Šest ranjenih u pucnjavi u Istanbulu

Turska Istanbul
6 komentara

Šest osoba ranjeno je u navodnom terorističkom napadu ispred zgrade suda u Istanbulu, priopćilo je tursko ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući da su napadači ‘neutralizirani’. Pucnjava se dogodila samo tjedan dana nakon što su dvojica naoružanih napadača napala katoličku crkvu u gradu, ubivši jednog.

Dvojica počinitelja, muškarac i žena, otvorili su vatru na policijskoj kontrolnoj točki ispred zgrade suda u Caglayanu oko 9 sati ujutro po GMT-u u utorak, ranivši šest osoba, uključujući tri policajca, rekao je ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya na platformi društvenih medija X.

Policija je uspjela spriječiti širi napad na sigurnosni punkt u zgradi suda, koji je navodno bio i stvarna meta, kaže ministar.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otkrio je kasnije u utorak da je jedna od osoba ozlijeđenih u napadu preminula. “Molim Božju milost za jednog našeg ranjenika koji hoda Bogu”, rekao je, zaželjevši brz oporavak ostalim žrtvama.

Predsjednik je također pohvalio sigurnosne snage zemlje jer su zaustavile napadače prije nego što su uspjeli postići svoje “podle ciljeve” i obećao da će Turska nastaviti svoju borbu protiv terorističkih organizacija “bez ikakve diskriminacije”.

Videozapisi podijeljeni na društvenim mrežama pokazuju kako ljudi u panici bježe, a neki leže na tlu dok su strijelci otvarali vatru.

Policija je ogradila zgradu suda i poduzete su pojačane sigurnosne mjere, javljaju lokalni mediji.

Napadači su ubijeni na licu mjesta tijekom pucnjave s policijom, izvijestio je Yerlikaya, dodajući da je istraga u tijeku.

Rekao je da su počinitelji identificirani kao članovi Revolucionarne narodne oslobodilačke fronte (DHKP-C), krajnje ljevičarske terorističke skupine koja je više od tri desetljeća napadala vojne i političke osobe.

Incident se dogodio nekoliko mjeseci nakon sličnog napada ispred sjedišta policije u glavnom gradu Ankari prošle jeseni. U listopadu prošle godine dva su policajca ozlijeđena kada je bombaš samoubojica aktivirao eksploziv u blizini ulaza u Ministarstvo unutarnjih poslova u glavnom gradu Turske Ankari. Drugi je napadač kasnije ubijen u pucnjavi s policijom. Zabranjena Kurdistanska radnička stranka (PKK) preuzela je odgovornost za bombaški samoubojica.

istanbulTeroristički napadturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

Kak svi ti teroristi uvijek promase Hararia, Klausa, Gatesa, Fauccia i ostale vijesnike pakla?

Max
2 mjeseci prije

Teroristički čin

Pajdo Kluz
2 mjeseci prije

Meni se cinibda su to cetnici

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI