SAD nastoji zamrznuti imovinu najveće svjetske kripto burze

Kriptovaluta juan i Dolari
5 komentara

Binance se suočava s pravnim postupkom američkog regulatora vrijednosnih papira

Američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) zatražila je od saveznog suda da izda privremenu zabranu prilaska za zamrzavanje američke imovine burze kriptovaluta Binance, izvijestio je Reuters u utorak, pozivajući se na podnesak saveznom sudu u Washingtonu. Zahtjev dolazi dan nakon što je regulator tužio Binance i njegovog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa, podigavši 13 tužbi u kojima se navodi da su “entiteti Zhao i Binance uključeni u opsežnu mrežu obmana, sukoba interesa, nedostatka otkrivanja podataka i smišljenog izbjegavanja zakona,” prema priopćenju SEC-a. Naknade se odnose na Binance Holdings Ltd. i njegovu podružnicu Binance.US.

Binance, najveća svjetska burza kriptovaluta po volumenu, rekla je u izjavi da je “razočaran” i “obeshrabrena” tužbom i upozorila da postupci SEC-a “potkopavaju ulogu Amerike kao globalnog središta za financijske inovacije i vodstvo”.

“Svake tvrdnje da je imovina korisnika na platformi Binance.US ikada bila u opasnosti jednostavno su pogrešne”, dodala je tvrtka.

Ovo dolazi kao dio šireg obračuna s kripto burzama u SAD-u. Također u utorak, SEC, čija je primarna svrha provođenje zakona protiv manipulacije financijskim tržištem, tužio je glavnu domaću platformu za kriptovalute, Coinbase, optužujući je za nezakonito poslovanje jer se nije prvo registrirala kod regulatora.

Platforme za kripto trgovanje suočene su s pojačanim nadzorom regulatora od prošlogodišnjeg kolapsa FTX burze, što je izazvalo paniku ulagača i izbrisalo milijarde iz tržišne vrijednosti kripto industrije. Zakonodavci su pozivali na strože propise o industriji i veću transparentnost o tome kako kripto tvrtke rade i kako postupaju sa sredstvima klijenata.

ImovinaKriptovaluteSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Sama najava toga će srušiti ” vrijednost ” tih crypto – što god to bilo … Sad … PANIKA !

Zlovenac
10 mjeseci prije

Znači opljačkat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI