SAD uvele sankcije ruskoj firmi zbog raketa Sjeverne Koreje

Sjeverno Korejske rakete
12 komentara

Najnovija crna lista Bidenove administracije dolazi nakon serije raketnih testova od strane Pjongjanga.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije protiv šestoro Sjevernokorejaca, kao i jednog ruskog državljanina i ruske kompanije, optužujući ih za „širenje oružja za masovno uništenje“.

Washington je u srijedu objavio crnu listu, nazvavši je dijelom „tekućih napora da se suprotstavi oružju za masovno uništenje i balističkim projektilima Sjeverne Koreje“.

Sankcije su usmjerene protiv „stalne upotrebe prekomorskih predstavnika Sjeverne Koreje za ilegalnu nabavku opreme za oružje“, rekao je zamjenik sekretara za terorizam i finansijsku obavještajnu službu Brian Nelson.

Državljanin DNRK sa boravištem u Vladivostoku u Rusiji, Choe Myong Hon optužen je da je obezbijedio rusku „opremu povezanu sa telekomunikacijama“ Drugoj akademiji prirodnih nauka (SANS), koju su SAD sankcionisale 2010.

Četiri Sjevernokorejca sa boravištem u Kini takođe su sankcionisana zbog navodne nabavke čeličnih legura, softvera, hemikalija i druge robe za potrebe raketnog programa Pjongjanga. To su Sim Kwang Sok i Pyon Kwang Chol u Dalijanu, kao i Kim Song Hun i Kang Chol Hak u Shenjangu.

O Yong Ho sa boravištem u Moskvi sankcionisan je zajedno sa ruskim državljaninom Romanom Anatoljevičem Alarom i moskovskom kompanijom Parsek LLC, zbog navodnih „aktivnosti ili transakcija koje su materijalno doprinijele širenju oružja za masovno uništenje ili sredstava njegove isporuke od strane DNRK“.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da njegove akcije prate šest lansiranja balističkih projektila Sjeverne Koreje od septembra 2021. godine, a svako predstavlja kršenje rezolucija Savjeta bezbjednosti UN. Najnovije lansiranje obavljeno je u utorak, a Pjongjang je tvrdio da je uspješno ispalio hipersoničnu raketu.

Prema sankcijama, svaka imovina koju posjeduju označeni pojedinci u SAD podliježe zaplijeni. Svako u svijetu ko učestvuje u određenim transakcijama sa određenim pojedincima ili entitetima takođe može biti podvrgnut sankcijama SAD, napominje Ministarstvo finansija.

Američka crna listaraketerusijaSADSankcijeSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gogolj
2 godine prije

Dobro je to. Da su izraelcima smetali oni bi ih locirali i ubili. Ovako… sankcije… zabole ih dok nose glave na ramenima.

tihobl
2 godine prije

Amere u hipersonicima su pretekli Rusija, Indija, Kina i S. Koreja.
Ovoga mjeseca iranski ministar odbrane dolazi u Moskvu da kupi nacrte hiperosnika.
Da li ce kupiti zavisi od pregovora u Zenevi.

Ja to onako
2 godine prije

Kerovi laju karavani prolaze.

Kardinale
2 godine prije

KIME SJEBI DEGENERIKE.

NWO
2 godine prije

Samo neka im rusi i dalje prodaju raketne motore RD-181M.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

”Opet sankcije? Je*em ti život kako me prepalo, valja mi kod hodže po zapis” – Buco

P.S.
”Ma kakve sankcije, sutra mi dolazi punica” – vata se za glavu Buco.

Xam
2 godine prije

Bucko je smršavio i promijenio frizuru, čovek prati trendove, osim toga jedine prave sankcije bi bile one na konjak.

Max
2 godine prije

Sabkcije neće spriječiti ni Rusiju ni Sjevernu Koreju ostvarenju planova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI