Nasumično proučavanje učinka Ivermektina otkrilo da znatno bolje djeluje na Covid-19 i da su pacijenti koji ga uzmu manje zarazni

Ivermektin
51 komentar

Nasumična izraelska studija zaključila je da Ivermektin, jeftini lijek protiv parazita koji se široko koristi od 1981. godine, smanjuje i trajanje i zaraznost u pogledu Covid-19, navodi Jerusalem Post.

Studija, koju je proveo prof. Eli Schwartz, osnivač Centra za medicinu putovanja i tropske bolesti u Medicinskom centru Sheba u Tel Hashomeru, ispitala je oko 89 podobnih dragovoljaca starijih od 18 godina, koji su bili pozitivni na koronavirus, koji su bili smješteni u zasebnim Covid-19 hotelima. Nakon što su podijeljeni u dvije skupine, 50 % je dobilo Ivermektin, a 50 % placebo. Svaki je pacijent dobivao lijek tri dana zaredom, sat vremena prije jela.

83 % sudionika je tijekom početnog ispitivanja pokazivalo simptome. 13,5 % pacijenata imalo je popratne bolesti kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, kronične respiratorne bolesti, hipertenziju ili rak. Srednja dob pacijenata bila je 35, dok su ispitanici bili u rasponu od 20 do 71 godine.

Rezultati

Liječenje je prekinuto trećeg dana, a bolesnici su nakon toga praćeni svaka dva dana. Do šestog dana 72 % pacijenata liječenih Ivermektinom bilo je negativno na virus, nasuprot 50 % onih koji su primali placebo. U međuvremenu, samo 13 % pacijenata s Ivermektinom uspjelo je zaraziti druge nakon šest dana, u usporedbi s 50 % onih iz placebo skupine, što je gotovo četiri puta više.

Hospitalizacije

Tri pacijenta u placebo grupi primljena su u bolnice zbog respiratornih simptoma, dok je jedan pacijent s Ivermektinom hospitaliziran zbog nedostatka zraka na dan početka studije, da bi dan kasnije bio otpušten i “poslan u hotel u dobrom stanju”, prema studiji.

“Naša studija pokazuje prije svega da Ivermektin ima antivirusno djelovanje”, rekao je Schwartz, dodajući: “Također pokazuje da postoji gotovo 100 %-tnamogućnost da osoba za četiri do šest dana postane nezarazna, što bi moglo dovesti do skraćenja vremena izolacije za ovi ljudi. To bi moglo imati veliki ekonomski i društveni utjecaj.”

Studija koja se pojavila na poslužitelju za ponovni ispis Med Rxiv još nije recenzirana. Schwartz je istaknuo da su slične studije “iako nisu sve provedene po istim dvostruko slijepim i placebo standardima kao ova također pokazale povoljne rezultate za lijek”.

Ivermektin je nevjerojatno jeftin zbog široke uporabe u svijetu za liječenje malarije, šuge, uši i drugih parazitskih infekcija. Prema izvješću, u Bangladešu je cijena Ivermektina oko 0,60 do 1,80 dolara za petodnevni slijed. U Izraelu košta i do 10 USD dnevno.

Iako je Schwartzova studija pokazala djelotvornost među onima koji su već bili pozitivni, nije utvrdila je li Ivermektin učinkovito profilaktičko sredstvo koje bi moglo spriječiti zarazu Covid-19, niti pokazuje smanjuje li šanse za hospitalizaciju, međutim Schwartz je primijetio da su druge studije su pokazale takve dokaze.

Na primjer, studija objavljena ranije ove godine u American Journal of Therapeutics istaknula je: „Pregled Saveza za hitnu skrb Front Line COVID-19 sažeo nalaze 27 studija o učincima Ivermektina na prevenciju i liječenje infekcije COVID-19, zaključujući da Ivermektin ‘pokazuje snažan signal terapijske učinkovitosti’ protiv COVIDA-19.”

“Još jedno nedavno istraživanje pokazalo je da je Ivermektin smanjio smrtnost za 75 %”, navodi se u izvješću. –Jerusalem Post

Kako objavljuje Post, Svjetska zdravstvena organizacija, FDA i farmaceutske tvrtke aktivno su se protivile Ivermektinu kao lijeku protiv Covida.

“FDA nije odobrila Ivermektin za uporabu u liječenju ili sprječavanju COVIDA-19 kod ljudi”, navodi se.

“Ivermektin tablete odobrene su u vrlo specifičnim dozama za neke parazitske probleme, dok postoje topikalne (na koži) formulacije za uši i stanja kože poput rosacee. Ivermektin nije antivirusni lijek (lijek za liječenje virusa). Uzimanje velikih doza ovog lijeka opasno je i može nanijeti ozbiljnu štetu.”

Puka rasprava o lijeku rezultirala je cenzurom velike tehnologije ili deformacijom misaonih vođa, u suradnji s Bidenovom administracijom.

U međuvremenu, Merck Co. – koji je proizvodio lijek 1980-ih, izrazito se usprotivio upotrebi Ivermektina za liječenje Covida-19. U veljači je na web stranici tvrtke pisalo: „Znanstvenici tvrtke nastavljaju pomno ispitivati nalaze svih dostupnih i novih studija Ivermektina za liječenje COVIDA-19, radi dokaza o učinkovitosti i sigurnosti. Važno je napomenuti da do sada naša analiza nije identificirala znanstvenu osnovu za potencijalni terapijski učinak protiv COVIDA-19 iz predkliničkih studija; nema značajnih dokaza o kliničkoj aktivnosti ili kliničkoj učinkovitosti u pacijenata s bolešću COVID-19, te zabrinjavajući nedostatak podataka o sigurnosti u većini studija.”

Kako Post ističe, Merck nije pokrenuo niti jedno vlastito istraživanje o Ivermektinu.

“Mislili biste da bi Merck bio sretan kad bi čuo da bi Ivermektin mogao biti od pomoći pacijentima s koronom i pokušao ga proučiti, ali oni najglasnije izjavljuju da se lijek ne smije koristiti”, rekao je Schwartz.

„Milijarda ljudi ga je uzela. Oni su im to dali. To je prava šteta.”

Na kraju, istraživački tim piše: „Razvoj novih lijekova može potrajati godinama; stoga bi identificiranje postojećih lijekova, koji se mogu ponovno upotrijebiti protiv COVIDA-19 [i] koji već imaju utvrđen sigurnosni profil kroz desetljeća uporabe moglo imati ključnu ulogu u suzbijanju ili čak okončanju pandemije SARS-CoV-2.“

“Korištenje prenamijenjenih lijekova može biti posebno važno, jer bi mogli proći mjeseci, a možda i godine, da se veći dio svjetske populacije cijepi, osobito populacija s niskim do srednjim prihodima.”

COVID-19Ivermektin
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dupla Kamilica
2 godine prije

Kaže mi lik da se cijepio jer je čuo da delta neće biti kamilica.

Iva
2 godine prije

Ovaj lek u Srbiji preventivno piju lekari, veterinari, njihove porodice, i oni koji slučajno saznaju za ovaj lek. Svima drugima se savetuje vakcina. E, moj narode!

Max
2 godine prije

To gospodi nije u interesu

gargamel
2 godine prije

Znači li to da je prihvaćeno da korona postoji?.Može se do sudnjega dana polemisati o lijeku za virus koji ne postoji, ili neko ima dokaz.

Kit
2 godine prije

“U međuvremenu, samo 13 % pacijenata s Ivermektinom uspjelo je zaraziti druge nakon šest dana”
Notorna laž! Virus je nemoguće prenijeti s jedne individue na drugu!

nonwo
2 godine prije

Defeating the Delta Variant.
The Latest Results of Ivermectin’s Success in Treating Outbreaks of COVID-19.
https://covid19criticalcare.com/

nonwo
2 godine prije

Stvarnost je sljedeća: jeftini i visoko učinkoviti lijek za kovid, poput Ivermektina, poremetit će ne samo globalnu kampanju cjepiva vrijednu više milijardi dolara (kojoj stvarno nedostaju podaci o dugoročnoj sigurnosti i djelotvornosti), već i dugoplanirane popratne politike „zaključavanja“ poput cjepne putovnice, globalnog nadzora kontakata preko pametnih telefona, kao i programa poput ID2020 i „Poznati putnik“ koje promovira investitor u cjepiva Bill Gates, Svjetski ekonomski forum i slične skupine.

Zanimljivo je da je Merck nedavno potpisao ugovor vrijedan 356 milijuna dolara za opskrbu SAD-a s mnogo skupljim, novorazvijenim eksperimentalnim lijekom za COVID-19. U međuvremenu je Youtube uklonio C-SPAN videosnimku svjedočenja Dr. Pierrea Koryja, predsjednika FLCCC2 pred američkim Senatom o ivermektinu. 

Vladimir
2 godine prije

Mislim da je Sv zdr.organizacija u biti pristala da se ivermektin može upotrebljavati u covid pozitivi a i FDA je naznačila njegovu pozitivnost u primjeni ali ga ne preporuča .Indijativan je novi ugovor s Pfizerom EU i prijevod ugovora Albanije i Pfizera gdje se potpisnici obvezuju da uz korištenje Pfizer cjepiva neće države koristiti ivermektin i neke druge uspješne lijekove u slučaju zaraze covidom.U Hr se ne koristi i ivermektin u bolničkom liječenju iako nije zabranjen u svijetu ni id WTO a ispitivanja su pokazala da ivermektin kod zaraženih smanjuje smrtnost i do 70%.Zašto?Neka redakcija logično postavi pitanje Berošu zašto je ti tako?I pitanje kako se ili na koji način može lijek nabaviti u Hrvatskoj

Saraj
2 godine prije

Vjerujem u djelovanje ivermektina. Ali ne znam gdje ga nabaviti u Sarajevu ili Bosni i Hercegovini, ne znam da li ga ima u Hrvatskoj ili Srbiji.
Tako da ako se razbolim, uzalud mi je što znam. U slučaju težeg oblika bolesti – a znam ljude koji su bili na granici života – šta bih već otišao u bolnicu gdje znam da ne liječe ljude, već im daju neke stvari po nekom protokolu samo da se piše da nešto kao pokušavaju.
SAD je ogromna zemlja sa pretežnom propagandom ali opet ima AFLD i drugih koji koriste ivermektin. Kod nas ne znam da iko, svi doktori se zaklanjaju iza SZO, koristili su respiratore kad je bilo poznato da ubijaju, sad ne koriste ivermektin.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI