Središnja banka Koreje pokrenula radnu skupinu za proučavanje utjecaja kripto valuta

Kripto valute - Južna Koreja
0
0

Središnja banka Južne Koreje pokrenula je radnu grupu za kripto valute kako bi proučila učinke ove tehnologije na financijski sustav.

Prema izvješću lokalne tiskovne agencije Pulse News, Banka Koreje je izjavila da će, upravo osnovana, radna skupina okupiti osam odjela, uključujući i Odjel za financijsku stabilnost i monetarnu politiku, kako bi proučila učinke kripto valuta.

Nova će grupa upravljati i pomagati Odjel za platni promet i regulaciju središnje banke, a predvodit će ga Shin Ho-Soon, zamjenik guvernera. Kao dio ovog projekta, Bank of Korea također želi istražiti ideju vlastite digitalne valute koju podržavaju ovi odjeli.

Reakcija Središnje banke je izazvana zabrinutošću u Južnoj Koreji zbog drastičnog povećanja vrijednosti kripto valuta koja može utjecati na tradicionalni financijski sustav. Mnoge su mjere već pokrenute, a sve kako bi se smirio strah koji okružuje ovu vrstu aktive.

Ranije ovog tjedna, šest banaka u Južnoj Koreji, čija imena nisu navedena, bila su predmet analize Korejske financijske obavještajne jedinice i Odjela za financijsko nadziranje. Regulatori su naznačili da žele znati ispunjavaju li banke obveze protiv pranja novca prilikom trgovanja na specijaliziranim burzama.

Vlada je već prošli mjesec najavila da će detaljnije ispitati sve veći obujam trgovine na burzama.

Izvor: Puls News

digitalni novacKriptovalute
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI