Prema članu parlamenta, Njemačka nema alternativu za ruski plin

Gas
26 komentara

Novi LNG ugovor Berlina s Katarom neće biti dovoljan za zamjenu uvoza iz Moskve, tvrdi Klaus Ernst

Njemačka još nema načina za potpunu zamjenu ruskog prirodnog plina, čak ni nakon postizanja sporazuma o opskrbi s Katarom, upozorio je u utorak predsjednik odbora Bundestaga za energetiku Klaus Ernst. Dugoročni energetski sporazum najavljen je ranije tijekom dana, prema kojem će zaljevska država isporučivati do dva milijuna tona ukapljenog prirodnog plina (LNG) godišnje u Njemačku, počevši od 2026. Ugovor će navodno trajati najmanje 15 godina.

“Savezna vlada slavi svoj LNG ugovor s Katarom i hvali se velikim brojkama. Činjenica je da ta dva milijuna tona LNG-a odgovaraju tri posto njemačke potrošnje plina. Prave alternative ruskom plinu još uvijek nema!” Napisala je političarka iz stranke Ljevica na Twitteru. Prema Bloombergu, ugovor s Katarom iznosi oko 6 % količine ruskog plina koji je Njemačka uvezla 2021. godine. Gorivo će dolaziti iz zajedničkih ulaganja ConocoPhillipsa u Kataru i isporučivat će se na plutajući uvozni terminal Brunsbüttel, koji je pod izgradnjom.

Novinska agencija je precizirala da će pet uvoznih objekata, koje je unajmila njemačka vlada, koštati ukupno 6,5 milijardi eura (6,7 milijardi dolara) u sljedećih 10 do 15 godina. U planu je i jedan privatni terminal unajmljen. Nakon što počnu raditi, moći će pokriti oko jedne trećine trenutne njemačke potražnje za plinom, prema vladinoj procjeni koju navodi Bloomberg. Njemačka, najveće europsko gospodarstvo, oslanja se uglavnom na prirodni plin za napajanje svoje industrije i obećala je zamijeniti sav ruski uvoz energije do sredine 2024.

LNGnjemačkaPlinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anto
1 godina prije

Kako kaze Ursula for den Lein da Rusiju treba udariti gdje najvise boli e isto treba udarit po Njemackoj.Oko za oko.

Željko
1 godina prije

Čekaj Njemačka, licemjerna kao uvijek, je “podvila rep” i otišla na noge u Katar da prosi plin?! Da budem ironičan kako je to moguće? Pa zar prije par dana nisu “kritizirali” Katar zbog “LBGT”, zbog prava na slobodu govora, zbog prava žena, zbog pogibije inozemnih radnika na gradnji stadiona u Kataru a gle čuda SVE stadione gradile a samim time i zapošljavale firme iz EU, “nogometaši” Njemačke ispadali heroji u Njemačkoj zbog “prkosnih” fotografija, onda izjave nogometaša Njemačke a najglasniji je bio “Nijemac” İlkay Gündoğan koji se i dalje “vadi” zbog fotografiranja skupa sa Mesut Özil, koji je ispao žrtveni jarac, sa Erdoganom u Londonu prije četiri godine! Njemačka je toliko licemjerna “država” koja može samo “istresati gaće” na balkanskim “državama” a kao kujica je pred “velikim”!!

Max
1 godina prije

Pa i nema.

tihobl
1 godina prije

Prcaju prazne price, a povecavaju uvoz iz Rusije:

Bloomberg: Русија под санкцијама повећала експорт нафтеBloomberg преноси да је у фебруару 2022-ге просечан обим њене трговине нафтом био 2,6 милиона барела, а да је последњих дана био 2,89 милиона барела дневно.

FT pise za koliko je EU povecala uvoz ruske nafte, a Ekonomist za koliko je povecan uvoz ruskog plina .

tihobl
1 godina prije

По први пут, мање од половине становника у Енглеској и Велсу изјаснило се као хришћани, показали су подаци пописа.

tihobl
1 godina prije

Bitno je da politicarima plate rastu:

3бог високе стопе инфлације, аустријским политичарима плате расту аутоматски.

Ревизорска установа проследила је влади “фактор прилагођавања” плата, према којем ће од 1.јануара плата председника Аустрије бити повећана за 1.344 евра месечно, на 26.701 евро бруто месечно. Канцелару ће плата бити повећана за 1.200 евра, на 23.840 евра. Посланицима ће примања бити увећана за 497 евра, на 9.832 евра.

eukolonija
1 godina prije

Ruski plin nije samo najjeftiniji. Taj plin je i najsigurniji za opskrbu. Katar je mala državica koju nemogu zaštititi ni Amerikanci. Sjetimo se samo kako su Huti raketirali Saudijsku Arabiju

Amar
1 godina prije

Njemacka jos uvijek nije definitivno potpisala ugovor sa Qatarom,a nakon njemackih provokacija u vezi sa pederskom zastavom i nece.Rusi su EU drzave ne slucajno proglasile neprijateljskim,sto bi znacilo da ako njemacka zeli u buducnosti kupiti ruski plin prvo ce morati platiti rusiji ratnu stetu.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Dugoročni energetski sporazum najavljen je ranije tijekom dana, prema kojem će zaljevska država isporučivati do dva milijuna tona ukapljenog prirodnog plina (LNG) godišnje u Njemačku, počevši od 2026. Ugovor će navodno trajati najmanje 15 godina.”

Njemačka se hoće gospodarski samouništiti obavezujući se dugoročno uvoziti višestruk skuplji LNG plin od jeftinog ruskog..

Činjenica je da ta dva milijuna tona LNG-a odgovaraju tri posto njemačke potrošnje plina. Prave alternative ruskom plinu još uvijek nema!”

Ali joj ne ide…

1 godina prije

Dok EU galopira ka ponoru u slobodnom svijetu :
Saudi Arabia plans to hold a Sino-Arab summit on December 9,which will be attended by Xi Jinping-Reuters

Saudijska Arabija planira održati kinesko-arapski summit 9. prosinca na kojem će sudjelovati Xi Jinping-Reuters

Kinesko-arapski 😀….Izgleda da će Juanito brzo da izbaci dolarita…

tihobl
1 godina prije

Ovo ceka i Njemacku:

Становници Кијева блокирали пут јер трамвај има струју, а они немају.

Tako ce i svabe – umjesto demonstracija protiv Solca i Analene pravice demonstracije protiv tramvaja.

tata mata
1 godina prije

eno na , a taman se pofalili da su skladista puna i da im ruski plin ne treba , sve je pod kontrolom ,kad ono svabe vuku svakog za rukav i pitaju jel imas plina ? lazu vise od hibera i co zajedno

Lucija, prva
1 godina prije

“Evropski uvoz tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije porastao je za oko 40 posto za godinu dana, jer kupci nastoje da nadoknade sve manji protok ruskog prirodnog gasa cevovodima, piše “Blumberg”.

EU je potrošila rekordnih 12,5 milijardi evra (13 milijardi dolara) na uvoz ruskog LNG-a od januara do septembra 2022, što je pet puta više nego godinu dana ranije.

Rastuća potražnja iz zemalja kao što su Francuska i Belgija pomogla je da Rusija ove godine postane drugi najveći snabdevač severozapadne Evrope LNG-om. Mada je po količini isporuka Rusija daleko iza SAD-a, pretekla je Katar, pokazuju podaci o praćenju brodova i lučkog saobraćaja.”

🙂🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI