Guverner Floride formira posebnu policiju za izborne prevare

Ron DeSantis - Izbori
11 komentara

Zanimljiva vijest dolazi iz Floride u kojoj guverner De Santis formira novu policiju koja bi se trebala baviti samo izbornim prevara.

Inače o očitoj izbornoj prevari i kako su Trumpu ukradeni izbori pisali smo u našem članku Krađa stoljeća. Nadamo se da će ova policija smanjiti ogromne izborne prevare u SAD-u i barem malo uspostaviti Američku demokraciju kakva je nekad bila.

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je u ponedjeljak nacrt zakona o stvaranju policijskih snaga posvećenih progonu prijevara birača i drugih izbornih zločina, prihvaćajući glavni prioritet republikanaca nakon tvrdnji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da su njegovi izbori ukradeni.

Novi zakon dolazi nakon što je republikanski guverner ove godine stavio naglasak na zakon o glasanju, gurajući državni kongres pod kontrolu republikanaca da stvori policijsku jedinicu dok država ponovno procjenjuju vlastite izborne sustave nakon Trumpovih optužbi.

DeSantis, koji se natječe za ponovni izbor i koji se naširoko smatra potencijalnim predsjedničkim kandidatom 2024., pohvalio je posljednje izbore kao glatke i sugerirao je da je potrebno više pravila kako bi spriječili prijevare, naglašavajući Trumpov dugotrajni utjecaj na donošenje republikanske politike. Kritičari smatraju da je zakon politički motiviran i nepotreban, tvrdeći da se lokalni tužitelji mogu nositi s izbornim zločinima.

Na ceremoniji potpisivanja zakona u ponedjeljak u sportskom baru u Spring Hillu na Floridi, DeSantis je opravdao potrebu za novom jedinicom za provođenje zakona i sugerirao da postojeća policija možda nije opremljena ili spremna temeljito istražiti slučajeve prijevare.

“Neki od njih možda nije toliko za izborne stvari. Mislim da je bilo pomiješano u pogledu toga kako će te reakcije biti. Stoga samo želimo biti sigurni da se zakoni provode, bez obzira na to da se ti zakoni provode”, rekao je.

Republikanci u cijeloj zemlji naglasili su potrebu za vraćanjem povjerenja javnosti u izbore i donijeli su nekoliko zakona o glasovanju u posljednje dvije godine s ciljem postavljanja novih pravila o poštovanju i metodama prijevremenog glasanja koje su bile popularne 2020. godine.

Zakon stvara Ured za izborne zločine i sigurnost u sklopu State Departmenta Floride kako bi pregledao optužbe za prijevaru i proveo preliminarne istrage. DeSantis je dužan imenovati skupinu posebnih službenika iz Odjela za proveru zakona Floride koji bi bili zaduženi za praćenje kršenja izbornog zakona.

Postojeći državni zakon dopuštao je guverneru da imenuje službenike koji će istraživati ​​kršenja izbornog zakona, ali to nije zahtijevao od njega.

Zakon također povećava kazne za krivično djelo prikupljanje popunjenih glasačkih listića od strane treće strane, što se često naziva i prikupljanje glasačkih listića. Povisuje novčane kazne za određena kršenja izbornog zakona i zahtijeva da izborni nadzornici češće održavaju popis birača.

Demokrati, manjinska stranka u državnom zakonodavstvu, kritizirali su nacrt kao način da DeSantis apelira na republikanske glasače koji vjeruju da su rezultati izbora 2020. bili lažni, dok guverner koketira s vlastitom predsjedničkom kandidaturom.

“DeSantisov takozvani zakon o izbornoj reformi kontinuirani je napad Republikanske stranke kako bi se stvorilo nepovjerenje javnosti u integritet naših izbora. Prijedlog zakona je nepotreban i trošenje sredstava poreznih obveznika”, rekla je zastupnica Tracie Davis, demokratka.

FloridaIzboriSpecijalna Policija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

Bitna vijest iz U.S. je da je Bidermajerova administracija formirala ministarstvo istine u suradnji sa njihovim homeland secuurity-em, i koga ce postavit na celo nego neku nase gore list jadnicu.

Max
2 godine prije

I Neka.

2 godine prije

Generalno, slobodni i demokratski izbori su iluzija za mase, sve više su toga ljudi svjesni te ne glasaju, primjer prevare u Francuskoj:
https://rumble.com/v12gfxk-clear-evidence-of-election-fraud-in-french-presidential-elections.html

Starina
2 godine prije

“Republikanci u cijeloj zemlji naglasili su potrebu za vraćanjem povjerenja javnosti u izbore” – Ovime je navedena svrha cjelokupne prijevare zvane demokratski izbori koja se odavno rasplinula do dna. Pošto sotonisti nisu kreativni i nemaju ideja kako drugačije raditi opsjenu nekakve pravedne vladavine onda moraju oprati imidž blatnjave i pokakane priče zvane izbori. Mislim da ovaj tip sa Floride samo zato služi u ovoj a i u svim drugim pričama koje tobože vraćaju nadu i povjerenje u bolju vladavinu sotonista. A nema šanse, dok se ne makne njihov gospodar, a dotad on daje vlast kome hoće : Luka 4:5 I povede ga đavao na visoko, pokaza mu odjednom sva kraljevstva zemlje 6 i reče mu: »Tebi ću dati svu ovu vlast i slavu njihovu jer meni je dana i komu hoću, dajem je. 7 Ako se dakle pokloniš preda mnom, sve je tvoje.« 8 Isus mu odgovori: »Pisano je: Klanjaj… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Ameri hoce u BiH da uvale svoje glasacke masine. Onda ce za srpskog clana predsjednistva proci Bajden, za hrvatskog opet Bajden, a za bosnjackog takodje Bajden, jer su masine tako bazdarene.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI