Počinje ogromna globalna oluja, upozorava Moskva

Dmitrij Peskov
21 komentar

Svijet će uskoro doživjeti velike turbulencije kao rezultat nelogičnih poteza zapadnih zemalja, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Najvjerovatnije počinje ogromna globalna oluja“, upozorio je Peskov u intervjuu za Tass u ponedjeljak.

“U mnogo čemu postoje objektivni razlozi za to, ali postoje i subjektivni razlozi za ovu početnu oluju, koji se vezuju za apsolutno nelogične i često apsurdne odluke i postupke vlasti u SAD, Evropi, EU i pojedinačnim evropskim zemljama“, rekao je.

Sankcije koje su SAD, EU i neke druge nacije uvele Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini, imale su suprotan efekat uzrokujući skok cijena energenata i rekordnu inflaciju širom Zapada.

U ovoj situaciji, Rusija „i dalje uspijeva održati makroekonomsku stabilnost. Radi se veoma intenzivan, promišljen i konzistentan rad da bi se to postiglo”, rekao je Peskov.

„Kako se ograničenja umjetno uvode na Zapadu, ruski trgovinski i ekonomski odnosi razumljivo počinju da se više fokusiraju na Istok“, dodao je on.

Međutim, sekretar za štampu Kremlja, koji je govorio na otvaranju Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, insistirao je da je „bilo potpuno nepravedno reći da smo se upravo sada okrenuli Istoku… Azijsko-pacifički region je uvek bio veoma važna komponenta za trgovinske i ekonomske odnose, energetski dijalog i druge oblasti.”

euGlobalna OlujaPeskov
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Na proljeće ćemo vidjeti rezultate, naročito ako rat u Ukrajini i energetske sankcije Rusiji potraju do tada.

Tada će se usporediti pad BDP-a, pad kupovne moći i postotak inflacije u EU i Rusiji, vidjet ćemo tko će više stradati.

Glupo je i iracionalno uopće što je do toga došlo, ali što je tu je, znamo tko nas vodi u bolju budućnost.

Moglo bi ispasti da će von der Leyenova, Scholz, Macron, Truss i slični koji vladaju velikim europskim državama i EU ispasti najveći putinofili na kraju priče.

eks
1 godina prije

Sve se moze rijesiti u dva poteza , rusi napuste ukrajinu i plate odstetu kao sto su njemci naravno tu idu odredjene zabrane i nastavlja se normalan zivot ali pogan ruska nije zemlja mira i to nece biti zato cemo se svasta nagledati i dozivjeti.

tihobl
1 godina prije

Kaze: pocinje globalna oluja, mi smo razapeli kisobran nad Rusijom.

Primat
1 godina prije

“na koju god stranu svijeta se okrenuo, dupe ti je na ledjima.”
– Konfucije

Harald
1 godina prije

Pa odavno je poznato da su i jedni i drugi (zapadne vlade i rusija) njihovi igraci!!!

Max
1 godina prije

Zna što govori . Zlo se sprema.

hiber
1 godina prije

Pa Rusi već sad nemaju za place vojnicima-plaćenicima. Deficit proračuna im je barem 200 milijardi u kolovozu. Vojska im je stala i ni makac dalje, a Ukrainci im polako otkidaju malene komade ko pirane. Da stvar bude gora Ameri će na plinu u Europi zaraditi daleko vise od Rusa. 2.900 dolara za 1000m3, a Rusi već sad izvoze u Europu manje plina po višestruko manjim cijenama.

Mladen
1 godina prije

Da ga nije naš kolega s,mrdo n.t.ga ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI