fbpx

Reaktivacija virusa hepatitisa C i smrt nakon cijepljenja – Delta u dvostruko cijepljenoj populaciji – Neučinkovitost maski…

Cjepivo i Hepatitis C - Covid

Za naše čitatelje i svekoliku javnost nastavljamo. Sve kako smo i obećali, s našim znanstvenim vijestima. Ovaj puta je riječ o osam kratkih znanstvenih informacija, saznanja i istraživanja iz znanstvenih časopisa a sve zbog vas kako bi ste se što lakše i što preciznije s istima upoznali. Upućujemo Vas osobito na prvu, vrlo je zanimljiva, a ljudi iz struke bi se morali sa istom u cijelosti i upoznati. Bilo bi sjajno kad bi to činili i sa svima ostalima. Svi bi smo to osjetili.

Zahvljujemo našim ekspertima, znanstvenicima.

Cijepljenje protiv COVID-a 19 nije ispunilo glavnu svrhu – sprečavanje obolijevanja

U članku objavljenom 30. rujna ove godine u znanstvenom časopisu European Journal of Epidemiology autori pružaju dokaze da povećanje obolijevanja od COVID-19 nije povezano s razinama cijepljenja u 68 zemalja i 2947 županija u Sjedinjenim Državama. Iako su cjepiva  trenutno primarna strategija ublažavanja u borbi protiv COVID-19 u cijelom svijetu,  svoju glavnu svrhu a to je sprečavanje obolijevanja od COVIDa 19, nisu ispunila. Naime, tvrdnja da je tekući porast novih slučajeva u Sjedinjenim Državama (SAD) vođen područjima s niskom stopom cijepljenja nije točna. Slična je pripovijest primijećena i u zemljama, poput Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva. Istodobno, Izrael koji je bio hvaljen zbog svoje brze i visoke stope cijepljenja također je doživio značajan porast slučajeva COVID-19. Iako je prema autorima potrebno uložiti napore da se stanovništvo potakne na cijepljenje, to treba učiniti sa poniznošću i poštovanjem. Stigmatiziranje populacije može učiniti više štete nego koristi. Važno je napomenuti da se drugi nefarmakološki napori u prevenciji (npr. Važnost osnovne zdravstvene higijene u pogledu održavanja sigurne udaljenosti ili pranja ruku, promicanja boljih čestih i jeftinijih oblika testiranja) moraju obnoviti kako bi se postigla ravnoteža u učenju živjeti s COVID-19 na isti način nastavljamo živjeti 100 godina kasnije s raznim sezonskim promjenama virusa gripe 1918. godine.

Bolnička epidemija uzrokovana varijantom SARS-CoV-2 Delta u dvostruko cijepljenoj populaciji

Znanstveni članak na ovu temu potpisuje Pnina Shitrit sa suradnicima  (Eurosurveillance, vol.26, broj 39, rujan 30, 2021 Izrael je bio jedna od prvih zemalja koja je postigla visoku razinu potpunog cijepljenja cjepivom Comirnaty (BNT162b2, BioNTech-Pfizer, Mainz, Njemačka/New York, SAD) protiv COVID-19. Od sredine lipnja primijećen je nagli porast slučajeva, pripisan varijanti SARS-CoV-2 Delta, koja je sredinom srpnja činila  više od 95% sekvenciranih izolata virusa u Izraelu. Pretpostavlja se da je izbijanje bolesti započelo od jednog neidentificiranog pacijenta s COVID-19, s brzim bolničkim širenjem među cijepljenim, uključujući osobe koje nose kirurške maske.

Od 42 slučaja dijagnosticirana u ovoj epidemiji, 38 je potpuno cijepljeno s dvije doze cjepiva Comirnaty, jedan je oporavljen, s jednim cijepljenjem, a tri su bila necijepljena. Stopa obolijevanja među izloženim pojedincima dosegla je 23,3% u pacijenata i 10,3% u osoblju, s 96,2% stopom cijepljenja među izloženim pojedincima. Štoviše, vjerojatno se dogodilo nekoliko prijenosa između dvije osobe koje su nosile kirurške maske, a u jednom su slučaju koristile punu antivirusnu opremu, uključujući masku N-95, štit za lice, haljinu i rukavice. Autori ukazuju i na studije koje nisu pokazale takav trend zaražavanja cijepljenih kao što je to slučaj u Izraelu!

U radu se osporava pretpostavku da će visoke stope univerzalnog cijepljenja dovesti do imuniteta stada i spriječiti izbijanje COVID-19. Definitivno je jasno da kombinacija cjepiva i maski za lice, bez obzira na tip maski, ne pruža dovoljnu zaštitu cijepljenim osobama.  Autori spekuliraju da je razlog pojavi bolesti u dvostruko cijepljenih pad imuniteta 5 mjeseci nakon drugog cjepiva te da bi treća doza cjepiva možda mogla promijeniti negativni trend. Ova bolnička epidemija predstavlja primjer velike prenosivosti varijante SARS-CoV-2 Delta među dvaput cijepljenim i maskiranim pojedincima. To sugerira slabljenje imuniteta, iako i dalje navodno pruža zaštitu pojedincima bez komorbiditeta.

Prevladavanje varijanti SARS-CoV-2 otpornih na antitijela u cijepljenih

Povezanost između slučajeva proboja cjepiva i infekcije varijantama SARS koronavirus 2 (SARS-CoV-2) ostala je uglavnom neistražena. U radu Venice Servellita i sur. iz SAD  doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.19.21262139, autori su analizirali sekvence cijelog genoma SARS-CoV-2 i opterećenja virusom u 1.373 osobe s COVID-19 iz područja zaljeva San Francisco, od čega je 125 (9,1%)  infekcija izazvanih cjepivom. Potpuno cijepljene znatno vjerojatnije se zaražavaju od necijepljenih osoba varijantama koje nose mutacije povezane sa smanjenom neutralizacijom antitijela (L452R, L452Q, E484K i/ili F490S; 78% naspram 48%). Virusna opterećenja bila su značajno veća u simptomatskih slučajeva u usporedbi s asimptomatskim slučajevima nakon cijepljenja. Ovi nalazi ukazuju na to da su slučajevi proboja nakon cijepljenja prvenstveno uzrokovani varijantama SARS-CoV-2 otpornih na protutijela, te da simptomatske probojne infekcije mogu potencijalno prenijeti COVID-19 jednako učinkovito kao i necijepljene infekcije.

Podaci američkih I izraelskih liječnika potvrđuju – niske doze Aspirina smanjuju rizik od  COVID-19

Istraživanja američkih i izraelskih liječnika prenesena u Jeruzalem postu pokazuju da bi aspirin koji se može kupiti bez recepta mogao zaštititi pluća pacijenata s COVID-19 i minimizirati potrebu za mehaničkom ventilacijom. Tim liječnika je istražio više od 400 pacijenata s COVID -om iz bolnica diljem Sjedinjenih Država koji uzimaju aspirin a koji nije povezan s njihovom bolešću COVID -a, te je otkrio da je liječenje smanjilo rizik za gotovo 50%, postizanje mehaničke ventilacije za 44%, prijem na intenzivnu njegu za 43% , a ukupni bolnički mortalitet za 47%. Istraživanje je definitivno pokazalo povezanost između niskih doza aspirina i smanjene ozbiljnosti COVID-19 i smrti. Iako utječe na dišni sustav, koronavirus je povezan sa zgrušavanjem krvi u malim krvnim žilama, uzrokujući male blokade u plućnom krvnom sustavu, što dovodi do ARDS – sindroma akutnog respiratornog stresa. Do sličnih zaključaka došli su i Izraelski istraživači u preliminarnom ispitivanju u Medicinskom centru Barzilai. Osim učinka na krvne ugruške, otkrili su da aspirin pruža imunološke prednosti te da je za 29% manja vjerojatnost da će se skupina koja ga je uzimala zaraziti virusom. Aspirin je jeftin, lako dostupan i milijuni ga već koriste za liječenje svojih zdravstvenih stanja.

Amerika namjerava ulagati u lijekove protiv COVOD 19

Časopis Science (COVID-19 drug studies get boost, Science 372:1372, 2021)objavio je da američka administracija namjerava izdvojiti 3 milijarde $ u razvoj novih lijekova protiv COVID-a 19 ali i drugih virusa koji bi mogli u budućnosti uzrokovati pandemiju. Takvi bi lijekovi trebali zaštititi ljude koji se ne žele ili ne mogu cijepiti. U tu skupinu spadaju i oni čiji je imuni sustav deficijentan ali i oni koji žive u zemljama kojima cjepiva nisu dostupna. Ne spominje se eventualni razlog nepovjerenja u tzv. cjepiva koja izazivaju neželjene posljedice uključujući i smrt. Od ukupno 3 milijarde $ 1,3 milijarde odvaja se za predklinička i klinička istraživanja, 700 miliona $ za razvoj proizvodnje i samu proizvodnju. Nešto više od 1,2 milijarde $ usmjerit će se prema razvoju novih tretmana protiv virusa koji ne spadaju u skupinu SARS-CoV-2 ali bi u budućnosti možda mogli uzrokovati pandemiju!

Još o (ne)učinkovitosti masaka za lice u širenju SARS-CoV-2

Donosimo Vam jedan članak koji bi trebao uvjeriti čitatelja u korisnost nošenja maski za lice s obzirom na prijenos SARS-CoV-2. Zračni prijenos kapljicama i aerosolima smatra se važnim za širenje virusa. Iako su maske za lice uvriježena  preventivna mjera, još uvijek se raspravlja o njihovoj učinkovitosti za ublažavanje prijenosa SARS-CoV-2. Ovo je izrazito kontrovezna tema o kojoj nažalost medicina zasnovana na dokazima nema posljednju riječ. Već smo, naime pisali o megastudijama objavljenih radova na tu temu koje pokazuju da maske nemaju značajan učinak na prijenos bolesti https://doi.org/10.32388/1SC5L4

Štoviše, piše se o izrazito negativnim učincima stalnog nošenja maski na organizam. U radu objavljenom u časopisu Science DOI: 10.1126/science.abg6296, ističe se da maske nemaju smisla na otvorenom prostoru gdje je koncentracija virusa minimalna pa čak i u bolnicama gdje je koncentracija virusa najveća ukoliko se ne upotrebljavaju druga zaštitna sredstva za tijelo i glavu, bez obzira na vrstu i širenje infekata. Autori  pokazuju da se varijacije u učinkovitosti maski mogu objasniti različitom količinom virusa, a povezane s prosječnom vjerojatnošću infekcije i brojem reprodukcije. Utvrdili su da su maske učinkovite tamo gdje je niska koncentracija virusa. Tvrde da su naprednije maske i druga zaštitna oprema potrebne u zatvorenim okruženjima potencijalno bogatim virusima, uključujući medicinske centre i bolnice. Iz rada međutim nije jasno na temelju čega su autori zaključili da su maske osobito učinkovite u kombinaciji s drugim preventivnim mjerama poput ventilacije i distanciranja. Naime same maske, kako i sami kažu nemaju u takvim uvjetima nikakav učinak.

Kratak komentar: Želimo apostrofirati ono što su već izjavljivali neki poznati i neovisni znanstvenici, a to je da neki vrhunski znanstveni i medicinski časopisi gube na kvaliteti. Dokaz za to je i ovaj rad koji je izazvao brojne kontroverzne komentare. Rad po svojoj tematici ne spada u časopis Science, Rad donosi zaključke na temelju nedostatnih podataka Nažalost stječe se dojam da je sve ono što ide u prilog plandemiji i propisanim mjerama lako je objaviti u nekim vrhunskim časopisima dok drugi koji imaju suprotne dokaze osuđeni su na objavljivanje u manje poznatim ali neovisnim znanstvenim časopisima, bez obzira da li dolaze iz ponajboljih institucija.

Skandal FDA zbog odobrenja eksperimentalnog lijeka protiv Alzheimerove bolesti

Objavom pandemije COVID-19 nekako smo udaljili iz fokusa teže bolesti kao i borbu protiv njih. Jedna od takvih je i Alzheimerova bolest od koje samo u SAD boluje 6 miliona ljudi koji imaju progresivna kognitivna oštećenja te naposljetku umiru. Za društvo ta bolest predstavlja enorman trošak. Nedavno je u časopisu Science (DOI: 10.1126/science.abk0575) objavljen editorial u kojem J.S. Perimutter u naslovu slikovito kaže: zeleno svjetlo FDA, crveno znanosti. Naime, američki ured za hranu i lijekove (FDA) promijenilo je pravilo odobravanja eksperimentalnog preparata kako bi mu dalo zeleno svjetlo i ubrzalo njegovu eksploataciju. Radi se o potencijalnim lijeku ptoriv Alzheimerove bolesti aducanumab firme Biogen. Jedan od članova znanstvenog savjeta i ujedno autor ovog editoriala usprotivio se odobrenju a potom i izašao iz tog savjeta. Razlog tome je upitna učinkovitost preparata, te štetan učinak na trećinu pacijenata jer uzrokuje u 35% bolesnika moždane edeme a u 20% mikrokrvarenja. FDA je najprije odbila zahtjev za ubrzano odobrenje a potom promijenila pravila igre prema kojima više ne traži da preparat bude klinički koristan već da smanjuje količinu beta-amiloida koji prati ovu bolest. Ova odluka mogla bi firmi Biogen donijeti već u prvoj godini prihod od 56  milijardi $ samo na američkom tržištu! Autor editoriala ističe da FDA i njegov znanstveni savjet imaju odgovornost zaštititi ranjive skupine pacijenata i njihovih obitelji te odagnati lažne nade. Tu su i FDA i članovi savjeta drastično zakazali. To neumitno podsjeća na ishitrenu odluku o odobrenju eksperimentalnog ,RNA cjepiva protiv COVID-19. Kako nakon svega ovoga vjerovati FDA koja bi trebao biti simbol zaštite bolesnika?

Reaktivacija virusa hepatitisa C i smrt nakon cijepljenja protiv COVID -19 – prikaz slučaja

U članku objavljenom u medicinskom časopisu Int Med Case Rep J . 2021 Aug 29;14:573-576. (doi: 10.2147/IMCRJ.S328482) prikazan je slučaj 82-godišnje pacijentice s demencijom koja je primljena u starački dom u Nizozemskoj. Nakon cijepljenja mRNA cjepivom Pfizer-BioNTech COVID-19

ponovno joj se aktivirao hepatitis C što se očitovalo žuticom, gubitkom svijesti, jetrenom komom i smrću. Autori zaključuju da ova reaktivacija virusa hepatitisa C nakon cijepljenja cjepivom Pfizer-BioNTech ukazuje na potrebu kritičkog razmatranja pojedinaca s prethodnom infekcijom virusa hepatitisa C i cijepljenjem protiv COVID-19. To se vrlo vjerojatno odnosi i na druge prethodne virusne bolesti.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
54 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Odavdje je počelo prije deset dana: NASCAR reporter needs a hearing test – YouTube A onda se raširilo SAD-om kao požar, već i mainstream mediji se žestoko sprdaju s ovim, kao i cijepljenjem: Tucker: This is happening all over the country – YouTube Stvarno se isplati pogledati! Mogli bi kao… Pročitaj više »

AbuDabi
Gost
AbuDabi
10 mjeseci prije

Odlična serija tekstova i podataka. Cijela reakcija na “PANDEMIJU” (koje stvarno nikad nije bilo (škicnite Kinu, Bjelorusiju, Afriku……)), stvorila je slučajeve, a preporuke i način NE LIJEČENA, stvorio niz smrti pripisanih “COVID19”. Zemlje koje su se ipak odlučile liječiti respiratorne bolesti (konjskim lijekovima), više nemaju problem, a zemlje sa CJEPIVOM,… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Shumadinac
10 mjeseci prije

Vrlo, vrlo korisno ali se mora voditi računa i o detaljima: “Štoviše, vjerojatno se dogodilo nekoliko prijenosa između dvije osobe koje su nosile kirurške maske, a u jednom su slučaju koristile punu antivirusnu opremu, uključujući masku N-95, štit za lice, haljinu i rukavice” – Ko je u stanju da odredi… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
10 mjeseci prije

Neefikasne 100% ili!?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
10 mjeseci prije

Dr. Bhakdi kaže da onaj tko je prebolio početnu verziju ima imunitet i prema novijim mutiranim verzijama koje potječu od cjepiva i cijepljenih super-širitelja – ta antijela će očuvati zdravlje. Bez obzira na to, preporučljivo je uzimati povećane količine C vitamina s resveratrolom, CBD i slične prirodne ekstrakte koji blokiraju… Pročitaj više »

Mizuno
Gost
Mizuno
10 mjeseci prije

Cijepljeni cine 82% covid umrlih, 69% hospitalizacija i 54% pozitivnih na magicni test u 9mj u Skotskoj javlja zadnji izvjestaj vladine agencije Javno Zdrastvo. Naziv izvjestaja je ‘Javno Zdrastvo Skotska covid statisticki izvjestaj’ (11.10.2021). Skotska ima 89% cijepljenih iznad 12 godina. Ukupno umrlih kod necijepljenih je 89, djelomicno cijepljenih 18… Pročitaj više »

BordoDNK
Gost
BordoDNK
10 mjeseci prije

I laiku je jasno, da komad krpetine preko lica,čije su pore 5.000 puta veće od čestice virusa, koje su nano veličine, ne štiti od infekcije, već naprotiv, nanose nesagledivu štetu respiratornom sistemu.No, nažalost, ima dosta poslušnih ovaca koje brnjicu nose…

otpisani
otpisani
10 mjeseci prije

Virusivirusivirusi…. Samo mali a bitan osvrt na hepatitis, kada god čujemo riječ hepatitis svatko automatski pomisli na “virus” jer se uvijek i svugdje spominje samo “virus” a nikada i nigdje taj “virus” (“virusi”) hepatitisa nije viđen osim kao kompjuterska animacija i prikazuje se isti kao onaj od “korone”. Shodno tome… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
10 mjeseci prije

U Irskoj 54% hospitaliziranih pacijenata od kovida su potpuno cjepljeni (2x) 17% umrlih od kovida od travnja do danas su bili također potpuno cjepani ovo su službeni podataci irskog ministarstva zdravlja Broj cjepanih pacijenata koji su morali u bolnicu, zadnjih mjeseci je porastao, srazmjerno rastu postotka cjepljenog stanovništva u Irskoj. Dakle, što je… Pročitaj više »

Pragmatic
Gost
Pragmatic
10 mjeseci prije

Koja bolesna nesuvisla zena, nije u stanju napisati naslov iz kojeg se ne vidi barem 5 dusevnih bolesti.

hogar strašni
Gost
hogar strašni
10 mjeseci prije

Podaci američkih I izraelskih liječnika potvrđuju – niske doze Aspirina smanjuju rizik od COVID-19mogu primjetiti da je neki dan u novinama izašao članak kako aspirin izaziva krvne ugruške. Zanimljivo, čim nešto proglase opasnim to treba istražiti i pričekati jer ispada da je baš taj proizvod super.

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Na pitanje zašto se cijepljeni ne moraju testirati ako i oni prenose zarazu, Capak je rekao ”da osobe koje su cijepljene mogu prenositi virus, ali u puno manjoj mjeri od onih koji nisu cijepljeni. Pokazala su to znanstvena istraživanja.” Ovi dobri i naivni, što ih uvijek svi zajebu… Nek nastave… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
10 mjeseci prije

Sve to skupa ništa ne znači. Ne znači da će ono prestati sa cjepljenjima. Podsjećam da je Izrael imao podatke o “proboju cjepiva još u 4. mjesecu. I…? “Израел признао: вакцинисани фајзером 8 пута подложнији јужноафричком соју короне 23:08   14.04.2021.   Истраживачи са Универзитета Тел Авив и здравствене службе Клалит утврдили… Pročitaj više »

Tvrđa
Gost
Tvrđa
10 mjeseci prije

Možda im plan neide od ruke ako se još otegne,a istina polako izlazi na vidjelo,njihovi potezi bi trebali biti velike brojke velikih,strah i panika i neki bombastični događaji

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
10 mjeseci prije

“…imuniteta stada…”

Nije ispravan termin. Imunitet krda.
Herd immunity.
Da je stado, bilo bi “flock”.
Jasna etimologija. I jasno zašto iz bihevioralne biologije.

Tvrđa
Gost
Tvrđa
10 mjeseci prije

Na kraju če biti stvarmo nismo znali,politič[email protected]

Tvrđa
Gost
Tvrđa
10 mjeseci prije

A opet napravili su rat ,negdje uživaju duboko pod zemljom u svom svijetu znanosti a novac za njih ratuje,imaju puno [email protected]

Armagedon
Gost
Armagedon
10 mjeseci prije

svrha cijepljenja? Nije mu svrha zaustaviti pandemiju, jer ona ne postoji. Cijepljenje je jeko bitno jer dobivate k..o..d a ve u suglasju ID 2020-2030,. Za provesti 4. ekonomsku revoluciju to je jako bitno. Ne ću dalje, imam dokaz , tko ne vjeruje nek isprobava. Vrijeme će pokazati da sam u… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
10 mjeseci prije

Aha. Evo kod nas. Riječka bolnica. Virus. Svi cijepljeni. “Unatoč svim mjerama zaštite bolničkog sustava od zaraze koronavirusom, zbog čega se od 4. listopada svi koji nisu cijepljeni moraju testirati da bi mogli raditi u bolnici ili se u njoj liječiti, COVID-19 poharao je gastroenterologiju riječkog KBC-a. Zaraženo je dvije… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik