fbpx

Rano prepoznavanje i tretman pacijenata oboljelih od COVIDA-19 – Rizici od miokarditisa, perikarditisa i srčanih aritmija povezanih s cijepljenjem protiv COVIDA-19

Znanstvene vijesti

Rano prepoznavanje i tretman pacijenata oboljelih od COVIDA-19 i liječenih kod kuće bitno smanjuje ozbiljnost bolesti i stopu hospitalizacije

Dana 8. prosinca ove godine objavljeno je retrospektivno istraživanje ishoda i stopa hospitalizacije pacijenata u Italiji s potvrđenom dijagnozom ranog COVIDA-19 i liječenih kod kuće unutar 3 dana ili nakon 3 dana od početka simptoma s propisanim i nepropisanim tretmanima između studenog 2020. i kolovoza 2021, autora Serafina Fazia i suradnika (DOI: 10.12659/MSM.935379, Med Sci Monit In Press, https://www.medscimonit.com/abstract/index/idArt/935379 ). Ova retrospektivna studija imala je za cilj istražiti ishode i stope hospitalizacije kod pacijenata s potvrđenom dijagnozom rane bolesti COVID-19 liječenih kod kuće uz propisane i nepropisane tretmane. Analizirana je medicinska dokumentacija skupine od 158 talijanskih pacijenata s ranim COVID-19 liječenim kod kuće. Tretmani su se sastojali od indometacina, niske doze aspirina, omeprazola i dodatka prehrani na bazi flavonoida, plus azitromicina, niskomolekularnog heparina i betametazona prema potrebi. Povezanost pravodobnosti liječenja i kliničkih varijabli s trajanjem simptoma i rizikom od hospitalizacije procijenjena je logističkom regresijom.

Bolesnici su podijeljeni u 2 skupine: skupina 1 (n=85) liječena je u najranijem mogućem vremenu (<72 h od početka simptoma), a skupina 2 (n=73) liječena je >72 h nakon pojave simptoma. Klinička težina na početku liječenja bila je slična u 2 skupine. U skupini 1, trajanje simptoma bilo je kraće nego u skupini 2 i nije bilo hospitalizacija, u usporedbi s 19,18 % hospitalizacija u skupini 2. Jedan pacijent u skupini 1 razvio je rendgenske promjene prsnog koša, a kod 2 bolesnika došlo je do povećanja razine D-dimera, u usporedbi s 30 odnosno 22 bolesnika u skupini 2. Glavni čimbenik koji je određivao trajanje simptoma i rizik od hospitalizacije bilo je kašnjenje u početku terapije. Ova stvarna studija pacijenata kod kuće pokazala je da su rana dijagnoza i rano tretiranje pacijenata smanjili ozbiljnost COVIDA-19 i smanjili stopu hospitalizacije.

Potraga za lijekovima protiv COVIDA-19: Masitinib je inhibitor širokog spektra glavne proteaze (3CL) koronavirusa koji blokira replikaciju SARS-CoV-2

Postoji hitna potreba za antivirusnim lijekovima koji liječe infekciju teškog akutnog respiratornog sindroma koronavirusom 2 (SARS-CoV-2). U članku objavljenom u časopisu Science (https://www.science.org/doi/10.1126/science.abg5827) autori su obradili biblioteku od 1900 klinički sigurnih lijekova protiv OC43, humanog beta koronavirusa koji uzrokuje običnu prehladu, i procijenili najbolje moguće rezultate protiv SARS-CoV-2. Dvadeset lijekova značajno je inhibirala replikaciju oba virusa u kultiviranim ljudskim stanicama. Osam od ovih lijekova inhibira aktivnost SARS-CoV-2 glavne proteaze, 3CLpro, a najsnažniji je masitinib, oralno bioraspoloživi inhibitor tirozin kinaze. Rentgenska kristalografija i biokemija pokazuju da masitinib djeluje kao kompetitivni inhibitor 3CLpro. Miševi zaraženi SARS-CoV-2 i zatim liječeni masitinibom pokazali su >200 puta smanjenje titra virusa u plućima i nosu, kao i smanjenu upalu pluća. Masitinib je također bio učinkovit in vitro protiv svih testiranih varijanti koje izazivaju zabrinutost.

Američke nacionalne akademije u sukobu interesa zbog primanja donacija od farmaindustrije

Američke nacionalne akademije za znanost, inženjerstvo i medicinu (NASEM) izložene su kritikama nakon što su Kaiser Health News (Science; News in brief 8/20/2021, Vol. 373 Issue 6557, p837-837, 1/5p) objavile da akademije nisu otkrile izvore prihoda od farmaceutske industrije kao niti prihode i donacije dvama autorima koji su radili na izvještajima o odlaganju viška farmaceutskih produkata. Godišnje farma industrija baca ogromne količine viškova lijekova čija je vrijednost milijunska. Otkriveno je da su neki članovi akademije i izvjestitelji na platnoj listi kompanija ili su nagrađivani za rad na izvješćima. U izviješćima se naime preporuča vladi SAD da od farma industrije ne traži nadoknadu za vrijednost bačenih lijekova. Sama NASEM prima milione $ u donacijama od farma industrije. Akademije su se požurile izjaviti kako će mijenjati politiku vezanu uz ovakve sukobe interesa čime žele zatvoriti ova slučaj.

Rizici od miokarditisa, perikarditisa i srčanih aritmija povezanih s cijepljenjem protiv COVIDA-19 ili infekcijom SARS-CoV-2

U članku objavljenom 14. prosinca ove godine u časopisu Nature Medicine (Martina Patone i sur. Risks of myocarditis, pericarditis, and cardiac arrhythmias associated with COVID-19 vaccination or SARS-CoV-2 infection | Nature Medicine, https://www.nature.com/articles/s41591-021-01630-0) autori pišu o rizicima cijepljenja protiv COVIDA-19. Iako miokarditis i perikarditis nisu uočeni kao nuspojave u ispitivanjima cjepiva protiv, postoje brojna izvješća o sumnjivim slučajevima nakon cijepljenja u općoj populaciji. Autori su proveli studiju slučajeva ljudi u dobi od 16 ili više godina cijepljenih protiv COVIDA-19 u Engleskoj između 1. prosinca 2020. i 24. kolovoza 2021. kako bi istražili prijem u bolnicu ili smrt od miokarditisa, perikarditisa i srčanih aritmija u 1-28 dana nakon cjepiva temeljena na adenovirusu ili cjepivu na bazi mRNA kao i pozitivan test na teški akutni respiratorni sindrom. Otkrili su povećani rizik od miokarditisa povezan s prvom dozom cjepiva ChAdOx1 i BNT162b2 te prvom i drugom dozom cjepiva mRNA-1273 tijekom razdoblja od 1 do 28 dana nakon cijepljenja i nakon pozitivnog testa na SARS-CoV-2. Primijetili su povećane rizike od perikarditisa i srčanih aritmija nakon pozitivnog testa na SARS-CoV-2. Uočen je i  povećan rizik od aritmije nakon druge doze mRNA-1273. Analize podskupina prema dobi pokazale su da je povećani rizik od miokarditisa povezan s dva mRNA cjepiva prisutan u mlađih od 40 godina.

Alarmantno “divljanje” limfocita nakon injekcije mRNA “cjepiva”

14. Wilson (https://notaakhirzaman.com/8437/) izvještava o drugom D4CE simpoziju dana 14. prosinca 2021. U rujnu su dva patologa, prof. Arne Burkhardt i prof. Walter Yang, objavili svoje nalaze o deset smrtnih slučajeva povezanih s injekcijama Covida. “Limfociti su doslovno podivljali u svim organima”, rekao je profesor Yang. Tijekom D4CE-ovog simpozija II, prof. Burkhardt je otkrio nalaze o 20 smrtnih slučajeva nakon injekcije što je potvrdilo njihove prethodne nalaze. “Ovakvo ‘divljanje’ limfocita vrlo je alarmantan nalaz”, rekao je prof. Burchardt koji je obavio obdukcije na 20 pacijenata u dobi od 28 do 95 godina, 7 muškaraca i 8 žena, čija je smrt nastupila između sedam dana i šest mjeseci nakon injekcije tzv cjepiva protiv Covida. Smrt 9 pacijenata dogodila se izvan bolnice, na primjer kod kuće ili na poslu, jedan je preminuo u domu za starije, 8 je umrlo u bolnici, a za dvoje je mjesto smrti nepoznato. U pet slučajeva korelacija uzroka smrti s cijepljenjem bila je vrlo vjerojatna. U sedam slučajeva to je bilo vjerojatno. U dva slučaja nije bilo jasno, ali moguće. U jednom slučaju nije bilo značajne korelacije između uzroka smrti i “cijepljenja”. Najvažniji nalazi bili su u malim i većim krvnim žilama. Prof. Burkhardt je demonstrirao nastalu štetu koristeći slike iz tkiva srca, pluća i mozga. Manje krvne žile su bile upaljene, endotelne stanice su se odljuštile i došlo je do limfocitne infiltracije. U većim krvnim žilama obdukcije su također pokazale nekroze – slično staničnoj smrti koja se javlja kao odgovor na ozljedu.

Limfocitne infiltracije pronađene su u mnogim organima i dijelovima tijela: srcu, aorti, plućima, jetri, bubrezima, štitnjači, maternici, bubrežnoj zdjelici, koži i duri (membrani) mozga.

Limfociti koji  infiltriraju tkiva o kojima je govorio prof. Burkhart su T-limfociti, limfociti ubojice. T-stanice pomažu u ubijanju stanica raka i kontroliraju imunološki odgovor tijela na strane tvari. Oni su također odgovorni za ubijanje vlastitih stanica tijela koje su inficirali virusi ili su postale kancerogene. Istraživanja su pokazala: u 11 slučajeva endovaskulitis ili endotelitis u srčanom mišiću i plućima; u 10 slučajeva vaskulitis i perivasculitis; u 2 slučaja medijalna nekroza u većim žilama; limfocitni miokarditis, epikarditis i perikarditis su bili dominantni u 2 slučaja, izraženi u 3 slučaja i minimalni u 9 slučajeva; difuzno oštećenje alveola ili limfocitno prevladavajući alveolitis pronađeno je u 13 slučajeva. To je pokazalo da pacijenti imaju limfocitnu intersticijsku pneumoniju koja je često povezana s autoimunom bolešću.

Mehanizmi izazvani cjepivom i prirodnim infekcijama koji bi mogli modulirati sigurnost cjepiva

R.N Kostoff sa suradnicima u časopisu Toxicol Rep. 2020; 7: 1448–1458. Published online 2020 Oct 22. doi: 10.1016/j.toxrep.2020.10.016 objavili su rad “Mehanizmi izazvani cjepivom i prirodnim infekcijama koji bi mogli modulirati sigurnost cjepiva“. Čini se da je disfunkcionalan imunološki sustav glavna determinanta fatalne reakcije na virusnu infekciju (to vrijedi i za COVID-19, SARS i gripu). Postoje četiri glavna pristupa koja se trenutno koriste ili razmatraju za jačanje imunološkog sustava, kako bi se smanjili štetni učinci izloženosti virusu. Tri pristupa uglavnom su usmjerena na jačanje imunološkog sustava temelje se na konceptu da se mogu kontrolirati ili spriječiti uz održavanje načina života koji degradira imunitet, a kojeg slijedi veći dio globalne populacije. Četvrti pristup temelji se na identificiranju i uvođenju mjera usmjerenih na intrinzično jačanje imunološkog sustava kako bi se minimizirale buduće pandemije.

Konkretno četiri mjere su: 1) ograničavanje izloženosti virusu; 2) pružanje tretmana za smanjenje virusnog opterećenja; 3) razvoj cjepiva za sprječavanje ili barem ublažavanje infekcije; 4) intrinzično jačanje imunološkog sustava, a) utvrđivanjem onih čimbenika koji pridonose degradaciji imunološkog sustava, zatim njihovo eliminiranje/smanjenje što sveobuhvatnije, temeljitije i brže, i b) zamjenom eliminiranih čimbenika čimbenicima koji jačaju imunitet. Rad se fokusira na sigurnost cjepiva. Čini se da je buduće cjepivo protiv COVIDA-19 lijek izbora na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Razvoj cjepiva ubrzan je kako bi se postigao ovaj cilj u relativno kratkom roku, a pojavila su se i ozbiljna pitanja je li sigurnost cjepiva ugrožena u potrazi za skraćenim vremenom razvoja cjepiva. Postoji bezbroj mehanizama povezanih s infekcijama izazvanim cjepivom i prirodnim infekcijama koje bi mogle negativno utjecati na učinkovitost i sigurnost cjepiva. Rad sažima mnoge od tih mehanizama. Studija procjenjuje da je nedovoljno prijavljivanje smrtnih slučajeva kao posljedica cjepiva protiv COVID-a moglo rezultirati brojem 1000 puta manjim od stvarnog broja.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
91 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Otpornik
Gost
Otpornik
4 mjeseci prije

Svakih par dana čujem za nekoga kojeg osobno poznajem da je završio u bolnici zbog problema od cijepljenja. Ne budi ovca, NE CIJEPI SE!

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

Najveće kršćanske vrijednosti su sveta vatikanska inkvizicija, odnosno spaljivanje osoba, e da bi se katolički ” veledostojanstvenici” dočepali imovine osoba spaljenih na lomači!

Azbest
Gost
Azbest
4 mjeseci prije

Mogu li necjepljeni davati krv za transfuziju, zašto se o tome ništa ne govori?

Ukleti
Gost
Ukleti
4 mjeseci prije

1 amer je preporucio jodiranu sol protiv virusa.- zlicica jodirane solii u casi tople vode,muckati u ustima i nosu , i malo popiti.Stiti pluca i nedozvoljava sirenje virusa,. Sretan Bozic ne vaxxanima.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije

Neka su svi živi i zdravi…čestit vam i radostan Božić želim,u miru i Božijemu blagoslovu da ga proslavite i da vas radost Božijega rođenja kroz život nosi.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

i tebi, skoro sused, svima, sve najbolje.. 😃

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

posle kovida, čovjek se probudio iz kome……
doktore… živ sam!!…. 😃

nisam doktor, ja sam sveti petar…. 😃

Toni
Gost
Toni
4 mjeseci prije

Pumpaju broj “oboljelih i preminulih od Covida” a skrivaju broj preminulih i teško oboljelih od nuspojava. To je najefikasnija nazzi-propaganda pomoću koje Covid-fašisti tjeraju ljude na cijepljenje i produciraju strah kojim kontroliraju ljude.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
4 mjeseci prije

Još jedan u nizu članaka koji na kraju ne kažu ništa,neki dan je bio možda najbolji ikad članak na Logično vezan za teoriju pazi teoriju klica. Znanost samo čeprka po površini a razlog je jednostavan ,samo nepismenim ljudima možeš lako upravljati. Ovakvi članci kao ovaj dodatno zbunjuje i onako zbunjene… Pročitaj više »

otpisani
otpisani
4 mjeseci prije

Bravo “znanstvenici” ! … dali ste svoj doprinos potvrdi postojanja “korone” i legitimitet “lijećenju” i “cijepljenju” ! (pošaljite faučiju ovaj uradak, trebao bi vas nagraditi;) Ali mene kao skeptika ipak zanima kako znate koji “lijek” treba za nešto čije postojanje i “zaraznost” nisu nikada dokazane? Apropo “lijećenja”, ovo su tretmani… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Evo kako papa i njegovi biskupi ispiru mozak ljudima da se otruju cjepivima: “Papa, mi biskupi, kao i većina vjernika, polazimo od mjerodavnih izjava Papinske akademije za život iz 2017. i 2020. te Kongregacije za nauk vjere iz 2021., koje su jasno istaknule da su sva odobrena cjepiva moralno prihvatljiva,… Pročitaj više »

Zorule
Member
Zorule
4 mjeseci prije

U mojoj firmi bilo organizorano masovno cepanje sa boosterom prije tjedan dana, jedan od sefova je upravo postao cjepljeni antivakser, buknula mu velika bolna kvrga ispod pazuha. Da stvar bude jos bizarnija, saznao sam da mu je nakon 2. doze prije pola godine pojavilo hrpa manjih kvržica (limfnih čvorova), i… Pročitaj više »

Stock
Member
Stock
4 mjeseci prije

Pobuni se slovencov, malo uviše kod Zorule, na pomen raka. Valjda zato što ga je i sam imao, kako je napisao, pa misli da je savladao gradivo. A rak je još jedna od nuspojava koja će doći na naplatu vremenom. Mnogi su već odavno upozoravali na to. Neko prije, neko… Pročitaj više »

Bond cigarete Bond
Gost
Bond cigarete Bond
4 mjeseci prije

Sretan Božić ko slavi i svima vama dug i zdrav život bili cijepljeni ili ne.

Alaj Ebe Abdulahman
Gost
Alaj Ebe Abdulahman
4 mjeseci prije

Svi koji su poumirali od cjepiva,isto je kao da su streljani.

Peter Tosh
Gost
Peter Tosh
4 mjeseci prije

Nova studija zaklade Gates je dokazala da se ubodom u vrat efikasnost vakcine povecava za dodatnih 19%

Гавран
Member
Гавран
4 mjeseci prije

Portparol Covida 19 za Srbiju, DrKon, je mikro optimista.

Ocenio je da će virus mutirati godinama ali i dodao da je optimista i da misli da postoje šanse da se pandemija završi naredne godine.

U prolazu
Gost
U prolazu
4 mjeseci prije

Kad na Božić ugledaš ovakvu naslovnicu odmah ti je jasno da se nalaziš u središtu nekog kovid kulta-religije-sekte, pa još i članak potpisan sa “znanstvenici”… za ne čitati… Ali svejedno sam kliknio da bi svima zaželio Blagoslovljen i Čestit Božić. Svima, a osobito onima koji još nisu dopustili kovidizmu i… Pročitaj više »

BTK
Gost
BTK
4 mjeseci prije

Pisao sam komentar jučer pod ovim tekstom. logicno.com/hrana-zdravlje/studija-otkrila-da-su-necijepljeni-puno-bolje-informirani-od-cijepljenih.html Testiran sam 23.12. u Splitu i još uvijek nemam rezultat testa. Božić je. Imamo dežurnog epidemiologa kojeg sam uspio dobiti danas. Ljubazan čovjek, koji mi je rekao da nitko nije mogao dobiti vezu na broj za nalaze, koji je jedini broj za… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije

jučer vidjeh jedan naslov sa nekog ms portala i priloženu sliku: splićani stoje u dugim redovima…. baš kad pomislih, evo još jednom malo inscenirainih redova za cjepanje na Badnji dan, .nastavih čitati.– kad ono, ti splićani stoje u redu za ispovjest pred crkvom… valjda ono u zadnji moment još pred… Pročitaj više »

Lux
Gost
Lux
4 mjeseci prije

Moje iskustvo s covidom. 10. 12. Suprug dobio temperaturu.38°©. Testiran 13. 12. Pozitivan. Meni se temperatura javila 14. 12. Max 38°© Testirana 16. 12. Pozitivna. Od 13. 12. Pila sam Ivermektin 0.2 mg po kg. tjelesne težine. Po potrebi lekadol. Pila sam još D vit., Zoki i kvercetin. Puno čaja.… Pročitaj više »

Trt
Gost
Trt
4 mjeseci prije

Ajde i tebi da lajk prvi dam Đuro,sretan Božić i sve najbolje!

xoxo
Gost
xoxo
4 mjeseci prije

Sto nije najbolje prirodno preboljenje? Tijelo stekne imunitet, mislim, zato nam sluzi, u sluzbi naseg zdravlja. Ima prirodnih preparata na trzistu (med, cajevi itd.) Tijelo ce se samo boriti protiv korone, mi mu jos pomognemo dodatno s ciljem brzeg preboljenja. Nema tu neke filozofije, dok se imunitet zarazi, nauci se… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik