Njemačka povećava izdvajanja za obrambene mogućnosti Bundeswehra zbog sve veće snažnijeg ruskog, ekspanzionističkog apetita, izjavljuje ministrica obrane

Annegret Kramp-Karrenbauer
30 komentara

Njemačka bi trebala ulagati u vlastitu sigurnost kako bi se mogla učinkovito suočiti s izazovima, uključujući i one koji dolaze iz Rusije, rekla je ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer medijskoj skupini RND.

U subotnjem intervjuu Kramp-Karrenbauer je izjavila da su veća vojna izdvajanja ovdje samo zbog njemačkih, sigurnosnih interesa i da nikada nije bila riječ o “činjenju usluge SAD-u.”

“Moramo voditi računa o vlastitoj sigurnosti. Izazovi rastu; s novim tehnologijama, u obliku hibridnih prijetnji, ali i na regionalnoj razini, na primjer, uzimajući u obzir ponašanje Rusije,” izjavila je ministrica, spominjući i izazove koji su povezani s Kinom.

”Hibridna opasnost je,” nastavila je, ”vjerojatno najopasnija.”

“Razlog tomu jest taj što se ovdje radi o napadima koji se izvode i iznutra. Nadalje, Njemačka je posebno često u fokusu napada koji bi se mogli povezati s Rusijom. Ako želimo živjeti u sigurnosti i prosperitetu, moramo ulagati u svoju sigurnost, “izjavila je ministrica obrane.

Zapadne zemlje redovito optužuju Rusiju za miješanje u njihove unutarnje stvari, što su tvrdnje koje Moskva odlučno negira kao neutemeljene. Prema ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, NATO koristi navodnu rusku prijetnju kako bi opravdao svoje nagomilavanje postrojbi u blizini granica zemlje i skrenuo pozornost javnosti s akutnih domaćih problema.

Annegret Kramp-KarrenbauerNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
3 godine prije

Pa za početak neka kvočka minira plinovode ako su im Rusi takva prijetnja. Hibridni rusi dolaze kroz cijevi plinovoda, pogon pola-pola, pol na plin pol na baterije. Da su njemci mapetni, sve to pohapsit i poslati u Sibir skupa sa nato partnerima. Gdje nalaze takve spodobe za ministre?

3 godine prije zadnji put uredio Mikojan
nekoime
3 godine prije

Svi znamo kako su Rusi započeli dva svjetska rata.

Ришона Вилон
3 godine prije

Само овце верују да је германија независна. Немачки језик је настао из јудиша/иддиша, дакле говорни језик, уз понешто речи из старославјанскога.

Simon
3 godine prije

Hitlera je napala Poljska, a sad izgleda kako su ovoj ministrici rekli da će je napasti Rusija 😀

Faust
3 godine prije

Kad se pogleda kakve spodobe upravljaju Njemačko čini se da ideja o ženama u politici najblaže rečeno nije posebno dobra.I u Hrvatskoj imamo bezbroj žena u politici.Tesla je upozoravao da će se civilizacija raspasti jer žene žele raditi muške poslove.

Starina
3 godine prije

Ne jačaju vojsku zbog Rusije nego zbog vlastitog naroda!!!
Upravo su objavili da njemačka vojska 12.4.2021. Izlazi na ulice da podupre policiju u totalnom zaključavanju!!!
I to na 6 tjedana sa opcijom produženja , i sve će zatvorit osim prehrane, i ljudi neće smjeti ići više nego jednom tjedno u dućan. Radi “dramatičnog porasta zaraženih”!
A od početka pLandemije Njemačka broj kreveta intenzivne njege smanjila sa 31.000 na 24.000! A i te 24.000 prazne!!!
Vidi se kako će Njemačka do 2025 pasti na 29 miliona stanovnika, odabrani su od sotonista za odstrel.
Nastupa završni prijelomni moment!
Kanal novinara reitschuster.de jubitoo uništio, a čovjek samo izvještava ono što vidi, čuje da netko priča i pročita službene brojke.

3 godine prije zadnji put uredio Starina
Stara kuka
3 godine prije

Sjajno za njemačku vojnu silu. Sad možda više neće morati stavljati u crno ofarbane drške od metli da glume cijevi protouavionskih topova na borbenim oklopnim vozilima, a možda se nađe i dovoljno novčića da osposobe za letenje i peti borbeni avion. I sve to je supersposobna ministrica obrane Kramp skoro ostvarila u samo dvije godine mandata i tako pokazala nedvojbenu superiornost ženskog načina rukovođenja nakon što je njen nesposobni prethodnik Ursula Van Der Leyen doveo njemačku vojsku na rub rasula. Eto zašto je drugarica Anđelija izabrala drugaricu Kramp za nasljednicu i novu predsjednicu “demokrščanske” partije. Još samo da i ostale NATO zemlje progledaju pa sve postave ovakve hipersposobne drugarice na čelo obrane i vojske vidjet će hibridni Rusi i Kinezi čija majka crnu vunu prede. Hrvatska bi recimo na mjesto ministrice obrane staviti Katarinu Peović ili Sabinu Glasovac, a zašto ne, možda i Draganu Jeckov. Sve to bi bilo u… Čitaj više »

Malimali
3 godine prije

Po mom mišljenju znala bi ona i drugačije, ali ne smije. Sjetite se samo Uda Ulfkotteja ili Magufulija – nenadne srćane smrti.

Davor drugi
3 godine prije

,

3 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Davor drugi
3 godine prije

Krava je toliko glupa i čisto sumnjam da ima ikakvog pojma što je to 5,56×45?!? Po demokratskim vrjednostima i standardima za domaćicu koja obnaša dužnost ministra obrane nije ni potrebno to znati. A kolika će to “ulaganja” biti u cilju poboljšanja hibridnog ratovanja ja mogu samo zamisliti. Spontano mi pade na um također objava našeg visokog vojno profesionalca i gospodarstvenika bivšeg ministra obrane, sada posebnog savjetnika premijera Plenkovića po pitanju obrane, umirovljenog general-bojnika Damira Krstičevića, u kojoj veli kako se protiv Republike Hrvatske vodi hibridni rat dovodeći u pitanje njegov rad na vojnoj akademiji na West Point u USA. Sada je samo za pretpostaviti za kakvu definiciju hibridnog ratovanja ima ova domaćica i kako su joj objasnili što bi to moglo biti.

Miki Maus
3 godine prije

Prava opasnost po cijelu Europu se nalazi u Berlinu. Tako da Njemacki narod hitno mora sve ove zlocince smjestiti gdje im je mjesto, te kljuceve baciti.
Nema vise ratova medju drzavama, ovo je rat terora i slobode, ovo je rat manjine od 0,01% i vecine od 99,9%

politicki nekorektan
3 godine prije

..njeno ime odgovara njenoj slici….poslati joj kozacki dildo

Sonja
3 godine prije

Kad god negdje zapne ima Rusija… hahaha

Max
3 godine prije

Njemačka je smiješna čas za vojsku kupuje metle , čas bicikle a onda se sjeti oružja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI