Rusija bi mogla prekinuti diplomatske odnose s Velikom Britanijom

26 komentara

Britanska upletenost u ukrajinske terorističke napade unutar Rusije ne može se isključiti u ukupnim odnosima

Prekidanje diplomatskih veza s Ujedinjenim kraljevstvom bila bi “ekstremna mjera”, no Moskva bi na kraju mogla poduzeti taj korak s obzirom na značajnu upletenost Londona u ukrajinski sukob, upozorilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova. Wall Street Journal izvijestio je prošli tjedan da “specijalne snage Ujedinjenog Kraljevstva iz pukovnija SAS i SRR britanske vojske i mornaričkih SBS jedinica djeluju vrlo blizu prvih linija” u Ukrajini. Britansko osoblje nije izravno uključeno u borbe s ruskim postrojbama, “ali njihov usmjeravajući utjecaj na aktivnosti ukrajinskih specijalnih snaga očit je u operacijama sabotaže koje je Ukrajina provela protiv ruskih željeznica, aerodroma, goriva i drugih logističkih čvorova”, tvrde američki mediji.

RT se obratio ruskom Ministarstvu vanjskih poslova za komentar o članku, pitajući može li Moskva provjeriti tvrdnje WSJ-a i, ako se potvrde, može li to dovesti do prekida odnosa s Britanijom. U odgovoru u petak, ministarstvo je reklo da je “dobro svjesno dosljednih napora Londona usmjerenih na pružanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu”.

Potpora Ujedinjenog Kraljevstva uključuje opskrbu Ukrajine domaćom i stranom vojnom opremom, obuku ukrajinskih trupa u Britaniji i drugdje u Europi, razmjenu obavještajnih podataka, savjetodavnu potporu i “vjerojatno sudjelovanje u operativno-taktičkom planiranju ukrajinske vojske, uključujući sabotažu, druge operacije, izravno pružanje kibernetičke sigurnosti i raspoređivanje plaćenika”, navodi se u priopćenju ministarstva. “Ne možemo isključiti činjenicu da su Britanci sudjelovali u planiranju, organizaciji i podršci terorističkih napada koje je izveo kijevski režim na teritoriju Rusije, uključujući i kroz pružanje obavještajnih podataka”, dodaje se. Ministarstvo je napomenulo da je prošle jeseni pozvalo britansku veleposlanicu u Moskvi Deborah Bronnert, nakon napada ukrajinske mornaričke bespilotne letjelice na ruska plovila u krimskoj luci Sevastopolj prošle jeseni. Ruski diplomati izrazili su “snažan prosvjed” Bronnertu zbog “aktivnog sudjelovanja britanskih vojnih stručnjaka u obuci i opskrbi jedinica ukrajinskih snaga za specijalne operacije, uključujući za izvođenje diverzantskih operacija na moru”, rečeno je. Rusija zadržava pravo odgovoriti na takvo ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva u vrijeme i na mjestu koje sama odabere, dodalo je ministarstvo, tvrdeći da “sva odgovornost za posljedice destruktivnih aktivnosti Londona u potpunosti leži na nalogodavcima i počiniteljima tih bezobzirnih djela”.

Što se tiče mogućeg prekida diplomatskih odnosa s Londonom, “očito se radi o ekstremnoj mjeri koja se ne može isključiti uzme li se u obzir ukupnost svih čimbenika”, upozorilo je ministarstvo.

diplomatski odnosirusijaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
11 mjeseci prije

Kad je moga Dodik prekinuti diplomarske odnose sa Britanijom moze i Rusija. Samo treba imati m*da.

eks
11 mjeseci prije

To je trebala Rusija da uradi odavno. Englezi su podlaci i djubrad.

tihobl
11 mjeseci prije

Начелник Здруженог генералштаба Америчке војске, генерал Марк Мили говори о томе, да је бесмислено и прескупо пребацивати Ф-16 у Украјину:

У рату нема чудесног оружја. Ф-16 такође није такво оружје, као што није ни једно друго. Ако погледате авионе Ф-16, 10  авиона Ф-16 коштају милијарду долара, одржавање кошта још милијарду долара, значи говорите о 2 милијарде долара за 10 авиона. Руси имају хиљаду авиона четврте генерације. Ако ћете се супротставити Русији у ваздуху, требаће вам значајан број авиона четврте и пете генерације, тако да након анализе трошкова, најпаметнија ствар је управо оно што смо већ урадили – испорука значајног броја интегрисаних система противваздушне одбране који покривају борбени простор и спречавају руску доминацију на небу.

U prevodu: ameri ce opet izraditi EU kao sa tenkovima. Nece poslati avione, a natjerace IV rajh da posalje svoje.

Konj
11 mjeseci prije

Pojačavaju na četvrticu.
Voda se počinje zagrijavati.
Žabe još uvijek veselo krekeču.

M.r H.F
11 mjeseci prije

Ne samo da bi mogla nego bi joj bilo i poželjno ,UK poprilično mrzi sve što je iz RF naravno osim njihovog novca koji su im kofiscirali!!!

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Neće to učinjet ! Garantiram 😉 ! Vanjska politika je nešto što Imperiji tvore na duuuge staze a ovi , sada u Britanniji … Nemaju legitimiteta već su tu gdje su po linearnosti a na ruku im ide , izvjesno Anti – Europski stav , posebice što imaju AUKUS , kroz koji , lako mogu manipulirati i sa EU a da pri tomu , uopće ne moraju bit djelom toga 😁 . Naprosto .. AUKUS je Exclusive Club of an Anglo-Saxon Countries u kojemu – oni koji to nijesu – nikada neće niti biti + što se ” Labors ” aktivno zalažu za momentalno vraćanje ( a da nijesu niti pitali – može li se 😁 ) – into EU Club . Dakako … Onaj … Indijanac Sunak KOGA NITKO – NIKAD izabirao nije , shodno vlastitoj ” težini ” i može , brljat do mile volje jer ga nitko… Čitaj više »

jupiter
11 mjeseci prije

to bi trebalo da se uradi do veceras, ne cekati sutra!

Max
11 mjeseci prije

Ništa neobično s obzirom na razvoj događaja.

gigi pinna
11 mjeseci prije

Sa tako bitnim “zapadnim partnerom”? Ma neeee, Rusi zašto ste tako isključivi…

Miro
11 mjeseci prije

Britanija šalje Ukrajini bombe sa osiromašenim uranijom za uništenje Rusa a Rusi još razmizšljaju da li da prekinu diplomatske odnose

Ivan
11 mjeseci prije

Ne samo prekinuti nego i stavniti London sa zemljom pa da se britanski ljigavci konacno nauce pameti..

Perun
11 mjeseci prije

Fino komentar za Genocidne Anglosaxonske fukare i p.imperijaliste …Iraq ,Libija ,Afganistan,,Jugoslavija,Sirija britanci su svugdje gdje se krade i ratuje oni su genocidna nacija kao i USranci iz USA….Ogromna je USA i britanska upletenost u terorističke napade i uticaj aktivnog sudjelovanja britanskih i USA vojnih stručnjaka u obuci i opskrbi terorističkih snaga na području zahvaćenom specijalnom operacijom Russkih oružanih snaga u Usrajini i na teritoriju Russke Federacije.. …Ovaj tekst ispituje prirodu i obim finansiranja terorizma izazvanog kriminalnom upletenosti britanske i usa vojne vrhuške i ostatka podaničkog Nato-saveza u EuRupi, uključujući važnost ovog toka finansiranja kriminalnih i terorističkih grupacija … ..Aktuelna politika i odgovor organa za sprovođenje zakona su pod uticajem i kontrolom ove genocidne klike …. i moje vlastito nastojanje da se procijeni da li je odgovor Russke Federacije pravilno kalibrisan u odnosu na stepen i karakter ulpetenosti britanske i usa vojne vrhuške( imperija zla) i ostatka podaničkog Nato-saveza na istoku… Čitaj više »

Dragan
11 mjeseci prije

Čudi me da već odavno nisu prekinuti odnosi.. ovaj rat je čudan..ili se zove .. kako god.. ćemo to nazvati.. žao mi je mladih ljudi koji ginu ..naravno i svih civila sa obije strane.. kakav je to rat?? Jednostavno da pogine što više ljudi.. ako je ovo rat? Kako viđa radi internet? Usput.. 😂 Index mi je zabranio komentare.. ma ovakve textove.. 😂 nema veze.
Od sada sam tamo.. ninogerrari… Novo ime novo sve.. tu sam o dalje ja 😀 pozdrav svima koji nisu prodani!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI