Ubijeni bloger predstavljao je prijetnju kijevskom režimu

Ubijeni bloger
23 komentara

Ruski novinari se suočavaju sa stalnim prijetnjama smrću od strane “kijevskog režima i njegovih sponzora”, rekla je  glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova  na Telegramu nakon smrti istaknutog ratnog blogera Vladlena Tatarskog. Muškarac je ubijen u eksploziji improvizirane eksplozivne naprave ranije u nedjelju.

Tatarski je predstavljao  “opasnost” i  svojim profesionalnim aktivnostima “izazivao mržnju kijevskog režima”, tvrdi Zaharova. Izrazila je saučešće porodici tog čoveka, koji je, kao i mnogi drugi ruski ratni izveštači, hrabro radio da informiše svet o šta se zaista dešavalo na terenu u Ukrajini.

Ruski novinari su  “progonjeni, doslovno označeni posebnim oznakama na digitalnim platformama u vlasništvu američkih internet monopola i podvrgnuti su lovu na vještice u zapadnim medijima”, rekla je Zakharova, dodajući da međunarodne grupe za ljudska prava i organizacije  “tiho ignorišu” ovo.

Nijedno od ubistava ruskih novinara na Zapadu nikada nije dočekano sa saosjećanjem, dok ih glasovi u Kijevu često opisuju kao “uspjeh”, tvrdi glasnogovornica.

„Nedostatak reakcije u Bijeloj kući, u Downing Streetu i u Jelisejskoj palati… govori sam za sebe“, dodala je.

Ratni dopisnik poginuo je u eksploziji u kafeu u Sankt Peterburgu, gdje je držao govor i sastajao se sa sljedbenicima. Još najmanje 32 osobe su povrijeđene. Ruske vlasti još istražuju detalje incidenta, a nisu zvanično komentirale potencijalne osumnjičene.

Tatarsky, koji je u Rusiji stekao ugled kao ratni bloger i reporter, pridružio se milicijama Donbasa nakon puča na Majdanu 2014. i služio je u lokalnim snagama do 2019. Kijev ga je stavio na crnu listu sankcija u januaru 2023.

rusijaTatarskyukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ma kakvu prijetnju kijevskom rezimu, lupa Zaharova. Lika nisam pratio na kanalima, mozda sam nekliko njegovih priloga vidio.
Lik je bio u ruskoj dumi, savjetnik deputata i druzio se sa Darijom Dugin. E zato su ga englezi likvidirali. Kakav Kijev, kakav Zelenski. Veca je prijetnja za Zelenskog od Sarilja zena sa svojim blogom – rastura ga svaki dan. Ovom liku blogovanje je bilo sporedno zanimanje i zato je bio opasan za engleze.

tihobl
1 godina prije

Malo humora:

Зеленски: Руси још имају времена да оду, иначе ћемо их уништити

tihobl
1 godina prije

Izasao je snimak kako vagnerovci muce ratne zarobljenike.
Gruzin je vezan za stolicu, a lik u uniformi svira violinu pored njega – bolje receno uci se da svira. Ako naletite na snimak ugasite ton.

tihobl
1 godina prije

Сирски је известио Зеленског о одлуци да повуче трупе из северних делова Бахмута и удаљи се од индустријске зоне града како Оружане снаге Украјине не би биле остале у котлу. Украјинска војска је створила утврђени део у високој згради на западу Бахмута, али непријатељска артиљерија уништава четвртину за четвртином и Генералштаб ће бити приморан да изда наређење да напусти град за 7-10 дана.

Украјински извор

Eto
1 godina prije

Mozda je bio veca prijetnja putinu, u zadnje vrijeme puno kritika na racun ruske vojske bilo

Eto
1 godina prije

Eto slijedećeg kandidata…

Snage ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini idu prema vojnom porazu, upozorio je u nedjelju bivši pripadnik ruske obavještajne službe FSB i nekadašnji zapovjednik proruskih separatista u istočnoj Ukrajini – koji je dogurao i do funkcije ‘ministra obrane‘ samoproglašene proruske Donjecke Narodne Republike – Igor Girkin, poznat i pod nadimkom Strelkov.

Ivan
1 godina prije

Kijevski fasisticki rezim treba sto prije unistiti kako bi mbogi Ukrajinci prezivjeli.

Max
1 godina prije

To je očito.

hiber
1 godina prije

Kakva prijetnja kijevskom režimu? Tip je bio očigledni debil. Pao na foru zlatnog teleta na njegovu sliku i priliku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI