Kijev žrtvuje svoje trupe kako bi dokazao hrabrost uoči samita NATO-a

Ukrajinska vojska
14 komentara

Kijev pokušava da pokaže neki privid vojnog uspeha uoči samita NATO-a, ali njegova jedina opcija je “baciti trupe u vatru”, rekao je Leonid Slucki, lider ruske Liberalno-demokratske partije i šef Državne Dume – Odbor za međunarodne poslove, saopšteno je u petak.

“Kijevski režim pokušava da pokaže barem neki uspjeh na bojnom polju kako bi opravdao ulaganje svojih zapadnih sponzora, posebno uoči samita NATO-a. Međutim, napori hunte su bili uzaludni jer kontraofanziva propada i odugovlači Zbog toga Kijev nema izbora osim da bukvalno baci trupe u vatru“, rekao je Slucki.

Prema njegovim riječima, Kijev nastavlja tako da se ponaša i nakon “apsolutno nedvosmislenih izjava” rukovodstva NATO-a i SAD-a da “niko ne želi da Ukrajina pristupi alijansi i da nema načina da dobije ravnopravno članstvo”.

“Naročito, NATO-u je takođe potrebna kontraofanziva kako bi liderima zapadnih zemalja pružio priliku da se opravdaju za prazna vojna skladišta. Međutim, ishod može biti samo jedan, a sva hvaljena oprema doživi svoj sramotni kraj u stepe Donbasa“, naglasio je Slucki.

NATO će održati samit u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu od 11. do 12. jula. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvan je da prisustvuje zajedno s liderima niza drugih država koje nisu članice. Sigurnosne garancije za Ukrajinu i izgledi za članstvo zemlje u NATO-u su među pitanjima o kojima se očekuje da će se razgovarati na samitu.

dumaNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
10 mjeseci prije

Oderite Rusi budale..

Ivan
10 mjeseci prije

Kad se trecerazredni glumac igra rata misleci da je i dalje na kazalisnim daskama. Derite Rusi bagru dok ne shvate..

Ivek
10 mjeseci prije

Ukrajinci samo trebaju kad ih nadilno dovedu regruter i kad dobe oružje u ruke pokokat što giše zapvjednika, generala, morat će ih tražit jer su ko pičkice negdje dobro zaštićeni dok će njih slat u smrt.

Rover70
10 mjeseci prije

Završit će na Banderi sa Banderom.

MladenSt
10 mjeseci prije

A ti nisi hvata Karadžića zbog gubitka rata i objesio ga glavom prema doli ,od političara i vođe došao u situaciju da se morao ,maskirati ,skrivati do nekakvog gurua travarstva dr.Dabić .Nisu Ukrajinci ko Srbi da ga se odreknu i utrpaju u helikopter ko staru svinju i isporuče u Haag .

Dragan
10 mjeseci prije

Sve za pare! Vojsku, narod.. sve za pare.. kasnije bežanija… Tko zna gdje…

Max
10 mjeseci prije

Sotonistički ritual za plansko smanjenje stanovništva.

Usrulja von der Schweinen
10 mjeseci prije

NATO če da izmisli neki uspjeh, samo da zadrži trenutno stanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI