“Uništena vojna oprema: Ruske snage objavljuju porazne brojke o sukobu u Ukrajini”

Sergej Šojgu
47 komentara

Od 4. lipnja, oružane snage Ukrajine izgubile su više od 26.000 vojnika i preko 3.000 komada vojne opreme tijekom njihove takozvane protuofenzive, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu novinarima.

“Gubitci protivnika od 4. lipnja premašili su 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja”, rekao je.

Prema njegovim riječima, ruske snage uništile su 21 avion, pet helikoptera, 1.244 tenka i druga oklopna vozila, 17 njemačkih tenkova Leopard, pet francuskih tenkova AMX i 12 američkih borbenih vozila Bradley u navedenom razdoblju.

Osim toga, ruske snage eliminirale su 914 vozila posebne namjene, dva protuzračna sustava, 25 višecijevnih lansirnih raketnih sustava (MLRS), 403 topnička oruđa i minobacača.

Ruski protuzračni sustavi oborili su 176 raketa HIMARS, 27 zrakoplovno lansiranih krstarećih projektila Storm Shadow i 483 bespilotne letjelice ukrajinskih oružanih snaga.

Šojgu je naglasio štetu nanijetu ukrajinskoj artiljeriji.

“Ponavljam, uništeno je 403 topničko oružje, uključujući 43 topa američke proizvodnje i 46 samohodnih topničkih oruđa iz Poljske, Sjedinjenih Država i Francuske”, istaknuo je ministar.

Dodao je da ruske snage nastavljaju udarati na protivničke rezerve i vojnu opremu koju je zapad isporučio visokopreciznim oružjem, čime se smanjuje ofenzivni potencijal ukrajinskih oružanih snaga.

Prema Šojguu, strane obavještajne službe, prije svega one Sjedinjenih Država i NATO-a, pažljivo prate i analiziraju ruske borbeni operacije i primjećuju “visoku učinkovitost naših linija obrane i zaprečnih minskih polja, profesionalan rad vojne avijacije i napadnih zrakoplova koji izvode preventivne udare na ciljeve protivnika”.

kontraofanzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

To je više nego što Hrvatska ima vojnika.

Sabahudin pravi
9 mjeseci prije

Sada ce Hiber i kolega Tisuce i Milioni Burt (jer promenio nick nema ga nesto u zadnje vreme) da nam objasne da je sve to strategija da Rusi gube da je Bahmut u okruzenju da proizvode milione granata mesecno itd.

hiber
9 mjeseci prije

Koje gluposti. Digitalni papir sve trpi. Po tome Rusija je izgubila kvadriljon vojnika i milion tenkova. Jedina činjenica je da ruska vojska ne može napredovati nego se prije batrga. Također, pa glavi joj pada sve vise granata. Pametnom dosta.

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Očekujemo stručnu analizu hibera i burta na ove podatke.
Evo, i gazde im u zadnjoj rečenici ovog članka neizravno poručuju da će uskoro nestati za sendviče 😁

Jan
9 mjeseci prije

Na internetu se vidi kako je drogas zelenski osamljen na NATO summitu. Dosao je u vojnoj uniformi LOL

Ivek
9 mjeseci prije

oružane snage Ukrajine izgubile suKakve oružane snage, natjerali ih silom u rat.. Nije nitko ništa izgubio osim ljudi koji su izgubili ruke, noge i glave, a političari i generali u službi kabale su na zaštićenom.

Alibaba
9 mjeseci prije

Ovo smatramo samo kao opomenu,a u sljedećim susretima bit ćemo još žešći.

MNK
9 mjeseci prije

Tisucu tenkova ahaha 😀 gle mongoloruse

Kosir I Bat
9 mjeseci prije

General Oleg Tsokov poginuo u raketnom napadu Ukrasa.



Noname
9 mjeseci prije

Bivši američki obavještajni časnik marinaca nedvosmisleno je govorio o izgledima za Oružane snage Ukrajine. Prema njegovim riječima, ukrajinskoj vojsci će uskoro doći kraj: “Sve je gotovo. Doslovno.” Ritter smatra da je ukrajinska protuofenziva potpuno propala ne samo vojno, već i politički, što je za Ukrajinu puno važnije. Prema njegovim riječima, svrha ofenzive bila je pokazati Zapadu svoju borbenu sposobnost i osigurati nove isporuke oružja. Ali na kraju je sve ispalo upravo suprotno. “Sve je gotovo. Doslovno sve je gotovo. Ukrajinska vojska je sve! Ovaj [NATO] summit u Vilniusu imat će demoralizirajući učinak na Ukrajince. Čemu se nadate? Što je bila bit cijele protuofenzive?” – pita se vojni stručnjak. Bivši marinac smatra da borbena učinkovitost ukrajinske vojske ubrzano opada. I sve će biti gotovo prije očekivanog. Podsjetimo, predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky računao je na to da će tijekom summita NATO-a biti objavljeno uključivanje njegove zemlje u savez. Međutim, to se nije dogodilo. Što se tiče podrške,… Čitaj više »

Dawor
9 mjeseci prije

Debilčine slavenske !!!!
I jedni i drugi !!!
Bez mozga!!!

Crni Golf 4 vrata
9 mjeseci prije

.. ha, ha.. U Washingtonu i Londonu, za ručak, kada nazdravljaju za stolom, podignu čaše 🥂 i izgovore; “do posljednjeg Ukrajinca!”… 🎃…

Ivan
9 mjeseci prije

Koliko jos moramo cekati da Ukrajinci sami ubiju Zelenskog?

Koliko ih jos treba poginuti Ukrajinaca pa da im dode iz dupeta u glavu sto trebaju uciniti s domacim veleizdajnicima koji su im unistili i razorili zemlju zbog americkih apetita?

Koliko im treba da pogledaju bankovne racune Zelenskog i vide zasto ginu?

kiza
9 mjeseci prije

Na žalost svima je jasno, pa čak i “braći” iz Nato pakta, da Ukrajina trpi ogromne gubitke.Još kada bi to shvatio ukrajinski narod, kraj rata bi bio istog trenutka.

nessy
9 mjeseci prije

Ovo je natjecanje tko bolje laze. Kenjaju ukri, ali, ni rusi ne zaostaju. Od 04. lipnja 1244 tenka. I jos ‘914 vozila posebne namjene’. Ovo je primjer lovackih prica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI