Rusija bi mogla prekinuti diplomatske odnose s Velikom Britanijom

26 komentara

Britanska upletenost u ukrajinske terorističke napade unutar Rusije ne može se isključiti u ukupnim odnosima

Prekidanje diplomatskih veza s Ujedinjenim kraljevstvom bila bi “ekstremna mjera”, no Moskva bi na kraju mogla poduzeti taj korak s obzirom na značajnu upletenost Londona u ukrajinski sukob, upozorilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova. Wall Street Journal izvijestio je prošli tjedan da “specijalne snage Ujedinjenog Kraljevstva iz pukovnija SAS i SRR britanske vojske i mornaričkih SBS jedinica djeluju vrlo blizu prvih linija” u Ukrajini. Britansko osoblje nije izravno uključeno u borbe s ruskim postrojbama, “ali njihov usmjeravajući utjecaj na aktivnosti ukrajinskih specijalnih snaga očit je u operacijama sabotaže koje je Ukrajina provela protiv ruskih željeznica, aerodroma, goriva i drugih logističkih čvorova”, tvrde američki mediji.

RT se obratio ruskom Ministarstvu vanjskih poslova za komentar o članku, pitajući može li Moskva provjeriti tvrdnje WSJ-a i, ako se potvrde, može li to dovesti do prekida odnosa s Britanijom. U odgovoru u petak, ministarstvo je reklo da je “dobro svjesno dosljednih napora Londona usmjerenih na pružanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu”.

Potpora Ujedinjenog Kraljevstva uključuje opskrbu Ukrajine domaćom i stranom vojnom opremom, obuku ukrajinskih trupa u Britaniji i drugdje u Europi, razmjenu obavještajnih podataka, savjetodavnu potporu i “vjerojatno sudjelovanje u operativno-taktičkom planiranju ukrajinske vojske, uključujući sabotažu, druge operacije, izravno pružanje kibernetičke sigurnosti i raspoređivanje plaćenika”, navodi se u priopćenju ministarstva. “Ne možemo isključiti činjenicu da su Britanci sudjelovali u planiranju, organizaciji i podršci terorističkih napada koje je izveo kijevski režim na teritoriju Rusije, uključujući i kroz pružanje obavještajnih podataka”, dodaje se. Ministarstvo je napomenulo da je prošle jeseni pozvalo britansku veleposlanicu u Moskvi Deborah Bronnert, nakon napada ukrajinske mornaričke bespilotne letjelice na ruska plovila u krimskoj luci Sevastopolj prošle jeseni. Ruski diplomati izrazili su “snažan prosvjed” Bronnertu zbog “aktivnog sudjelovanja britanskih vojnih stručnjaka u obuci i opskrbi jedinica ukrajinskih snaga za specijalne operacije, uključujući za izvođenje diverzantskih operacija na moru”, rečeno je. Rusija zadržava pravo odgovoriti na takvo ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva u vrijeme i na mjestu koje sama odabere, dodalo je ministarstvo, tvrdeći da “sva odgovornost za posljedice destruktivnih aktivnosti Londona u potpunosti leži na nalogodavcima i počiniteljima tih bezobzirnih djela”.

Što se tiče mogućeg prekida diplomatskih odnosa s Londonom, “očito se radi o ekstremnoj mjeri koja se ne može isključiti uzme li se u obzir ukupnost svih čimbenika”, upozorilo je ministarstvo.

diplomatski odnosirusijaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 mjeseci prije

Kad je moga Dodik prekinuti diplomarske odnose sa Britanijom moze i Rusija. Samo treba imati m*da.

eks
3 mjeseci prije

To je trebala Rusija da uradi odavno. Englezi su podlaci i djubrad.

tihobl
3 mjeseci prije

Начелник Здруженог генералштаба Америчке војске, генерал Марк Мили говори о томе, да је бесмислено и прескупо пребацивати Ф-16 у Украјину:

У рату нема чудесног оружја. Ф-16 такође није такво оружје, као што није ни једно друго. Ако погледате авионе Ф-16, 10  авиона Ф-16 коштају милијарду долара, одржавање кошта још милијарду долара, значи говорите о 2 милијарде долара за 10 авиона. Руси имају хиљаду авиона четврте генерације. Ако ћете се супротставити Русији у ваздуху, требаће вам значајан број авиона четврте и пете генерације, тако да након анализе трошкова, најпаметнија ствар је управо оно што смо већ урадили – испорука значајног броја интегрисаних система противваздушне одбране који покривају борбени простор и спречавају руску доминацију на небу.

U prevodu: ameri ce opet izraditi EU kao sa tenkovima. Nece poslati avione, a natjerace IV rajh da posalje svoje.

Konj
3 mjeseci prije

Pojačavaju na četvrticu.
Voda se počinje zagrijavati.
Žabe još uvijek veselo krekeču.

M.r H.F
3 mjeseci prije

Ne samo da bi mogla nego bi joj bilo i poželjno ,UK poprilično mrzi sve što je iz RF naravno osim njihovog novca koji su im kofiscirali!!!

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Neće to učinjet ! Garantiram 😉 ! Vanjska politika je nešto što Imperiji tvore na duuuge staze a ovi , sada u Britanniji … Nemaju legitimiteta već su tu gdje su po linearnosti a na ruku im ide , izvjesno Anti – Europski stav , posebice što imaju AUKUS , kroz koji , lako mogu manipulirati i sa EU a da pri tomu , uopće ne moraju bit djelom toga 😁 . Naprosto .. AUKUS je Exclusive Club of an Anglo-Saxon Countries u kojemu – oni koji to nijesu – nikada neće niti biti + što se ” Labors ” aktivno zalažu za momentalno vraćanje ( a da nijesu niti pitali – može li se 😁 ) – into EU Club . Dakako … Onaj … Indijanac Sunak KOGA NITKO – NIKAD izabirao nije , shodno vlastitoj ” težini ” i može , brljat do mile volje jer ga nitko… Čitaj više »

jupiter
3 mjeseci prije

to bi trebalo da se uradi do veceras, ne cekati sutra!

Max
3 mjeseci prije

Ništa neobično s obzirom na razvoj događaja.

gigi pinna
3 mjeseci prije

Sa tako bitnim “zapadnim partnerom”? Ma neeee, Rusi zašto ste tako isključivi…

Miro
3 mjeseci prije

Britanija šalje Ukrajini bombe sa osiromašenim uranijom za uništenje Rusa a Rusi još razmizšljaju da li da prekinu diplomatske odnose

Ivan
3 mjeseci prije

Ne samo prekinuti nego i stavniti London sa zemljom pa da se britanski ljigavci konacno nauce pameti..

Perun
3 mjeseci prije

Fino komentar za Genocidne Anglosaxonske fukare i p.imperijaliste …Iraq ,Libija ,Afganistan,,Jugoslavija,Sirija britanci su svugdje gdje se krade i ratuje oni su genocidna nacija kao i USranci iz USA….Ogromna je USA i britanska upletenost u terorističke napade i uticaj aktivnog sudjelovanja britanskih i USA vojnih stručnjaka u obuci i opskrbi terorističkih snaga na području zahvaćenom specijalnom operacijom Russkih oružanih snaga u Usrajini i na teritoriju Russke Federacije.. …Ovaj tekst ispituje prirodu i obim finansiranja terorizma izazvanog kriminalnom upletenosti britanske i usa vojne vrhuške i ostatka podaničkog Nato-saveza u EuRupi, uključujući važnost ovog toka finansiranja kriminalnih i terorističkih grupacija … ..Aktuelna politika i odgovor organa za sprovođenje zakona su pod uticajem i kontrolom ove genocidne klike …. i moje vlastito nastojanje da se procijeni da li je odgovor Russke Federacije pravilno kalibrisan u odnosu na stepen i karakter ulpetenosti britanske i usa vojne vrhuške( imperija zla) i ostatka podaničkog Nato-saveza na istoku… Čitaj više »

Dragan
3 mjeseci prije

Čudi me da već odavno nisu prekinuti odnosi.. ovaj rat je čudan..ili se zove .. kako god.. ćemo to nazvati.. žao mi je mladih ljudi koji ginu ..naravno i svih civila sa obije strane.. kakav je to rat?? Jednostavno da pogine što više ljudi.. ako je ovo rat? Kako viđa radi internet? Usput.. 😂 Index mi je zabranio komentare.. ma ovakve textove.. 😂 nema veze.
Od sada sam tamo.. ninogerrari… Novo ime novo sve.. tu sam o dalje ja 😀 pozdrav svima koji nisu prodani!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI