Još jedan masovni pokolj u Sjedinjenim Američkim Državama – 26 mrtvih i 20 ranjenih

Teksas
12 komentara

Od Las Vegasa, preko New Yorka i Thortona u Coloradu do Sutherland Springsa u Teksasu. U tek nešto više od mjesec dana je u Sjedinjenim Državama u terorističkim napadima i pucnjavama na mjesta većih okupljanja ubijeno 96 ljudi. Dvojica napadača su ubijena, Uzbekistanac koji je napravio masakr na Manhattanu je ranjen i uhićen, a za jednim se još traga.

Jučerašnji napad je odnio 27 života, a još 20 ljudi je ranjeno. Jučer, tijekom nedjeljne mise, muškarac je otvorio vatru u baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu u Teksasu, javlja BBC pozivajući se na policijskog dužnosnika.

Policija navodi da je među ubijenima i napadač i nije jasno je li napadača ubila policija, susjed koji je pucao na njega ili je izvršio samoubojstvo.

“Napadač je mrtav. Bio je u svom vozilu”, bila je prva izjava glasnogovornika šerifova ureda susjednog okruga Guadalupea, dodajući da nije bilo policijske potjere za njim.

Među ubijenima je najstarija žrtva je imala 72 godina, a najmlađa samo pet.

Texas

Pucnjavu je čuo susjed. Zgrabio je svoju pušku i kada je napadač izašao iz crkve počeo je pucati na njega. Nije jasno je li ga pogodio. Ubojica je uspio stići do auta i pobjegao, ali ga je susjed slijedio svojim automobilom i nekoliko minuta kasnije ga je vidio kako je sletio s ceste. Pronađen je mrtav od rane iz vatrenog oružja, iako još nije jasno je li ga ubio susjed ili se ubio sam.

Ubojica je Devin Patrick Kelley, ratni veteran s četiri godine staža u američkom zrakoplovstvu, ali ga je zbog nasilja nad suprugom i djetetom vojni sud 2012. osudio na godinu dana i oduzeo mu čin. Iz vojske je nečasno otpušten 2014. Nije jasno od čega je živio, osim da je povremeno predavao u ljetnoj školi Biblije.

Nije jasno ni što ga je motiviralo na zločin, ali vojna odjeća koju je imao na sebi, oružje i činjenica da je došao u vrijeme kad je crkva bila puna vjernika govore da je napad bio pomno isplaniran.

Devin Patrick KelleyLas VegasManhattannew yorkpucnjavaPucnjava u sadSutherland SpringsTeroristički napadThorton
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Pobiše se sami. Sad će i ovdje bit kriva Rusija, jer je ”podijelila američko društvo”. To je lajtmotiv zadnjih nekoliko mjeseci. Kako Rusija može podijeliti nikada ujedinjeno i bolesno društvo. Mormoni nemaju veze s onim iz Teksasa, . Oni iz S.Frisca s onima iz New Yorka, a svaki grad je unutar sebe podjeljen na geta po etničkoj , regionalnoj ili kakvoj već pripadnosti. Idealna zemlja za raspad , sama od sebe. Zato im i treba proračun za vojsku od 650 mlrd dolara (+ Nacionalna garda, policije , FBI okružna, državna ). Imaju više vojske i policije nego Rusija, Kina i Indija zajedno

Kajzer Soze
6 godine prije

Ubojica je Devin Patrick Kelley, ratni veteran !

E sad zamislite šta jedan takav psihopata radi civilima u zemljama koje Amerika napadne i gdje zna da neće biti krivično gonjen zbog onoga što uradi !

samo ćaća
6 godine prije

Nije jasno od čega je živio, osim da je povremeno predavao u ljetnoj školi Biblije……ovo je izmišljen dio teksta…nitko to nije prenio a ukoliko jest, molim potvrdu….inače ubojica je deklarirani ateist s izraženom mržnjom prema kršćanima…što potvrđuju njegovi facebook statusi u tom stilu….e sad Saša, čemu onda ovaj spin u potpuno suprotnom i krivom pravcu? s kojom namjerom?

Brane
6 godine prije

Kao preslikano iz Kill Billa: Someone has strongly objected to this wedding.

luni lunovic
6 godine prije

a sta je sa vasim sistemom koji pusi ovom sistemu jeli to za sprdanje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI