Kijev žrtvuje svoje trupe kako bi dokazao hrabrost uoči samita NATO-a

Ukrajinska vojska
14 komentara

Kijev pokušava da pokaže neki privid vojnog uspeha uoči samita NATO-a, ali njegova jedina opcija je “baciti trupe u vatru”, rekao je Leonid Slucki, lider ruske Liberalno-demokratske partije i šef Državne Dume – Odbor za međunarodne poslove, saopšteno je u petak.

“Kijevski režim pokušava da pokaže barem neki uspjeh na bojnom polju kako bi opravdao ulaganje svojih zapadnih sponzora, posebno uoči samita NATO-a. Međutim, napori hunte su bili uzaludni jer kontraofanziva propada i odugovlači Zbog toga Kijev nema izbora osim da bukvalno baci trupe u vatru“, rekao je Slucki.

Prema njegovim riječima, Kijev nastavlja tako da se ponaša i nakon “apsolutno nedvosmislenih izjava” rukovodstva NATO-a i SAD-a da “niko ne želi da Ukrajina pristupi alijansi i da nema načina da dobije ravnopravno članstvo”.

“Naročito, NATO-u je takođe potrebna kontraofanziva kako bi liderima zapadnih zemalja pružio priliku da se opravdaju za prazna vojna skladišta. Međutim, ishod može biti samo jedan, a sva hvaljena oprema doživi svoj sramotni kraj u stepe Donbasa“, naglasio je Slucki.

NATO će održati samit u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu od 11. do 12. jula. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvan je da prisustvuje zajedno s liderima niza drugih država koje nisu članice. Sigurnosne garancije za Ukrajinu i izgledi za članstvo zemlje u NATO-u su među pitanjima o kojima se očekuje da će se razgovarati na samitu.

dumaNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
9 mjeseci prije

Oderite Rusi budale..

Ivan
9 mjeseci prije

Kad se trecerazredni glumac igra rata misleci da je i dalje na kazalisnim daskama. Derite Rusi bagru dok ne shvate..

Ivek
9 mjeseci prije

Ukrajinci samo trebaju kad ih nadilno dovedu regruter i kad dobe oružje u ruke pokokat što giše zapvjednika, generala, morat će ih tražit jer su ko pičkice negdje dobro zaštićeni dok će njih slat u smrt.

Rover70
9 mjeseci prije

Završit će na Banderi sa Banderom.

MladenSt
9 mjeseci prije

A ti nisi hvata Karadžića zbog gubitka rata i objesio ga glavom prema doli ,od političara i vođe došao u situaciju da se morao ,maskirati ,skrivati do nekakvog gurua travarstva dr.Dabić .Nisu Ukrajinci ko Srbi da ga se odreknu i utrpaju u helikopter ko staru svinju i isporuče u Haag .

Dragan
9 mjeseci prije

Sve za pare! Vojsku, narod.. sve za pare.. kasnije bežanija… Tko zna gdje…

Max
9 mjeseci prije

Sotonistički ritual za plansko smanjenje stanovništva.

Usrulja von der Schweinen
9 mjeseci prije

NATO če da izmisli neki uspjeh, samo da zadrži trenutno stanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI