fbpx

Aluminij u cjepivima za dojenčad, može se usporediti s lutrijom, tvrde stručnjaci

cjepiva za dojencad

Defender je nedavno napisao o odluci Sveučilišta Keele koja se odnosi na prekidanje primarnog izvora financiranja, odnosno dobrotvornih donacija, za svjetski poznatu istraživačku skupinu za aluminij, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koju vodi profesor bio-organske kemije dr. Christopher Exley.

Kao izravni rezultat postupaka sveučilišta, laboratorij Exley zatvorit će se 31. kolovoza. Time će završiti tri desetljeća neovisnih, najsuvremenijih istraživanja kojima su se istraživali učinci koje aluminij može imati na zdravlje čovjeka tijekom ljudskog života.

Nedugo prije zatvaranja laboratorija, skupina Exley nastavlja objavljivati i dodavati nove radove svom ionako impresivnom popisu od približno 200 publikacija.

Dvije najnovije studije istraživača, od kojih se jedno bavi istraživanjima količine aluminija u cjepivima za novorođenčad, što se uglavnom ne istražuje, a drugo na snažnu povezanost aluminija s obiteljskom Alzheimerovom bolešću, naglašavaju zašto su neovisna istraživanja toliko važna i zbog toga prijete statusu quo.

Aluminij u cjepivima dojenčadi – sličnost s lutrijom

Jedna od studija, objavljena u ”Journal of Trace Elementsin Medicine and Biology”, otkrila je da se ne može predvidjeti koliku će količinu aluminija novorođenče primiti u cjepivu i da to podsjeća na lutriju.

Skupina je analizirala sadržaj aluminija u 13 cjepiva za dojenčad proizvođača Glaxo Smith Kline, Merck, Sanofi Pasteur i Pfizer. U 10 od 13 cjepiva izmjerena količina aluminija nije se podudarala s količinom aluminija koju su proizvođači prijavili u informativnim letcima za pacijente. Analiza cjepiva i usporedba s informacijama koje su farmaceutske kompanije javno iznijele pokazuju ove nesrazmjere:

Šest cjepiva (otprilike polovica), uključujući Pfizerov Prevnar 13, sadržavalo je statistički značajno veću količinu aluminija, u usporedbi s podacima koje je javnosti predstavio proizvođač. Četiri cjepiva sadržavala su znatno manje od objavljenih informacije. Za svaki pojedini brend cjepiva raspon sadržaja aluminija “znatno se razlikovao.”

Niti Europska agencija za lijekove niti američka Uprava za hranu i lijekove nisu mogli potvrditi da neovisno ili rutinski mjere sadržaj aluminija u cjepivima za dojenčad. Umjesto toga, oslanjali su se na informacije proizvođača, koje su manjkave.

Ova “neuvjerljiva” otkrića sugeriraju, prema istraživačima, “da proizvođači cjepiva imaju ograničenu kontrolu nad sadržajem aluminija koji se može pojaviti u njihovim cjepivima”, dok se sam sadržaj aluminija “u pojedinim cjepivima značajno  razlikuje, od cjepiva do cjepiva.”

S obzirom na poznatu neuro-toksičnost aluminija, istraživači su također naglasili jedno: „Ne možemo si priuštiti zadovoljstvo, jer se svako od tih cjepiva daje novorođenčadi.“ To je stav koji je Exley skupina više puta naglasila, a kojeg dijele i drugi stručnjaci.

Aluminij odgovoran za razvoj obiteljske Alzheimerove bolesti

Druga studija, objavljena u ”Journal of Alzheimer’s Disease Reports,” odnosno u Dnevniku izvještaja o Alzheimerovoj bolesti, temelji se na opsežnom radu skupine Exley, kojim se želi otkriti povezanost između aluminija i Alzheimerove bolesti. Nova studija usredotočena je na slučajeve obiteljske Alzheimerove bolesti koja je pokrenuta predispozicijama pojave te bolesti u obiteljima.

Klinika Mayo definira Alzheimerov rani ili rani početak kao slučajeve koji pogađaju osobe mlađe od 65 godina. Nova studija skupine Exley ispituje ljudsko moždano tkivo triju kolumbijskih obiteljskih darivatelja s Alzheimerovom bolešću u ranom stadiju, odnosno kod osoba s 45, 57 i 60 godina.

U sva tri slučaja istraživači su primijetili “neuronske stanice prepune aluminija” i primijetili “nedvosmislen” utjecaj aluminija na neurofibrilarne preplete kroz više regija mozga. Neurofibrilarna klupka (nastala neispravnim proteinom tau unutar moždanih stanica) važna su značajka i biooznaka za Alzheimerovu bolest.

Zaključak skupine Exley, koji se poklapa s njihovim ostalim studijama moždanog tkiva i neuro-degeneracije, uključujući nalaze koji pokazuju izvanredno visoke razine aluminija u moždanom tkivu kod osoba s autizmom, jest da „ovi podaci podupiru zamršene povezanosti aluminija u neuropatologiji fAD-a [odnosno kod obiteljske Alzheimerove bolesti].”

Pod rizikom stari i mladi

Posljednjih je godina američka Industrija osiguranja izvijestila o 200 %-tnom povećanju dijagnosticirane demencije i Alzheimerove bolesti među mlađim odraslim ljudima. Britanski istraživači koji su proučavali dvadesetogodišnje trendove demencije u SAD-u i drugim zapadnim državama, izvijestili su u studiji iz kirurške neurologije iz 2015. godine da demencije počinju “desetljeće ranije nego što su se javljale ranije.”

Prepoznajući da otprilike devet od 10 slučajeva Alzheimerove bolesti u mladosti nema genetsko objašnjenje, Exley je u prethodnim radovima sugerirao da aluminij može djelovati kao katalizator ranog oblika Alzheimerove bolesti kod pojedinaca, “bez istovremenih predispozicija, genetskih ili drugih.” Skupina također predlaže promatranje Alzheimerove bolesti kao “akutnog odgovora na kroničnu opijenost aluminijem.”

Kao što Exley skupina ističe u svom novom radu o cjepivima za dojenčad, aluminijski dodaci u cjepivima znatno utječu na razvoj bolesti. Vidimo li neke učinke ovog tjelesnog opterećenja na mlađe odrasle osobe u 30-ima i 40-ima koje sada predstavljaju 15 % onih s dijagnozom Alzheimerove bolesti i demencije?

Skupina Exley također se pita, koje su implikacije na dugoročno dječje zdravlje kada bebe dobivaju znatno više aluminija u svoja cjepiva od iznosa koje proizvođači i regulatori (bez uvjerljivih podataka) proglašavaju “sigurnim”?

Ako sveučilišta nastave gušiti financiranje vitalnih istraživanja, postat će sve teže odgovoriti na ova najvažnija pitanja. Svjedočimo li trenutno nekima od učinaka ovakvih tjelesnih poremećaja na osobama u tridesetim i četrdesetim godinama? Ulaze li i te osobe među 15 % onih s dijagnozom Alzheimerove bolesti i demencije?

 

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
66 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
KISIK
Gost
KISIK
20 dana prije

Autizam ili novo obožavanje redikulizma 27/02/2021 od Fernando Split 1968.godina Mama pita sina: „Sine, što bi želio postati kad porasteš?“ Sin: „Mama, želio bi postati najveći i najpoznatiji redikul na svijetu!“ (prim.prev.: u Splitu, onaj koji služi za ruganje) Mama: „Mate brzo dođi, moraš mi napravit još jedno dite! Ovaj je otišao… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
20 dana prije
Reply to  KISIK

Zaradi njih lahko cepivo vsebuje manjšo koncentracijo zdravilne učinkovine, zmanjša pa se lahko tudi število potrebnih cepljenj. Najpogosteje uporabljeni adjuvansi so aluminijeve soli. V cepivu jih manj kot 2 miligrama, od tega je manj kot 1 miligram samega aluminija. Ljudje sicer v povprečju zaužijemo od 1 do 10 miligramov aluminija.… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije
Reply to  Malomorgen

Offyebi vraže od moji’vrata.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  KISIK

Što mulja varan, u Čemerici u tlu 30.000 ppm aluminija, u Njemačkoj 3.000, Srbija 800 a u bivšoj SFRJ bilo 5 (pet) ppm u tlu.

Markk
Gost
Markk
19 dana prije
Reply to  Malomorgen

Samo poredaj sebe i svoju obitelj pa rizikuj.. ispade vakcina manje rizicna od vode.. daj od….bi polahko odakle si dosao

ledeno doba
Gost
ledeno doba
20 dana prije
Reply to  KISIK

to je bio prvi film o autizmu, i ja sam tada prvi put doznao da takvo nešto postoji.. Do tada nikada nisam čuo za autizam.. U Hrvatskoj i tadašnjoj Yu, nitko dotada nije čuo za autizam.. I kasnije je u nekim filmovima i serijama bilo likova, koji su “genijalni autisti”..… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije
Reply to  ledeno doba

Od(g)ledao sam ih sve navedene.
Secirao i zaključio da se slažem s onim što sinapisao. TV =Medij= Programiranje= on off…i uskoro u kinima :
Ili On ili Off…
(Nema više pali gasi i šaltanja.)

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  KISIK

Kod mene je off i film i tv odavno.

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije

Mreža je samo wweeća i broj riba i sl. u njoj.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  KISIK

Istina, kad god mogu bježim vani, mobitel tad ugašen.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  ledeno doba

+

Emiliano Zapaata
Gost
Emiliano Zapaata
19 dana prije
Reply to  ledeno doba

Redakcijo zasto ne dozvolite da ovakve komentatore nagradimo plusem?
Zar se trebam registrirat i riskirat sukob s policijom zbog nekog clanka kojega se vise ni nesijecam da sam ga mozda davno napisao sve zato jel bi htio nagardit ove komentatore?

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  KISIK

+, bravo.

Emiliano Zapaata
Gost
Emiliano Zapaata
19 dana prije
Reply to  KISIK

I sada ja ovog komentatora nemogu nagraditi plusem?
Dajte, redakcijo, vratite na staro, molim vas!

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije

Umijesto plusa možeš neku sitnicu učinit potrebitima .Emiliano.. takve stvari za razliku od +- imaju drugačiju energiju.
Hvala i živ bio.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
19 dana prije
Reply to  KISIK

Slazem se, medutim komentator to nece znati, mozda ce cak i odustat od pisanja novih komentara misleci da ga niko ne cita i da je dosadan…

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije

Takvi nebi trebali pisati…a kratko iznijeto mišljenje sprečava trolloowe da se “iživljavaju”.
Pozdrav

udfovaebvuabfrboerwb
Gost
udfovaebvuabfrboerwb
19 dana prije
Reply to  KISIK

Hahaha, dobar.

Milance
Gost
Milance
20 dana prije

Toliko dezinformacija oko korone a nitko da napise pravi istinu svega toga.Korona virus nepostoji,to je globalni instrument za preformaciju svijeta od strane globalista na politickom, ekonomskom i vojnom polju.To sto medicinska mafija i pojedine elite koriste korona projekat za svoj interes to je druga prica.Ja nenosim masku, cjepiti me mogu… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  Milance

Još su samo ti falio.

Postoji.
I nije jako opasan niti jako zarazan.

Faust
Gost
Faust
20 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Još si samo ti falio/la.Ne postoji.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  Milance

Jel to imaš informacije iz prve ruke sa šest prstiju od tvoje skvo?

Histrion
Gost
Histrion
19 dana prije
Reply to  Milance

Ah, drago Milanče, znači da će biti suprotno od tvog predviđanja.

Max
Member
Famed Member
Max
20 dana prije

Ta cjepiva su toksična jer sadrže Aluminiji živu Seleniji i što sve ne.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
20 dana prije

Žena dva puta cijepljenog muškarca u SAD dobila tešku alergijsku reakciju zbog njegovog “cijepljenog” sjemena:   Cjepivo je promijenilo genetiku muškarca, pa je i njegovo sjeme sada postalo agresivno i zarazno. Njezin trbuh je otekao kao da unutra ima loptu i osjetila je pečenje u cijelom tijelu. Kako je sama… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Lako mi je za to…

Što s javnim prijevozom, npr?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
20 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Oni koji su cijepljeni predstavljaju direktnu opasnost onima koji su zdravi i nisu cijepljeni – sada je to sasvim jasno.
Jim Stone kaže da bi trebalo izbjegavati kontakte s onima koji su dobili oba cjepiva, pa čak i samo prvu dozu.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Da, moramo mi necjepljeni bježati u svoja utvrđenja jer će ovi cjepljeni biti pravi zombiji ko u filmovima igranim a koji su u stvari svi dokumentarci jer nam u njima pokazuju što će nam raditi.

Talasika
Gost
Talasika
20 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Koja vakcina?

Imas link?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
20 dana prije
Reply to  Talasika

Jim Stone je objavio citat te žene s društvenih mreža, ali nije objavio njezin identitet:

http://82.221.129.208/vaxsemen.png

Talasika
Gost
Talasika
20 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Izvini,ko je taj?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
20 dana prije
Reply to  Talasika

Bivši CIA agent koji je zbog cinkanja morao pobjeći u Meksiko. Njegovu web stranicu stalno nastoje srušiti, ali on sve to radi u običnom tekst editoru, pa nema dijelove koda podložne kontroli, kao što to imaju programi DreamWeaver ili WordPress – zato ne mogu ukloniti ili blokirati njegovu web stranicu,… Pročitaj više »

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Hahaha, opako………..

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
20 dana prije

…meni su najbizarnije akcije “trčimo za oboljele od autizma,od raka, od Alzhem.,itd”,pa obilježavanje Dana borbe protiv ove i one boleštine, pa razne vrpce,žute ruže.. Izrugivanje bolesnim ljudima!

Iva
Gost
Iva
20 dana prije

+

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije

+, izrugivanje od onih koji su ih u to stanje i doveli cjepljenjem, otrovima u hrani, vodi, zraku, elm zračenjema na SVE strane…………………

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
19 dana prije

👏👏👏

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
19 dana prije

👍

Trt
Gost
Trt
19 dana prije

To je i meni odvratno da.

otpisani
Famed Member
otpisani
20 dana prije

“…istraživači su primijetili “neuronske stanice prepune aluminija” i primijetili “nedvosmislen” utjecaj aluminija na neurofibrilarne preplete kroz više regija mozga” “…aluminijski dodaci u cjepivima znatno utječu na razvoj bolesti.” Sve je to sigurno točno, ali treba biti pošten i reći da aluminij koje tijelo dobije iz cjepiva je samo “kap u… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
20 dana prije
Reply to  otpisani

+

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
19 dana prije
Reply to  otpisani

👍

Histrion
Gost
Histrion
19 dana prije
Reply to  otpisani

Užas, otkud mi pare za staklenike i plastenike?

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
20 dana prije

U jednom gradicu u BiH jedan poznanik odveo zdravo dijete da dobije prema redosljedu MMR i nakon par tjedana mali se iskljucio.Naravno doktori ustanovili autizam.Ode on kod te doktorice koja je vakcinisala dijete i pita je zasto se to desilo.Kaze ona mrtva hladna ma valjda je u vakcini bilo puno… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
20 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

živog srebra u cijepivina nema…. tačka

taj mit se širi po raznim forumima

mislim
Gost
mislim
20 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

u Hrvatkoj moraš da cjepiš djecu , nema oću neću.

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
20 dana prije
Reply to  mislim

Pa i ne baš. Moraš platiti kaznu koja je trenutno 2000 kn. Slučajno poznajem neke koji su upornošću uspjeli izbjeći cijepljenje, za sad.

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
20 dana prije
Reply to  Piretis

Svaki roditelj koji se izbori je heroj.

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
20 dana prije
Reply to  mislim

Ne moras ništa ali u tom slučaju slijedi ti velika borba.Npr.u Njemackoj, u Bayernu MMR vakcina nije bila obavezna do 2020 pa su to progurali opet pod obavezno.Opet se ne mora ali placa se kazna i dijete se ne moze upisati u vrtic i skolu. Oni ti daju veliku listu… Pročitaj više »

Dinarosaurus
Gost
Dinarosaurus
19 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Ne baš. Ima i 3.put…Kad dite zbog alergija ne podliježe pravnom naputku….

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

+

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  mislim

Ima ih koji ne cjepe.

KISIK
Gost
KISIK
20 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Baš to.
Werbung ih ubio

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Prvi put sam za autizam čuo prije nekih dva desetljeća mislim. Imam rođaku u Čemerici, udata za usarmi solđera, ima dvoje djece, to dijete koje je bilo najaktivnije se odjednom isključilo (tamo inače djeca primaju po stotinjak cjepiva uskoro i dvjestotinjak). Pošto je soldat tame ima pravo i za vrhunsku… Pročitaj više »

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
19 dana prije

Amerika je poseban slučaj i ima najvise oboljelih od autizma,očigledno da se otrov dozira za svaku zemlju posebno.Gledao sam dokumentarac na tu temu koji kaze da 4x vise oboljevaju afroameri.Tu je u dokumentatcu bilo i ispitivanje direktorice agencije za lijekove pred kongresom a to ti je tek da ti se… Pročitaj više »

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Sve što radi tama nama nije dobro, ama baš sve, blago onome koji živi u nekoj divljini gdje nema tame i njene “civilizacije”.

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije

Da

mislim
Gost
mislim
20 dana prije

“oslanjali su se na informacije proizvođača,”
bravo . nepovjerenje je mana . nemoj biti nevjerni toma.vjeruj svakom , pogotovo onom ko ti nešto prodaje.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
20 dana prije

Jenny McCarthy,- nekadašnja zvjezdica, voditeljica sa MTV-ja, 90-ih godina, i rodica poznate debeljuškaste komičarke, Melisse McCarthy, ima autistično dijete i godinama je već aktivistica protiv cjepljenja.. Prije 6 godina, kada je tadašnji guverner Kalifornije Brown, uveo obavezu za cjepljenje djece, komičar Jim Carrey (koji je ranije bio u vezi sa… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
20 dana prije
Reply to  ledeno doba

Samo mala dopuna u vezi Jenny McCarthy, zaboravio si napisati i playboy-eva zečica.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
Gost
jsfnkvsenfvnseuvpfrw
19 dana prije

Prognozirali su da će za deset godina svako drugo dijete biti autistično, zahebali su jer kad “procjepe” sav zemaljski resurs sva djeca će biti autistična.

Bosanac
Gost
Bosanac
19 dana prije

Žao mi je beba, al one su male i bespmoćne, odrasli bi trebali da ih štite ali sudeći po ponašanju odraslih mogao bih zaključiti da su i oni puni aluminijuma & žive, u ovom vremenu dezorijentacije šaltaju ih kao male bebe.

udfovaebvuabfrboerwb
Gost
udfovaebvuabfrboerwb
19 dana prije
Reply to  Bosanac

+

RENEW
Gost
RENEW
19 dana prije

Če pride do popolnega uničenja ameriškega naroda, najbrž nihče ne bi nikoli več ponovil tistega z Libijo, Vietnamom, Sirijo itd? V ZDA je največ cepiv in zato so vedno bolj butasti. Morda se končno do konca zašijejo in uničijo. Ste kdaj gledali kakšen dokumentarec o ladji norcev? Polovili so duševne… Pročitaj više »

Vila Amalka
Gost
Vila Amalka
18 dana prije

Članak je dobar i informativan ali zašto ga ne učiniti još boljim tako da stavie linkove na izbore i istraživanja koja se spominju kako bi se lakše mogli izvori i činjenice provjeriti?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik