Google kreira algoritam za borbu protiv dezinformacija nakon “tragičnog povećanja” masovih pucnjava u SAD-u

Google
11 komentara

Prvih pet mjeseci 2019. godine dogodilo se najmanje deset masovnih pucnjava u SAD-u. U njima su oduzeti životi  51 osobe, što je povećanje broja žrtava u usporedbi s istim razdobljem 2018. Prema FBI, masovna pucnjava je incident koji ubija četiri ili više osoba, uključujući i osumnjičenog.

Google je razvio posebne algoritme za “prepoznavanje lošeg događaja” nakon iskrivljenih informacija o masovnim pucnjavama koje su u porastu u SAD-u, izjavio je za Guardian viši inženjer tražilice Pandu Nayak.

Masovne pucnjave opisao je kao veliki izazov za Google da pruži točne rezultate, podsjećajući da je u posljednjih nekoliko godina “došlo do tragičnog povećanja” takvih ubojstava.

“I ispada kako tijekom tih pucnjava, u magli događaja koji se odvijaju, puno dezinformacija ispliva”, rekao je Nayak.

Nayakov intervju dolazi usred stalnog porasta masovnih pucnjave u SAD-u, gdje je najmanje 51 osoba poginula u deset takvih incidenata u prvih pet mjeseci 2019. godine.

Ovogodišnja najsmrtonosnija pucnjava dogodilo se 31. svibnja, kada je 12 osoba poginulo u ubojstvu u zgradi općine u Virginia Beachu.

U posljednje tri godine zabilježena je bujica drugih smrtonosnih masovnih pucnjava u SAD-u, uključujući krvoproliće u Las Vegasu u listopadu 2017., kada je ubijeno 58 ljudi, pucanje noćnog kluba u lipnju 2016. u kojem je ubijeno 49 klubskih posjetitelja i pucanje u crkvi Sutherland Springs u studenom 2017. godine koje je oduzelo život 26 osoba.

GoogleMasovna pucnjava
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 godine prije

Znači opet cenzura ulazi u igru da spasi stvar. Uskoro će po Goolgu samo cvijeće cvasti i biti će raj na zemlji.

rijecanin
4 godine prije

Ako sam dobro razumio google smatra da je izvještavanje o “masovnim pucnjavama” nedovoljno naglašeno pa će oni reklamirati razoružavanje Amerikanaca na način na koji je razoružano stanovništvo Europe.

Zax
4 godine prije

Jednu korporaciju je briga za obicne gradjane. Sav sam se raznjezio. Sacuvaj boze da to ima veze sa klasicnom cenzurom

rijecanin
4 godine prije

Da bi čovjek razumio ove globaliste treba mu dobar prevoditelj. Uostalom što da kažemo nitko ni riječ na promjenu stila ovog portala.

Moreno
4 godine prije

10 pucanja, ali se nije dizala buka ka prošlih godina . . .

oisdvouawuvnawieviwacvuawu
4 godine prije

Još malo i skajnet će proraditi a onda zemljani vidjet će te svog vraga……….

Red Dog
4 godine prije

I treba.
Jer se drustvenim mrezama ne siri demokratija, vec ludilo.
Tu nema rasprave, vec spamovanja. Spamovanje pobeduje uvek.
A pucanstvo pokazuje afinitet da se pali na sve nize strasti.
Kad nestaju deca je to u 95 % slucajeva zato sto deca sama beze od kuce. Ali se obavezno koristi za nacionalisticka prepucavanja. Oteli ih ujkani/cede. Sad je na srpskim mrezma hajka sa nekom pregazenom malom. Vucic je kriv za to. Vucic je kriv za sve od nastanka sveta. I vidim kako isti spamuju s time u vise grupa. Verovatno Dverasi. Neverovatno su aktivni za svoju velicinu. U Indiji su ubili 11 turista zbog sirenja panike preko drustvenih mreza da otimaju decu. Da be spominjemo Reptile, Illuminate i Masone…
Moderatori FB oboljevaju psihicki od gadosti kojih pokusavaju ljudi da kace.
Sporije, ali tako deluje i na ostatak pucanstva.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Bas lijepo sto misle na sve…Mi nemoramo vise nista! Samo iskljucimo mozak i savijemo leda na nekome poslu dok nas u buducnosti ne zamjene robotima…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI