Ubijeni bloger predstavljao je prijetnju kijevskom režimu

Ubijeni bloger
23 komentara

Ruski novinari se suočavaju sa stalnim prijetnjama smrću od strane “kijevskog režima i njegovih sponzora”, rekla je  glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova  na Telegramu nakon smrti istaknutog ratnog blogera Vladlena Tatarskog. Muškarac je ubijen u eksploziji improvizirane eksplozivne naprave ranije u nedjelju.

Tatarski je predstavljao  “opasnost” i  svojim profesionalnim aktivnostima “izazivao mržnju kijevskog režima”, tvrdi Zaharova. Izrazila je saučešće porodici tog čoveka, koji je, kao i mnogi drugi ruski ratni izveštači, hrabro radio da informiše svet o šta se zaista dešavalo na terenu u Ukrajini.

Ruski novinari su  “progonjeni, doslovno označeni posebnim oznakama na digitalnim platformama u vlasništvu američkih internet monopola i podvrgnuti su lovu na vještice u zapadnim medijima”, rekla je Zakharova, dodajući da međunarodne grupe za ljudska prava i organizacije  “tiho ignorišu” ovo.

Nijedno od ubistava ruskih novinara na Zapadu nikada nije dočekano sa saosjećanjem, dok ih glasovi u Kijevu često opisuju kao “uspjeh”, tvrdi glasnogovornica.

„Nedostatak reakcije u Bijeloj kući, u Downing Streetu i u Jelisejskoj palati… govori sam za sebe“, dodala je.

Ratni dopisnik poginuo je u eksploziji u kafeu u Sankt Peterburgu, gdje je držao govor i sastajao se sa sljedbenicima. Još najmanje 32 osobe su povrijeđene. Ruske vlasti još istražuju detalje incidenta, a nisu zvanično komentirale potencijalne osumnjičene.

Tatarsky, koji je u Rusiji stekao ugled kao ratni bloger i reporter, pridružio se milicijama Donbasa nakon puča na Majdanu 2014. i služio je u lokalnim snagama do 2019. Kijev ga je stavio na crnu listu sankcija u januaru 2023.

rusijaTatarskyukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
11 mjeseci prije

Ma kakvu prijetnju kijevskom rezimu, lupa Zaharova. Lika nisam pratio na kanalima, mozda sam nekliko njegovih priloga vidio.
Lik je bio u ruskoj dumi, savjetnik deputata i druzio se sa Darijom Dugin. E zato su ga englezi likvidirali. Kakav Kijev, kakav Zelenski. Veca je prijetnja za Zelenskog od Sarilja zena sa svojim blogom – rastura ga svaki dan. Ovom liku blogovanje je bilo sporedno zanimanje i zato je bio opasan za engleze.

tihobl
11 mjeseci prije

Malo humora:

Зеленски: Руси још имају времена да оду, иначе ћемо их уништити

tihobl
11 mjeseci prije

Izasao je snimak kako vagnerovci muce ratne zarobljenike.
Gruzin je vezan za stolicu, a lik u uniformi svira violinu pored njega – bolje receno uci se da svira. Ako naletite na snimak ugasite ton.

tihobl
11 mjeseci prije

Сирски је известио Зеленског о одлуци да повуче трупе из северних делова Бахмута и удаљи се од индустријске зоне града како Оружане снаге Украјине не би биле остале у котлу. Украјинска војска је створила утврђени део у високој згради на западу Бахмута, али непријатељска артиљерија уништава четвртину за четвртином и Генералштаб ће бити приморан да изда наређење да напусти град за 7-10 дана.

Украјински извор

Eto
11 mjeseci prije

Mozda je bio veca prijetnja putinu, u zadnje vrijeme puno kritika na racun ruske vojske bilo

Eto
11 mjeseci prije

Eto slijedećeg kandidata…

Snage ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini idu prema vojnom porazu, upozorio je u nedjelju bivši pripadnik ruske obavještajne službe FSB i nekadašnji zapovjednik proruskih separatista u istočnoj Ukrajini – koji je dogurao i do funkcije ‘ministra obrane‘ samoproglašene proruske Donjecke Narodne Republike – Igor Girkin, poznat i pod nadimkom Strelkov.

Ivan
11 mjeseci prije

Kijevski fasisticki rezim treba sto prije unistiti kako bi mbogi Ukrajinci prezivjeli.

Max
11 mjeseci prije

To je očito.

hiber
11 mjeseci prije

Kakva prijetnja kijevskom režimu? Tip je bio očigledni debil. Pao na foru zlatnog teleta na njegovu sliku i priliku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI