FDA preporučuje cjepivo protiv COVID-a za djecu; Udruženje američkih liječnika i kirurga (AAPS) poziva na oprez

Cijepljenje djece
15 komentara

Odbor stručnjaka koji savjetuje Upravu za hranu i lijekove sastao se 26. listopada i sa 17 glasova za, 0 protiv, uz jedan suzdržani, preporučio odobrenje Pfizer-BioNTech cjepiva protiv koronavirusa za djecu od 5 do 11 godina.

Kao odgovor, Udruga američkih liječnika i kirurga (AAPS) izdala je izjavu da svatko tko daje injekciju mora prvo dobiti potpuno informiran, potpuno dragovoljan pristanak, bez prijetnji ili forsiranja.

AAPS napominje da je testiranje na djeci bilo ograničeno. Samo 1.518 djece primilo je injekcije, a 750 je dobilo placebo. Praćenje je trajalo samo dva mjeseca u jednoj skupini i 2,5 tjedna u drugoj.

Tvrdi se da su injekcije učinkovite od 91 % protiv simptomatskog COVID-a u djece, na temelju 16 slučajeva COVID-a u placebo skupini i tri slučaja u cijepljenoj skupini. AAPS primjećuje da je to apsolutno smanjenje rizika od samo oko 2 %.

Uprava za hranu i lijekove (FDA) prepoznaje rizik od miokarditisa (upala srca) i zahtijeva studije nakon stavljanja u promet koje traju pet godina na odraslima u svom pismu kojim se odobrava cjepivo BioNTech Comirnaty, koje je slično proizvodu Pfizer, ali još nije dostupno u SAD-u. Svi ostali proizvodi dostupni su samo uz odobrenje za hitnu upotrebu (EUA).

AAPS navodi: “Ne znamo i ne možemo znati dugoročne učinke na rak, plodnost ili autoimune bolesti.” Međutim, član odbora dr. Eric Rubin kaže: “Nikad nećemo saznati koliko je ovo cjepivo sigurno osim ako ga ne počnemo davati. Samo tako to ide.”

AAPS zaključuje da “da bi dali istinski informirani pristanak, roditelji trebaju potpune informacije o mogućim nuspojavama, čak i ako su ‘izuzetno rijetke’.”

Udruženje američkih liječnika i kirurga (AAPS) nacionalna je organizacija koja predstavlja liječnike svih specijalnosti od 1943. godine. Njen moto je omnia pro aegroto (sve za pacijenta).

Cjeloviti tekst izjave AAPS-a

Odbor stručnjaka koji savjetuje Upravu za hranu i lijekove sastao se 26. listopada i sa 17 glasova za, 0 protiv, uz jedan suzdržani, preporučio odobrenje Pfizer-BioNTech cjepiva protiv koronavirusa za djecu od 5 do 11 godina. Odbor je dobio više od 140.000 javnih komentara:

AAPS iznosi sljedeća opažanja:

  • U testiranju je samo 1.518 djece primilo injekcije, a 750 je dobilo placebo. To je premalo da bismo vidjeli neuobičajene nuspojave, poput miokarditisa/perikarditisa, kako Pfizer priznaje.
  • Praćenje je trajalo dva mjeseca u jednoj skupini i samo 2,5 tjedna u drugoj. Pfizerova prijava navodi da će se dugotrajne posljedice miokarditisa/perikarditisa nakon cijepljenja kod sudionika u dobi od 5 do 12 godina proučavati nakon što se cjepivo odobri za djecu.
  • Djeca nisu bila pregledana na blagi, asimptomatski miokarditis, koji bi mogao uzrokovati dugotrajna oštećenja, kao što je provjera razine troponina ili ehokardiograma, ili zbog problema sa zgrušavanjem krvi, kao što je provjera broja trombocita i D-dimera.
  • Jedini proizvod koji je odobrila FDA, BioNTech’s Comirnaty (još nije dostupan u SAD-u) potreban je za ispitivanje miokarditisa u trajanju od 5 godina.
  • Navodno su potrebne mjesečne sigurnosne kartice za tri dostupna cjepiva, koja imaju različite doze, ali nijedno nije proizvedeno ili pušteno u promet.
  • Tvrdnja o relativnoj učinkovitosti od 91 % protiv simptomatskog COVID-a u djece temelji se na 16 slučajeva COVID-a u placebo skupini i tri slučaja u cijepljenoj skupini tijekom kratkog razdoblja praćenja. Ovo je apsolutno smanjenje rizika od oko 2 %.
  • Ne znamo i ne možemo znati dugoročne učinke i nuspojave kao što su rakovi, pitanje plodnosti ili autoimunih bolesti. “Ali nikada nećemo saznati koliko je ovo cjepivo sigurno osim ako ga ne počnemo davati. Upravo tako to ide”, izjavio je član odbora dr. Eric Rubin, liječnik u Bostonskoj bolnici Brighamand Women’s Hospital, profesor imunologije na Harvard T.H. Chan Schoolof Public Health i trenutni glavni urednik New England Journal of Medicine. Alternativa davanju proizvoda većem dijelu cijele generacije su ispitivanja na životinjama ili ograničavanje upotrebe na definiranu skupinu koja će najvjerojatnije imati koristi, uz pažljivo praćenje.
  • Doziranje za djecu je jedna trećina doze za odrasle. Doziranje u pedijatriji općenito se određuje prema težini. Nisu sva djeca jednako teška, a njihova težina se ne utrostručuje između 11,9 i 12,0 godina.
  • Pokazalo se da proizvodi COVID-a ne prekidaju infekciju i prijenos. Maskiranje i distanciranje još uvijek se preporučuju ili obavezni za odrasle. Stoga su nade u povratak u normalu nakon cijepljenja neispravne.

Kako bi dali istinski informirani pristanak, roditeljima su potrebne potpune informacije o mogućim nuspojavama, kao što je ishod za Maddy de Garay, 12-godišnjakinju čiji su je roditelji s javnošću upisali u ispitivanje. Nakon pucnjave, doživjela je strašne bolove i dvomjesečnu hospitalizaciju, a sada je u invalidskim kolicima. Pfizer nije potvrdio vezu sa snimkom. Reakcija može biti “izuzetno rijetka”, ali mnogi bi odbili iskoristiti čak i 1 naprama milijun mogućnosti za ovakav rezultat.

Vlada je već naručila 68 milijuna doza, pa se očekuje odobrenje, a vjerojatno će uslijediti mandati.

Nekoliko nordijskih zemalja obustavilo je korištenje cjepiva protiv COVID-a kod osoba mlađih od 30 godina. Osobe s niskim rizikom od komplikacija COVID-a vjerojatnije će umrijeti od cjepiva nego od COVID-a.

Dr. Harvey Risch, epidemiolog s Yalea, izjavio je da bi svoju djecu školovao kod kuće ako bi javne škole propisale ovo cjepivo.

Nitko ne smije davati vakcinu protiv COVID-a djetetu osim ako roditelji nisu dali potpuno informirani, potpuno dobrovoljni pristanak, bez prijetnji ili poticanja.

cjepivoCovidDjecaFDAvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
2 godine prije

Onaj tko i dalje misli da su institucije kao WHO, CDC, FDA i sl. tu da brinu o dobrobiti čovjeka, taj sigurno misli da su MSM tu da mu daju objektivne informacije, pa je onda najbolje neka se cim prije otputi na novi booster.

Max
2 godine prije

Sotonistički ritual-

Dokurčilomi
2 godine prije

Počelo je. Ako sada ne pukne, neće nikada to smo onda i zaslužili ako ne možemo svoju djecu zaštititi.

Dokurčilomi
2 godine prije

AAPS navodi: “Ne znamo i ne možemo znati dugoročne učinke na rak, plodnost ili autoimune bolesti.” Međutim, član odbora dr. Eric Rubin kaže: “Nikad nećemo saznati koliko je ovo cjepivo sigurno osim ako ga ne počnemo davati. Samo tako to ide.” U tom slučju treba početi s njegovom djecom, unucima, nećacima itd.

Legendarni Grk
2 godine prije

Ovdje je suprotna informacija – Pfizer je zabranjen u SAD zbog mnogih štetnih posljedica:

https://www.facebook.com/danijel.maltar/videos/322376549255787

Naši se naravno ovoga ne drže, niti žele odustati od masovnog trovanja ljudi.
Oni jednostavno na silu guraju svoju trovačku agendu i ignoriraju sve informacije o štetnim posljedicama, kao da se ništa nije dogodilo.
To je modus operandi psihopata i teških kriminalaca.

Martin
2 godine prije

“”Sotrovimab is a monoclonal antibody treatment — administered intravenously and authorized for use””. ????

Kažun
2 godine prije

ttps://www.thegatewaypundit.com/2021/11/12-year-old-child-dies-two-days-taking-pfizer-vaccine-germany-officials-pull-back-mandatory-shots-children/

Poznavalac prilika
2 godine prije

Ako nekome nije jasno kako se računa ta “relativna učinkovitost cjepiva” odnosno “razina zaštite koju pruža cijepljenima evo detaljne matematike iz gornjeg primjera: 3 slučaja / 1.518 cijepljenih = 0,001976 * 1000 = 1,976 16 slučajeva / 750 necijepljenih = 0,021333 * 1000 = 21,333 Pomnožio sam sa 1000 radi bolje preglednosti pa tako dobivamo okruglo 21 slučaj “kovida” na 1.000 necijepljenih iz placebo grupe i 2 slučaja na tisuću cijepljenih. Podijelimo 21 sa 2 i dobivamo 10,5 što bi značilo da necijepljeni 10,5 puta češće od cijepljenih “obolijevaju” od “kovida” . Sada zbrojima 10,5 za necijepljene i 1 za cijepljene i dobivamo 11,5 Podijelimo 100 % sa 11,5 i dobivamo 8,7%. Pomnožimo 8,7% sa 10,5 i dobivamo 91,3% Evo na taj način, pravom statističkom i matematičkom gimnastikom su došli do podatka o “relativnoj učinkovitosti od 91 % protiv simptomatskog COVID-a u djece”. A isto su tako u “izračunali” i… Čitaj više »

mijo
2 godine prije

ovi su ubacili u petu. priznajem da nisam ovako brzo očekivao ovo što su smućkali za 15. 11. Ne bi me ni najmanje čudilo da počnu upadati u stanove na okupljanja u vrijeme božićnih praznika.

Jadranka S
2 godine prije

Preporucuju? Nareduju!
Do kuda su dosuljali…… blizu cilja.
Zar je tesko ljudima reci DOSTA?
Zar je tesko nesuradivati?

Nesuradnja jedino je rijesenje!

pero
2 godine prije

Pokvareni, korumpirani, zli, ….

pero
2 godine prije

………. i srednjoškolci razumiju članke 20; 22. i 23. Ustava RH

Članak 20.
Tko se ogriješi o odredbe Ustava o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, osobno je odgovoran i ne može se opravdati višim nalogom.
 
2. OSOBNE I POLITIČKE SLOBODE I PRAVA

Članak 21.
Svako ljudsko biće ima pravo na život.
U Republici Hrvatskoj nema smrtne kazne.

Članak 22.
Čovjekova je sloboda i osobnost nepovrediva.
Nikomu se ne smije oduzeti ili ograničiti sloboda, osim kada je to određeno zakonom, o čemu odlučuje sud.

Članak 23.

Nitko ne smije biti podvrgnut bilo kakvu obliku zlostavljanja ili, bez svoje privole, liječničkim ili znanstvenim pokusima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI