“Uništena vojna oprema: Ruske snage objavljuju porazne brojke o sukobu u Ukrajini”

Sergej Šojgu
47 komentara

Od 4. lipnja, oružane snage Ukrajine izgubile su više od 26.000 vojnika i preko 3.000 komada vojne opreme tijekom njihove takozvane protuofenzive, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu novinarima.

“Gubitci protivnika od 4. lipnja premašili su 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja”, rekao je.

Prema njegovim riječima, ruske snage uništile su 21 avion, pet helikoptera, 1.244 tenka i druga oklopna vozila, 17 njemačkih tenkova Leopard, pet francuskih tenkova AMX i 12 američkih borbenih vozila Bradley u navedenom razdoblju.

Osim toga, ruske snage eliminirale su 914 vozila posebne namjene, dva protuzračna sustava, 25 višecijevnih lansirnih raketnih sustava (MLRS), 403 topnička oruđa i minobacača.

Ruski protuzračni sustavi oborili su 176 raketa HIMARS, 27 zrakoplovno lansiranih krstarećih projektila Storm Shadow i 483 bespilotne letjelice ukrajinskih oružanih snaga.

Šojgu je naglasio štetu nanijetu ukrajinskoj artiljeriji.

“Ponavljam, uništeno je 403 topničko oružje, uključujući 43 topa američke proizvodnje i 46 samohodnih topničkih oruđa iz Poljske, Sjedinjenih Država i Francuske”, istaknuo je ministar.

Dodao je da ruske snage nastavljaju udarati na protivničke rezerve i vojnu opremu koju je zapad isporučio visokopreciznim oružjem, čime se smanjuje ofenzivni potencijal ukrajinskih oružanih snaga.

Prema Šojguu, strane obavještajne službe, prije svega one Sjedinjenih Država i NATO-a, pažljivo prate i analiziraju ruske borbeni operacije i primjećuju “visoku učinkovitost naših linija obrane i zaprečnih minskih polja, profesionalan rad vojne avijacije i napadnih zrakoplova koji izvode preventivne udare na ciljeve protivnika”.

kontraofanzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 mjeseci prije

To je više nego što Hrvatska ima vojnika.

Sabahudin pravi
10 mjeseci prije

Sada ce Hiber i kolega Tisuce i Milioni Burt (jer promenio nick nema ga nesto u zadnje vreme) da nam objasne da je sve to strategija da Rusi gube da je Bahmut u okruzenju da proizvode milione granata mesecno itd.

hiber
10 mjeseci prije

Koje gluposti. Digitalni papir sve trpi. Po tome Rusija je izgubila kvadriljon vojnika i milion tenkova. Jedina činjenica je da ruska vojska ne može napredovati nego se prije batrga. Također, pa glavi joj pada sve vise granata. Pametnom dosta.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Očekujemo stručnu analizu hibera i burta na ove podatke.
Evo, i gazde im u zadnjoj rečenici ovog članka neizravno poručuju da će uskoro nestati za sendviče 😁

Jan
10 mjeseci prije

Na internetu se vidi kako je drogas zelenski osamljen na NATO summitu. Dosao je u vojnoj uniformi LOL

Ivek
10 mjeseci prije

oružane snage Ukrajine izgubile suKakve oružane snage, natjerali ih silom u rat.. Nije nitko ništa izgubio osim ljudi koji su izgubili ruke, noge i glave, a političari i generali u službi kabale su na zaštićenom.

Alibaba
10 mjeseci prije

Ovo smatramo samo kao opomenu,a u sljedećim susretima bit ćemo još žešći.

MNK
10 mjeseci prije

Tisucu tenkova ahaha 😀 gle mongoloruse

Kosir I Bat
10 mjeseci prije

General Oleg Tsokov poginuo u raketnom napadu Ukrasa.



Noname
10 mjeseci prije

Bivši američki obavještajni časnik marinaca nedvosmisleno je govorio o izgledima za Oružane snage Ukrajine. Prema njegovim riječima, ukrajinskoj vojsci će uskoro doći kraj: “Sve je gotovo. Doslovno.” Ritter smatra da je ukrajinska protuofenziva potpuno propala ne samo vojno, već i politički, što je za Ukrajinu puno važnije. Prema njegovim riječima, svrha ofenzive bila je pokazati Zapadu svoju borbenu sposobnost i osigurati nove isporuke oružja. Ali na kraju je sve ispalo upravo suprotno. “Sve je gotovo. Doslovno sve je gotovo. Ukrajinska vojska je sve! Ovaj [NATO] summit u Vilniusu imat će demoralizirajući učinak na Ukrajince. Čemu se nadate? Što je bila bit cijele protuofenzive?” – pita se vojni stručnjak. Bivši marinac smatra da borbena učinkovitost ukrajinske vojske ubrzano opada. I sve će biti gotovo prije očekivanog. Podsjetimo, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky računao je na to da će tijekom summita NATO-a biti objavljeno uključivanje njegove zemlje u savez. Međutim, to se nije dogodilo. Što se tiče podrške,… Čitaj više »

Dawor
10 mjeseci prije

Debilčine slavenske !!!!
I jedni i drugi !!!
Bez mozga!!!

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

.. ha, ha.. U Washingtonu i Londonu, za ručak, kada nazdravljaju za stolom, podignu čaše 🥂 i izgovore; “do posljednjeg Ukrajinca!”… 🎃…

Ivan
10 mjeseci prije

Koliko jos moramo cekati da Ukrajinci sami ubiju Zelenskog?

Koliko ih jos treba poginuti Ukrajinaca pa da im dode iz dupeta u glavu sto trebaju uciniti s domacim veleizdajnicima koji su im unistili i razorili zemlju zbog americkih apetita?

Koliko im treba da pogledaju bankovne racune Zelenskog i vide zasto ginu?

kiza
10 mjeseci prije

Na žalost svima je jasno, pa čak i “braći” iz Nato pakta, da Ukrajina trpi ogromne gubitke.Još kada bi to shvatio ukrajinski narod, kraj rata bi bio istog trenutka.

nessy
10 mjeseci prije

Ovo je natjecanje tko bolje laze. Kenjaju ukri, ali, ni rusi ne zaostaju. Od 04. lipnja 1244 tenka. I jos ‘914 vozila posebne namjene’. Ovo je primjer lovackih prica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI