J. P. Chevènement objašnjava zašto sankcije nisu omogućile izolaciju Rusije. Francuska mora više surađivati s Rusijom.

Putin i Chevènement
8 komentara

Francuski specijalni predstavnik za Rusiju osjećao se neugodno zbog sankcija protiv Moskve i pozvao na “intenzivni dijalog” s ruskom stranom o europskoj sigurnosti.

Sankcije nametnute Moskvi nisu spriječile rast ruske ekonomije, rekao je posebni predstavnik Francuske za Rusiju Jean-Pierre Chevènement.

Govoreći u srijedu (5. veljače) pred Senatom za vanjske poslove, dužnosnik je rekao da je ideja “da su europske sankcije izolirale Rusiju od svjetske pozornice” bila pogrešna. Istovremeno je izrazio žaljenje zbog trenutnog odnosa francuskih banaka prema Moskvi:

“Naš izvoz je porastao za 0,3% u 2019. godini, uglavnom zbog blokade i ponašanja francuskih banaka koje odbijaju podržati ulaganja na ruskom tržištu […]. Ovo je zabrinjavajuće pitanje “, rekao je gospodin Chevènement.

Objasnio je da se, nakon uvođenja sankcija, Moskva više okrenula azijskim državama, uključujući Kinu, Japan, Vijetnam, Indoneziju, Indiju ili Tursku, te preusmjerila trgovinu u ove zemlje.

Prema njegovim riječima, potreban je dijalog s ruskom stranom kako bi se osigurala sigurnost europskog kontinenta:

“Moramo Europu učiniti kontinentom mira, koji podrazumijeva dubinski dijalog s Rusijom”, izjavio je M. Chevènement, hvaleći “veliku zaslugu” predsjednika Macrona koji je “preuzeo inicijative” u tom pravcu.

Jean-Pierre Chevènement također je najavio namjeru odlaska u Moskvu početkom sljedećeg proljeća kako bi razgovarao o nekoliko pitanja koja se odnose na informacijske tehnologije, istraživanje svemira kao i kulturu.

suradnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neznanje
4 godine prije

Ovo je doista veliki strateški manevar, uništavanje suradnjom. Zašto im Rusija toliko smeta? Nikoga ne dir. Nikoga ne napada. Nema nikakvih povijesnih niti aktualnih pretenzija na evropu. Izgleda da im taj stav prema Rusiji pruža razlog za postojanje i gorivo za vojnu industriju ali to je dista beskonačno nepravedno prema jednoj državi i narodu. Kad će doći kraj tome?

Ive
4 godine prije

Samo neka Evropa nastavi slusati diktaturu iz Washingtona i Pentagona pa ce vrlo skoro zamijeniti mijesto u razvijenosti sa siromasnim i nerazvijenim jugom Azije. Svaka drzava EU mora pod hitno izaci iz NATO pakta jer NATO ne syiti Evropske vec USA interese. I inetrese super bogatih bankista koji su financirali Dzihadiste te izazivaju svijetske ratove na kojima ostvaruju enormne profite.
U suprotnom svi slaveni se moraju ujediniti u panslavensku uniju predvodjenu Rusijom a Germane, franke i ostale ostaviti neka nastave propadati.

Ive
4 godine prije

Ne svi bi oni odavno vrlo rado pokorili i opljackali Rusiju, pokusao je Napoleon pa smo vidjeli kako je prosao, pokusao je Hitler pa smo vidjeli kako je prosao, amerikenjci bi alise ne usude zato nastojegurnuti Evropu u rat sa evropskom zivom silom potpomugnutu amerikenjatorskim oruzijem. Cak ni zdruzeni u North Atlantic Terorist Organisation mogu samo sanjati. Ako o tome Evropa ne sanja zasto onda gomila vojsku i naoruzanje na Ruskoj granici. kao pod izgovorom da se pripremaju za odbranu od ruskog napada, koji ce se dogoditi na sv. nigdarjevo, jer Rusija razvija samo odbranbena oruzja za razliku pod USA koja gradi napadacke sisteme.

Sparkling
4 godine prije

Sve ove izjave Macrona i ostalih “uvlakača” EU ulizica, možda su samo probni baloni da se vidi kako jedna i druga strana reagira. Međutim “izuzetni” neće samo tako lako ispustiti FR i svojih kanđi. Da se FR ne dogode stotine “spavača” pa da bude frke nepredvidljive. Po mom skromnom mišljenju trebale bi 3-4 najače članice sustavno i zajednički u isto vrijeme djelovat za ukidanje sankcija Rusiji i postupnom obnavljanju tržišta što su izgubili. FR sama možda može probiti led ali u konačnici ništa neće postići dok pripada EU i Briselskim uvlakačima.
LP

Janko
4 godine prije

Od saradnje sa Rusijom svi evropski narodi imali bi koristi.Gubitnici bi bi vojna masinerija – industrija i ratni profiteri.U Evropi bi nestalo napetosti ,koji proizvode politicari ,vojni “experti”,NATO

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI