S kozmodroma u Kazahstanu na ISS uspješno lansiran Sojuz MS-11 (VIDEO)

Soyuz ms
22 komentara

U poslijepodnevnim satima 3. prosinca su ruski kozmonaut Oleg Kononenko, kanadski astronaut David Saint-Jacques i američka astronautkinja Anne McClain krenuli na put na Međunarodnu svemirsku postaju. Uoči lansiranja je  Sojuz MS-11 postavljen na lansirani kompleks u Bajkonuru u Kazahstanu, piše Euronews.

VIDEO – Lansiranje Sojuza MS-11

Letjelica Sojuz MS-11 je krenula na put do Međunarodne svemirske postaje (ISS) prvi put nakon incidenta s istom letjelicom koji se dogodio 11. listopada. Tada, prvi put u 35 godina, letjelica Sojuz MS-10, koja je trebala prevesti ruskog kozmonauta Alekseja Ovčinina i američkog astronauta Nicka Haguea, nije letjela ni dvije minute nakon lansiranja. Postupak evakuacije posade je proveden pravilno i kapsula Sojuz MS-10 s astronautima je sletjela nedaleko od kazahtanskog grada Jezkazgana.

Komisija u Bajkonuru je odobrila glavne i rezervne posade letjelice Sojuz MS-11 i 3. prosinca su Oleg Kononenko, kanadski astronaut David Saint-Jacques i američka astronautkinja Anne McClain otputovali na Međunarodnu svemirsku stanicu.

U početku je lansiranje bilo planirano za 20. studeni, ali je odgođeno zbog ranijeg incidenta 11. listopada.

Pokretanje rakete Sojuz-FG je provedeno u 14 sati i 31 minuta po moskovskog vremenu, a spajanje s Međunarodnom svemirskom postajom je planirano za sinoć u 20 sati i 36 minuta.

VIDEO – Ruski kozmonaut Oleg Kononenko, kanadski astronaut David Saint-Jacques i američka astronautkinja Anne McClain uoči polijetanja

 

ISSkosmodromMeđunarodna kosmička stanicaSojuzSvemir
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime amatera
5 godine prije

Nije mi jasno kako je Bog i humanizam sa svim ljudima u svemiru a na zemlji bankari, ratni profiteri, ratovi i mržnja? Sotona živi na zemlji a u svemiru je Bog plemeniti. Gore ništa ne možes ni kupiti pa se ne svadjaju oko novca, zlata, nafte, plina.
Isus jedini put i nada !

eu kolonija
5 godine prije

a porošenko izjavio da se rusija nalazi u izolaciji:)

Ime amatera
5 godine prije

Šta nije Potrošenlo s njima? Ma bila bi tuča u pet minuta hihihi

otpisani
5 godine prije

Fascinira me ta ruska skromnost, jednostavnost i posebno, efikasnosst kod tih lansiranja. …Dovezu tu raketinu nekakvim prastarim vlakom na nekakvu poljanu, usprave je i spiče u svemir i tako već 35 godina bez ljudske žrtve. Svaka im čast !

Zorule
5 godine prije

Ovaj pop je ovaj put izgleda bio bolje koncentriran nego prosli put.

Histrion
5 godine prije

Velika laž. Izvlačenje novca poreznih obveznika. To je lijepo objasnio Allegedly Dave u emisiji Milenka Nedelkovskog u Late night show-u. Proračun NASA-e je cca 19 mlrd $.
Na sve programe ne potroše niti trećinu . Ostalo maznu. Ne može ISS biti na 400 km visine jer je tamo termosfera (2000 stupnjeva C). Malo logike i zdravog razuma, oni
Sami kažu da je tolika temperatura gore. Ne zna se kojeg je oblika Zemlja, ali kugla nije.

Bobi
5 godine prije

Odletjeli rus, francuz i škotkinja !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI