj više »

hrvoje
Gost
hrvoje
1 godina prije

C A R !

Ivek
Gost
Ivek
1 godina prije

Pouka je ne vjeruj državi ni svećenicima, i jedni i drugi su za cjepiva..

mislim
Gost
mislim
1 godina prije

kaže da se u definiciji, što je svijest ,ne slažemo.
što je svijest?

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 godina prije

Pa tko vjeruje da smo nastali od majmuna, neka mu je. Ja ne vjerujem.

KISIK
Gost
KISIK
1 godina prije

Podesimo toplomjere!

Živa sam majko.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Ne znam čovjeka al mudro zbori, ima i stvari u kojim se ne bih složio sa njim ali cjelokupno poruka je super. Sad ovo treba prezentirat ovima koji vise na TV dnevnicima.

bumbar
Gost
bumbar
1 godina prije

Velika je sreća i čast biti u prilici čuti što ovaj briljantni čovjek govori. Nažalost, mnogi komentatori ovog članka niti razumiju znanost kojom se g. Pavuna bavi, niti razumiju duhovnost kojom isijava i o kojoj priča.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Zbunjujuće… Profesor na institutu za tehnologiju, dakle ne običan “kvazi naučnik” nego još i predaje (naravno plaćen od Rokfelera kao i sva ostala nauka) radi u oblasti nanotehnologije – čak pionir u tom poslu (otac nano čipova?) tvrdi da je nauka “zamrznuta 1967.”… Znači još tada smo imali nanotehnologiju!!! Pa… Pročitaj više »

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
1 godina prije

”„Naglašavam da su kognitivno žene superiornija bića u bazi čovječanstva i društva… ” Zanimljivo, od ovolikog intervjua, muškaracima nije zanimljivo o ženama našim… Više vole o svjetski poznatom hipiju, o kojem se ispredaju priče otkako je prvi put zaplakao u jednoj štali na Bliskom istoku. Šetao po vodi, pretvarao je… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
1 godina prije

Za jednog veseljaka,
Sa super pošalicama
Previše taštine,
Za malo brisanja…
Najopasniji šaljivđije su oni koji se ne znaju šaliti na svoj račun.
Svi smo brisani ,i ajmo Jovo nanovo.

otpisani
otpisani
1 godina prije

Na žalost, očekivao sam više… Puno toga izrečenog a malo rečenog…. Spominjanje Isusa Krista (živoga Boga) u kontekstu znanosti implicira pomisao o mogućoj vezi Božanskih bića, stvarnih vladara planete i intervjuiranog znanstvenika a već u sljedećim rečenicama zakljućujem da je on daleeeko od Bogova i retorika mu se ne razlikuje… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

Brilijantno profesore Pavuna , Čestit Božić i vama i vašoj obitelji. Hvala vam za istinu.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 godina prije

Dosta znanstvenika kažu da vjeruju u Boga-problematično mi je to što ne žele priznati da se u svojim laboratorijima zapravo igraju Boga.Znanost ne zna što je život ni što je svijest-po meni, neće i ne treba znati jer nam nije na korist da to znanstveno dokazujemo,o tome, svatko za sebe,u… Pročitaj više »

A neg.
Gost
A neg.
1 godina prije

”Ili ćemo uvoziti radnu snagu ili ćemo se robotizirati.”
Guverner Hrv. nar. banke.

Mizantropi imaju odgovor na Pavunovu motiku

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
1 godina prije

A to temeljite na čemu?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

“Vi ste jedina osoba, i još muškarac, koji za žene kaže: „Naglašavam da su kognitivno žene superiornija bića u bazi čovječanstva i društva i osobno sam jako glasan glede uloge žena u društvu. To nije neki seksizam ni „feminizam“, nego naprotiv, uloga kognitivne osobe-žene-savjetnice kao ključne osnove i obitelji i… Pročitaj više »

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
1 godina prije

Svi genijalci su “posebni” a Pavuna je posebniji.
Rijetko te znanstvenik može natjerati na smjeh do suza a Pavuna je tu No. 1.

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
1 godina prije

Tako je zivi za obljubiti.
Take je, povikase selaki, skidose gace iu sedose v koprive.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Medicinska sestra pala u nesvist dok je davala izjavu nedugo nakon šta je cijepilo;
https://www.youtube.com/watch?v=iCe0MeLhY-Y&feature=emb_title

putnik
Gost
putnik
1 godina prije

Pavuna je definitivno vrhunski znanstvenik, a ima i neke kvalitetne duhovne uvide, no nazalost i prevelik ego pa zato ta njegova poruka cesto izidje iskrivljena upravo iz potrebe tog ega da se iskaze. Pogotovo je groteskno kada upravo u toj svojoj ego-fazi pocne vikati o ljubavi i oprostu, a samo… Pročitaj više »

majmun
Gost
majmun
1 godina prije

Jos jedna masonska izmisljotina nesto ko pajo patak .diplomirau majcinom trbihu pisao znanstvene radove naa salveti u menzi .marljivo stanjiva foliju dok nije necasivi reka dosta. Vi steljudi svi ludi vi nista nevidite. Covjek je za vrjeme sanadera rekao daje sanader odlican i da vodi hrvatsku kao dramu.pa kakav znanstveni… Pročitaj više »

kinez
Gost
kinez
1 godina prije

Samo Gospodin Bog je istina put i život… molitva je jako vrijedan i mocan alat…tko čuje čuje tko ne, ne…. 🙏

Miro Zeljko
Gost
Miro Zeljko
1 godina prije

Pfizer and Moderna vaccines have not been FDA Approved but rather FDA Authorized for emergency use.

Martin M
Gost
Martin M
1 godina prije

VIS”E. o. Svemu. binbliotecapleyades.net weekly. news

Sava
Gost
Sava
1 godina prije

Znam ja da ima takvih ljudi i da iako ih je procentualno malo ipak dovoljno da bi ovaj svet u kome živimo izgledao drugačije a to zači lepše i bolje i narvno u miru i permanentnom napretku. Oduševljen sam rečima koje govori Dr. Pauna iako dosta toga baš tako mislim… Pročitaj više »

Vesna
Gost
Vesna
1 godina prije

Tko se ponovno rodio u Kristu ne može pristati na ono što zastupa katolička crkva. A prijateljstvo s ovim svijetom je neprijateljstvo s Bogom, Pavuna.

zdravko
Gost
zdravko
1 godina prije

Pavuna je narcisoidni manipulator i nikakav znanstvenik koji se još uvijek traži. Potražite njegove radove preko interneta pa ćete se zaprepasti kako nema ništa. Ljudi bez stava vole lažljivice i ovakve manipulatore.Samo izvolite.

Josip
Gost
Josip
7 mjeseci prije

🙏 BOG te blagoslovio , tko je želio razumjeti štoste rekli mogao je. A ovi koji će u komentarima napadati i oni su mogli razumjeti kome služe. Dobri je uvijek pobjeđivalo i opet će pobijediti. BOG JE NEUNIŠTIV

POVEZANE VIJESTI

Izbornik