fbpx

Svjetska zdravstvena organizacija sada otvoreno priznaje da cjepiva uzrokuju više polio slučajeva nego stvarni divlji virus

afrički dječak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) napokon priznaje činjenicu da oralna polio cjepiva, za koja vladini dužnosnici tvrde da sprečavaju zarazu polio, zapravo šire polio po cijeloj Africi.

Nigerija, Kongo, Srednjoafrička republika i Angola prijavljuju nove slučajeve polio uzrokovanih oralnim polio cjepivom, zbog čega djeca postaju paralizirana i umiru u ime „prevencije bolesti“.

U nedavnom izvještaju WHO je otkrio da sada postoji sedam zemalja širom Afrike, uključujući i spomenute četiri, gdje oralna cjepiva za polio štete djeci. Oralna polio cjepiva također utječu da djeca razvijaju polio u Afganistanu, Pakistanu i drugdje u Aziji.

Suprotno onome što političari i zdravstvene vlasti ovdje na Zapadu tvrde o „čudesnoj“ prirodi cjepiva koje je odobrila FDA, WHO kaže da oralna polio cjepiva dovode do pukotina u javnom zdravstvu diljem zemalja trećeg svijeta.

Budući da sadrže žive dijelove virusa, oralna polio cjepiva visoko su rizični “lijekovi” za koje sada možemo jasno vidjeti da nanose mnogo više štete nego koristi.

“Svi trenutni slučajevi polija dobivenih cjepivom potaknuti su virusom tipa 2 sadržanim u cjepivu”, priznaje Associated Press. “Divlji virus tipa 2 eliminiran je prije nekoliko godina”, nastavlja AP objašnjavati.

Ekološki govoreći, virus divljeg polija širi se zagađenom vodom i hranom, a obično pogađa djecu mlađu od pet godina. Otprilike jedna od svakih 200 infekcija rezultira paralizom, dok još manji postotak slučajeva završava smrću.

No, veća prijetnja za polio sada dolazi od oralnih polio-cjepiva, jer ih farmaceutska i cjepiva, kao i njihovi poslušnici u politici i medijima, i dalje guraju kao nekakav “lijek” za polio.

Bogati ljudi još uvijek doniraju milijarde za guranje više cjepiva prema populaciji trećeg svijeta

Nijedna od tih informacija, naravno, nije nova. Iako bi moglo biti novo u smislu da to priznaju “zdravstvene vlasti”, nezavisni mediji odavno upozoravaju na opasnosti cjepiva poput oralnog polio-cjepiva koje sadrže žive viruse, jer takva cjepiva mogu potencijalno ” proliti “ove komponente virusa i izazvati više bolesti.

A upravo se to događa diljem trećeg svijeta oralnim polio cjepivima, čak i ako bogati donatori nastavljaju donirati novac u iznosu od milijardu kuna kako bi vidjeli više ovih cjepiva nametnutih djeci trećeg svijeta i njihovim obiteljima koje jednostavno ne znaju išta bolje.

Veliko cjepivo u suštini koristi prednosti starosjedilaca diljem Afrike i Azije lažući im o „zaštiti“ koju će oni navodno dobiti od bolesti, samo ako se podvrgnu izložiti živim virusima, oralno ili iglom – a dobrotvorni “filantropi” čine da se sve to dogodi.

„Donatori su prošli tjedan obećali 2,6 milijardi dolara za borbu protiv polio kao dio inicijative za iskorjenjivanje koja je započela 1988. i nadali se da će uništiti polio do 2000. godine“, prenosi AP, pretpostavljajući da se odnosi na filantrope milijardere, poput Billa Gatesa koji je otvoreno priznao da će cjepiva pokušati drastično smanjiti svjetsku populaciju.

Iznenađujuće je da WHO još uvijek tvrdi da je više od 95 posto svjetske populacije potrebno “imunizirati” kako bi se iskorijenio polio, čak i ako ova ruka Ujedinjenih naroda (UN) za javno zdravlje (UN) priznaje da oralna polio cjepiva čak ni ne djeluju.

Prema Nezavisnom nadzornom odboru, grupi koju je WHO osnovala radi procjene iskorjenjivanja polio, zdravstvene vlasti u Africi već “propadaju” u postizanju svog cilja zaustavljanja epidemije polija izazvanog cjepivom.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
49 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije

Ovo je jedna od najodvratnijih stvari koje “duboka drzava” (Rotschildova cionisticka bagra, sa masonima i jezuitima kao pomocnim bandama) – praktikuje stoljecima na stanovnistvo svijeta.
Odvratnost je tolika, da kad vidim nekog politicara ili “doktora” (ubicu!) – da propagira vakcinaciju – dodje mi da povratim.
Paralelno, ne bi ni najmanje zao bilo, kada bi neko takvom smradu ucinio i nesto drugo – cineci time USLUGU cijelom Svijetu.

I jos je ovo samo vrh ledenog brijega odvratnih cionistickih lazi i prevare.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Ovdje piše o još nekim slučajevima polio epidemije, a koji nisu samo u Africi, a među nekim slučajevima su i djeca koja uopće nisu primila to cjepivo..

https://www.who.int/csr/don/archive/disease/poliomyelitis/en/

Različite su kontraverze,kao i po pitanju slučajeva u Africi da bi se stanovništvo islamske vjeroispovjesti iskorijenilo ili drastično smanjilo ili vjerojatno čitavo stanovništvo..
Sa sigurnošću se ne može ništa tvrditi, ali da su neka cjepiva davno pomogla kao po pitanju variole vere, apsolutno jesu, jer prije nego što je cjepivo pronađeno, pomrlo je oko 300 milijuna stanovnika u cijelom svijetu..
A za Rotschilda i njemu slične, naravno da ih se ni po čemu ne mogu smatrati filantropima.

Zax
Gost
Zax
1 godina prije
Reply to  x@y

Te brojke o 300 milijona treba uzeti s velikom rezervom. Tu se najcesce radi o kombinaciji s nekim drugim bolescu ili losim higijenskim i opcim uvjetima zivota. A to cjepivo je imalo gadne nuspojave. Tu se postavlja moralno pitanje. Treba li zrtvovati zdravlje i zivote pojedinaca da bi se iskorijenila neka bolest koja ugrozava opcu populaciju? Pitanje je retoricko, jer iskorijenjivanje bolesti protiv kojih se danas cjepimo je znanstvena fantastika. Valoa vera je bila samo iznimka koja se nece dogoditi vise. Bar ne u bliskoj buducnosti. Tako da nametati obavezno cjepljenje s ciljem iskorijenjivanja bolesti je bajka u koju vjeruju jos samo budale i zatucani lijecnici. Dakle ostaje samo profit.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Zax

Zax @ mislim također 1. da većina tih cjepiva nije više kao što su nekada bila, jer danas zaista stavljaju svašta u njih ili su slabija i 2. virusi dosta mutiraju tzv.virusne izmjene…
Treba i to uzeti u obzir.

Zax
Gost
Zax
1 godina prije
Reply to  x@y

X@y glavni problem je ekonomski a ne medicinski. Javno zdravstvo vise ne postoji. Korporacije su sve preuzele. U americi(Flint npr) raspada se javni sustav vodoopskrbe. Ekstremno siromastvo je u porastu, dok su bogati sve bogatiji vecina je sve siromasnija. A cjepiva koliko god ucinkovita nece tu pomoci

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Zax

Zax @ to mi je sve poznato.. Aludirao sam isključivo i upravo na financijsku pomoć, a tek onda i na ostalo u Africi..

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  x@y

Bill Gates je prognozirao pojavu nove pandemije neke zarazne bolesti protiv koje ne postoji cjepivo, a info su prenijeli i neki naši mediji. Kako on to zna!?

Sonja
Gost
Sonja
1 godina prije
Reply to  Zax

Kako se ubrizgavanjem bolestina u ljude mogu iskoreniti iste te bolestine?

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Dođe ti da povratiš?
Nema cjepiva ( hipoteza) godišnje u prosjeku ( tijekom deset godina) u svijetu godišnje umire ili ostaje invalidom 100 000 000 osoba. Samo ti povračaj i dalje!
Prvo sjedi i uči 7 godina i nauči dovoljno da prođeš ispite, specjaliziraj infektologiju četiri godine pa si onda uzmi za pravo ( sa debelom rezervom) da pljuckaš po struci. Kako ti se čini : 8+4 +7 +4= 23 godine škole i nemaš pravo na meritorno mišljenje o ničem osim veoma uskog područja koje si specijalizirao.
Potom slijedi, osmosatni posao i u prosjeku ( računajući dežurstva u tijeku mjeseca) 2 sata prekovremenog rada dnevno i najmanje 400 sati godišnje čitanja i učenja da bi se ostalo u tijeku s napretkom znanosti u tvom veoma uskom području specijalnosti. Zvuči obeshrabrujuće zar ne? Lakše je sjesti, pročitati jedan antivakser pamflet na internetu i potom dijeliti pamet subotom sjedeći u kafiću na osunčanoj terasi i laprdati o konspirativnoj zavjeri farmaceuta i liječnika. Zašto je to tako? Odeš kod svog liječnika opće prakse, potom na pregled u bolnicu i raznu dijagnostiku, potom na operaciju, Sve to uz plaćanje dopunskog u vrijednosti od 50 – 70 kn ne košta ništa. Odeš u ameriku i za to isto kod dr Housa platiš 100 000 – 200 000 $ i potom ne laprdaš več se duboko klanjaš. Hebiga. Tko nam je kriv. Trebali smo pobječi na zapad i umjesto cca 100 000 kn godišnje ili ti ga 15 000 eura i slušanja pljuckanje po struci, zarađivati 120 000 do 400 000 eura godišnje i pustiti vas da se sami liječite na subotnjoj kavici na sunčanoj terasi. Tko nam je kriv? Nemojte razbijati glavu oko toga. Zašto bi se cijepili i vi i vaša djeca?Ta liječenje vas ne košta ništa a u koliko liječenje ne uspije pisat će sve novine, po bolnici će trčati inspekcija na nađe “pedra”, objese ga i ostvare političke poene za ministra i zadovolje vašu suludu želju da za vašu glupost i vašu indolenciju nađu krivca među osobama koje svaki dan žrtvuju svoj osobni i porodični život za ništa doli da ispoštuju svoju savijesti i profesionalnu etiku čiju vrijednost vi tako olako pljujete.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

@ tko zna zna

Tebi je sigurno i Plenky autoritet zato što je premijer.

Kako bilo promašio si tematiku. Nekada su i Končarevi uređaji bili dobri.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

tko zna zna
23 godine je jako puno, taman da čovjek i nešto nauči. A vama su ispirali mozak 23 godine, i još ste na to ponosni!! Baš mi vas je žao. Inače, imam prijatelje liječnike. Zajedno učili u Sveučilišnoj, uči mjesec dana Farmakologiju, nakon što ju položi sutra više nema pojma šta je učio, vjerojatno zato stalno ponavljate gradivo. Jer je toliko beskorisno da nema šanse da kroz praksu to gradivo utvrdite. Navest ću svoj slučaj. Ljeto, prehlada, dobijem antibiotike, nakon toga dobijem upalu pluća, pa ekstremno dobar Sumamed, ništa bolje, onda specijalisti po preporuci koji mi krkne ekstra dobre, i skupe injekcije, od kojih dobijem totalni kolaps i herpes zoster. Onda ja “amater” preuzimam svoje zdravlje u svoje ruke. Nakon toga 21 godinu ne pijem antibiotike, a nemam ni dana bolovanja. Nikad gripe, nikad prehlade, sve suzbijam preventivom. Ojačao sam svoj imunitet propolisom, utopljavam se u duge gaće čim je ispod 10 stupnjeva, organska hrana, i još par detalja. Nemam karton kod liječnika. A zamisli država mi uzela u tih 21 godinu preko 450.000 kn za zdravstveno. Šta ćemo sa mojim parama? Otišle tebi za tvoju plaću a nikad me nisi ni vidio. Otišle tebi za lijepu bolnicu, otišle za vakcine, a ništa od toga nisam koristio. Medicinske struke su debelo precijenjene svugdje u svijetu a osobito u USA. Što ste vi to tako posebno da bi morali zarađivati takve enormne cifre u odnosu na druge zanate?! Vi ste zanatlije kao i svi drugi, kao profesori, kao pravnici..
Tu je nedavno bio link na video sarajevskog kirurga koji jasno kaže da u svih tih 11 godina studija učite 2 sata o zdravom životu, i onda se još sprdate na ta dva sata.
Ja doktore uopće ne trebam, niti ih imam namjeru koristiti do kraja života, osobito ne vaše farmakodilerske vještine za koje dobivate najbolje hotele, putovanja, honorare. A instruiraju vas o najnovijim dostignućima obični komercijalisti.
Zato patetično nabrajanje utrošenih sati meni ne znači ništa, navedi ti koliko si ti ljudi izliječio, da više nikad tebi ne dođu… Stvaranje vječitih mušterija koji trčkaraju i sline za tobom kao za polubožanstvom, nije nikakva znanost i zanatstvo nego čista perfidna oholost i pokvarenost.

podegtmesigniuewrnfguwnfuws
Gost
podegtmesigniuewrnfguwnfuws
1 godina prije
Reply to  Starina

Bravo Starino, ti koristiš svijest a ovaj gore je primjerak isprogramirane podsvjesti i misli da je pametan a ne kuži da je biorobot.

Bobi
Gost
Bobi
1 godina prije
Reply to  Starina

Starina, prokleto odličan komentar! ++++++++++++++++++++++++++
Tako je to kad su oči otvorene!

Onako usput
Gost
Onako usput
1 godina prije
Reply to  Starina

Starino, kao da čitam svoje misli.

neznalica
Gost
neznalica
1 godina prije
Reply to  Onako usput

Starino
Ukoliko ti na vratima stana ne piše PFR N.N. i ti si potrošio barem dvanaest godina u školi. Zaposlio se s 19-20 i postao svoj gazda te oformio obitelj. Mi smo to mogli jedanaest godina kasnije. Jedanaest godina kasnije smo ušli u proces rada jer se škola ne računa u radni staž. Kako to izgleda? Narod kaže da je knjiga teža no motika. Da li ćemo ići ili stići do penzije. Teško. Kao prvo do 40 godina radnog staža će malo tko stići do 65 godina starosti. Poslije 65 koliko će još živjeti. Malo. Velika večina će umrijeti od malignih bolesti prije penzije ili u par godina poslije. Zašto? Poradi smjenskog rada i stresa. Drago mi je da si zdrav i da ti naša pomoć nije potrebna. Ja, osobno, svojim pacijentima kažem osnovnu činjenicu, to je da čovjek živi 50 000 godina bez medicine a posljednjih sto godina živi usprkos medicini. Prešutim da je životni vijek prije 4000 godina bio za žene 29 godina a za muškarce 30 godina. Da postojali su ljudi koji su doživjeli i 60 no većina populacije to nije doživjela. Pod prosječni životni vijek ne računam pravi prosjek gdje u izračun ulaze i djeca umrla na porodu i u mladosti već samo odraslu populaciju. To su nalazi pronađeni u grobnicama iz tog vremena. Pomor djece bio je katastrofalan. Ukoliko se uzme da je jedna prosječna žena u svojih, prosječno 15 godina fertiliteta zanijela barem 8 puta i broj stanovnika jedva da je rastao jasno je da preživljavanje djece nije bilo garantirano već gotovo pa luksuz. Zašto je bilo tako u gradovima u kojima se imalo od čega kvalitetno živjeti? Umirali su od bolesti. Nije bilo medicine.
Navodiš kako tebi ne trebaju liječnici ni lijekovi. Sreća za tebe. Neki doista umru u starosti a da liječnika nisu posjetili. Koliko je takvih? Jedan na 20 000. Koliko ima ljudi poput tebe? Cca 30 % ljudi nema potrebu za liječnikom do po stare dane i onda u šest mjeseci pred smrt potroši sve što je izdvajao plus kamate. Ostalih 70% ne bi dočekali tridesetu bez liječnika i ljekova. Tvoj novac je otišao na njihovo liječenje, izgradnju prostorija i kupovinu dijagnostičkih aparata i raznih aparata i alata kojim su liječeni, na grijanje prostora u ambulantama i bolnicama na plate svih koji rade u zdravstvu znaći :liječnika, medicinskih sestara, medicinskih tehničara, raznih terapeuta, čistačica, administrativnog osoblja i dakako lijekova. Da li znaš da liječnik opće prakse propiše lijekova i pomoćnih sredstava u vrijednosti okop 4 000 000 kuna ( samo jedan liječnik u jednoj ambulanti) Potraži biografije slavnih osoba iz prošlosti. Ne mali broj njih je umrlo između dvadesete i tridesete. Danas je smrt u toj dobi rijetkost ( ne računam saobraćajke i ratove).
Koliko zarađujemo? Sa svim noćnim i prekovremenim manje od voditelja gradilišta ili pogonskog inženjera ( oboje su inženjeri, nisu diplomirani inženjeri što znači da su se školovali četrnaest godina manje a imaju veće plaće za cca 60-100%).
Očito si završio neku školu radiš i neki posao u kojem se ništa nije promijenilo od stoljeća sedmog. Tvoje ne poznavanje i ne priznavanje potrebe za bazičnim školovanjem i usavršavanjem već podcjenjivanje istog govori o tvom znanju i kompetenciji više no što možeš zamisliti , tako da mislim da sam te, procijenivši tvoje obrazovanje na 12 godina školovanja, daleko precijenio.
Vrlo je vjerovatno da ti u vrtu uspijevaju veliki krumpiri.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  neznalica

Neznalica
Zaposlio sam se sa 25, imam 16 godina škole!
Nekad je medicina bila pet godina+dvije za specijalizaciju, kako je sad kod vas narasla na 7+4 nije mi baš najjasnije???!! Dakle, normalni doktori imaju godinu dana više škole od većine VSS, a isto i specijalizanti jer tako je to za svakoga tko hoće biti magistar .
Nekad su babe govorile: uči sine da ne moraš kopati. A s obzirom da ste vi učili biti doktori onda bi trebali prije svih sebe liječiti, doista je jako čudno da sa tako naprednom medicinom padate kao snoplje?!
Znaš kako su farizeji govorili Isusu: Liječniče, izliječi sam sebe!’
Da si pročitao pozornije moj komentar ne bih ti ovo morao odgovarati.
Smjenski rad i stres ima skoro u svakom zanimanju. Stvar stresa je da se naučiš nositi s njime na ispravan način, jer on konstantno dolazi i čak je i dobar za posao, naravno ako te ne obara nego stimulira. Kao kad npr. adrenalin poskoči uslijed stresa da pobjegnemo od opasnosti.
Ja sam itekako odgovoran prema svome zdravlju i prema zdravlju ljudi oko mene. A postao sam odgovoran zato jer sam bolešljivi osjetljiv, a nisam primao adekvatnu pomoć od sustava tj od liječnika.
Sreće u životu nema,! Sve je do slučaja i zgode, i do truda, upornosti i fokusiranosti. Hoćete li mi reći da ste srećom završili medicinu?!
A zdravlje je 99% životni stil i 1% genetike!
Životni stil koji današnja medicina propagira sigurno nije zdrav život, koji čovjek živi punim plućima.
Ja sam pronašao sistem u kojem bolje funkcioniram nego dok sam se oslanjao na službenu medicinu, usprkos i nasuprot svim njenim savjetima.
Što se tiče raspodjele novaca:
Zbilja nemam pojma kolika vam je plaća, ja sam komentirao cifre iz navoda “tko zna zna”, mene je sramota ljude pitati koliko zarađuju a sami mi ne govore. A jedna stvar koja me smeta je lupanje para u precijenjenu aparaturu. Dobar liječnik bi trebao pola dijagnoze snimiti samo dok mu pacijent ulazi u ured. Pa onda iz postavljanja pravih pitanja ostalih 40%, i eventualno ostalih 10% iz dijagnostičkih procedura. To se zove anamneza, zar ne? Vi čovjeka skoro ni ne pogledate niti mu postavite suvislo pitanje o njegovim životnim navikama a već je recept u rukama pacijenta. Koncentrirate se na posljedicu umjesto na uzrok. To nije liječenje, to je dilanje! I za to sigurno ne treba toliko školovanja, dovoljne su posjete komercijalista farmacije i silni seminari po hotelima obale.
Na kažem da si ti takav 100%, svugdje ima izuzetaka i svijetlih primjera koji potvrđuju pravilo. Ali velika većina je upravo takva!! I kad ga ideš pitati zašto ti daje taj recept tj lijek još se ljuti što ga ispituješ, jer kako se usuđuješ sumnjati u njegovu stručnost. Ipak je on čovjek u bijelom .
Preporuka za svakoga je ako ideš bilo šta raditi uzmi tri ponude, tri mišljenja, ja se na to nikad u svom poslu nisam ljutio, ne znam zašto to vas doktore ljuti.???!!!
Niti sam se ljutio ako netko uzme jeftinijeg, pa se pokaže i nekvalitetnijeg. Ja uzimam skuplji, način liječenja ali mislim kvalitetniji i dugoročnije isplativiji jer želim biti zdrav i koristiti mogućnosti svog tijela. A ne čekati po ambulantama na pet minutni tretman, većinom neljubazan i ponižavajuć.
I još što se tiče novaca: jako me smeta što svo osoblje po cičoj zimi hoda po bolnicama u kratkim rukavima. To je čisto rasipanje, neodgovorno trošenje love!
A ovo o 4 milijuna na svakog doktora je užasna istina koje se, trebate stidjeti, jer ste postali farmakodileri!!! I pisalo je po novinama da ste imali dobre postotke od tih cifara, hehe..
Ja inače ne planiram niti dobiti rak niti bilo kakvu bolest prije 100-te. Planiram živjeti dugo i zdravo i punim plućima, a ako baš budem morao umrijeti onda ću umrijeti zdrav od starosti. I planiram bar iskoristiti penziju maksimalno kad već ne koristim zdravstveno osiguranje, hehe.. . 😜 Ako još ostane štogod od silnih pljački mirovinskih fondova.. 😠
Što se tiče mog zanimanja i znanja:
Iz tvojih komentara na kraju ipak izvire doktorska nadmenost nad svim drugim zanimanjima, vaša posebnost, vaša svetokravost…
Za koje danas zanimanje ne treba danas svakodnevno učenje, doškolovavanje, praćenje najnovijih trendova, podizanje kvalitete i širine ponude da bi preživio konkurenciju?? Posjete sajmovima na moj trošak ( ne plaća dobavljač ni hotel ni putne troškove kao vama doktorima, eventualno dobijem kartu badava), pretplate na 5-6 stručnih svjetskih časopisa na engleskom, talijanskom i njemačkom, suosnivač stručne udruge i njen prvi predsjednik, pa nikada nisam ni jednoj svojoj stranci to niti zaračunao niti spomenuo. To je dio posla, ako želiš opstati. Uostalom pa ja svoj posao i volim. Pa neću kokodakati stalno neku negativu. Na šta bi to sličilo?! I sigurno znam o tvojoj struci puno više nego li ti o mojoj pa te ne bih nikad tako potcijenio kao ti mene. I još na svako tvoje amatersko pitanje i brigu o mojem poslu bih strpljivo i bez ponižavanja odgovorio, tako da, te uvjerim da znam taj posao i da se možeš prepustiti meni u ruke.
A opće obrazovanje sigurno imam puno šire od tebe na svim poljima. Jer sam se sretao sa stotinama ljudi, iz svih krajeva svijeta, iz svih struka i uvijek učio od njih. Nisam smatrao sebe većim od drugih, zato što sam dobar na svom polju, a kamoli samo zato jer sam na tom polju. A tvoj naprčeni stav govori o tebi da baš ne cijeniš ljude. Ljude koje uopće ne poznaš ponižavaš na osobnoj razini. Ja vas nikoga ne ponižavam osobno, ali govorim ono što vidim i znam, ono što je istina u globalu.
A krumpira ne jedem puno, i ako da onda većinom sirovo, tako da nemam ga u vrtu. Ali ne znači da, ga ne bih htio imati.
I preferiram uvijwk male plodove, jer su veliki umjetnim gnojivima i herbicidima narasli..
Eto toliko sam mislio o tebi neznalice da sam te već zavolio pa bih te na kraju i mogao zagrlitii, onako bratski, prijateljski, agape ljubavlju, jer moramo i svoje neprijatelje voljeti!!

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  neznalica

Još jedan osvrt na nadmeno gledanje čovjeka u bijeloj kuti! Kad ste vi doktori i farmacija tako dobri za ljude zašto ne bi pristali na to da se ništa za vas ne plaća iz proračuna, nego neka, svatko plaća punu cijenu direkt vama?! Znaš zašto?! Zato jer bi onda bili na tržištu koje bi vas pojelo, jer bi onda ljudi išli i konkurenciji odmah a ne tek onda kad im je dosta vaših šupljih metoda liječenja. Čak i oni koji se odluče ići u privatnike većinom su na Fondu, a početke koriste tako da pacijente u bolnicama naručuju tek za 10 mjeseci, ali eto kod njih u privatnoj ordinaciji ima mjesta preksutra.. Košta 1500 kn, ali to vam se isplati za, vaše zdravlje,.. Hehe, koja perfidnost. Neki tako rade do penzije, a neki dok ne ojačaju..
Tako da “krvavo” zarađene plaće koriste za svoju besplatnu propagandu baš prave baze kupaca, i to bez Fejsa i Google Ads troškova..

Mister x
Gost
Mister x
1 godina prije

Ne znam,mi smo ta cjepiva primali prije 50 godina,nisu valjda tad bila sigurnija nego ova naprednija danas?Ili se manje znalo o nuspojavama?

Hogar
Gost
Hogar
1 godina prije
Reply to  Mister x

Primali smo ispitane i bezbedne “socijalističke” vakcine koje se nisu pravile zbog ogromnih zarada već zbog zaštite dece.
Danas u vakcine trpaju svašta da pojačaju imunu reakciju jer ih onda mogu pakovati u manje doze što uvećava profit. Onda imate neželjene nuspojave ali koga briga za to.
Uštediš 20 centi po vakcini a napravio si 100 miliona doza… izračunajte sami.
Problem nisu vakcine već (kao i uvek) beskonačna pohlepa.

ja sam
Gost
ja sam
1 godina prije
Reply to  Hogar

izracunao, to je 20 milki, sitnina… ja ipak mislim da nisu pare u pitanju. nego depopulacija – isprobavaju malo po malo, dok ne zabibere negde, a sve pod maskom opsteg dobra
meni cak neko u oci rece da su vakcine zdrave – eto koliko su ljudima isprani mozgovi…
bolesti su iskorenjene sanitarnim uslovima, kvalitetom zivota, standardom, a ne vakcinama, – samo ih raskrinkavajte, dok ne zavrse kao i laznimediji kojima vise niko zivi ne veruje

Hogar
Gost
Hogar
1 godina prije
Reply to  ja sam

20 miliona *razlike* u ceni, tj. 20 miliona ekstraprofita. Malo li je? A to je samo za jednu vakcinu, za samo 100 miliona ljudi. Danas deca primaju desetak vakcina, neke nekoliko pura (revakcinacija), da ne pominjemo odrasle.
Nakupi se tu para brzo…

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  Hogar

Djeca kod nas primaju 11 cjepiva u 45 doza. Nije loše, zar ne? Inače, profit od prodaje cjepiva utrostručio se od 2000. godine i trenutno je oko 60 milijardi, a plan je 100 milijardi dolara do 2025.

Onako usput
Gost
Onako usput
1 godina prije
Reply to  Silence

A koja je tek zarada na doživotnim bolesnicima (pregledi, lijekovi, terapije, pregledi, lijekovi…) koje proizvedu cjepiva, to još nitko ne zna izračunati. Zna se samo da ona progresivno raste i raste usporedno s porastom broja cjepiva.

Zorule
Gost
Zorule
1 godina prije
Reply to  Mister x

Problem je navodno u oralnoj primjeni tih cjepiva, jeftinija varijanta od ovih cjepiva sto idu iglom. Navodno je u oralnim pripravcima virus malo zivlji nego sto je u pripravcima za cjepiva gdje je navodno mrtav. Toliko sam uspio iskopati iz par clanaka na tu temu.

ja sam
Gost
ja sam
1 godina prije
Reply to  Zorule

u svetski monetarni sistem se upumpavaju milijarde bilioni triloni, i vi sad trazite od mene da poverujem da neko stedi na vakcinama nekoliko 10-ina miliona u biznisu gde se isto obrcu milijarde? nemojte da ste naivni, jer sutra kada stave ”pogresan” zivi virus, eto pandemije, a vec pripremaju teren da okrive nas koji smo protiv bilo kakve vakcinacije

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Svi ti ljekari su i dobili zadatak josh davno da porokaju jadne Afrikance, a ko fol im pomazhu

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Nisu samo afrikanci u pitanju; ima i drugih nacija druge vjeroispovjesti, ali isto tako i puno slučajeva kod kojih djeca nisu primila apsolutno nikakvo polio cjepivo, pa su zaražena primjerice na Filipinima gdje je najviše naroda kršćanske vjeroispovjesti za razliku od Afrike gdje su uglavnom islamske vjeroispovjesti.
Za to postoje i članci na stranici od WHO, a ostale info na linku od CIA world factbook
Ne bi se trebalo zaboraviti niti kako je bilo prije pronalaska cjepiva.

Bitni su jako i higijenski uvijeti života, koji itekako utječu na imunitet djeteta pored raznih genetskih predisponiranosti.
Naravno ne treba nikada isključiti niti poruku koju odašilja gore navedeni tekst, ali ne treba zaboraviti niti činjenicu da su mnoga cjepiva poput cjepiva protiv Variole Vere zaustavila epidemiju i moguću pandemiju, nakon što je virus Variole Vere odnio preko 200 milijuna života u svijetu.

“Procjenjuje se da su boginje odgovorne za 300 do 500 milijuna smrti u 20. stoljeću. Godine 1967. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) procijenila je da je 15 milijuna ljudi oboljelo od boginja, a dva milijuna je te godine umrlo. Nakon uspješnih kampanja za cijepljenje SZO je 1979. potvrdio iskorjenjivanje boginja. Do današnjeg dana boginje su jedina zarazna bolest koja je potpuno iskorijenjena.”

Rotschield i njemu slični nikada ne mogu biti prihvaćeni kao filantropi,jer takvo društvo za isključivo i samo svoje interese ide i preko mrtvih, bilo to djeca ili odrasli.

No, takvih poput Rotschield-a je i u svakodnevnici prisutno među našim političarima, koji vode ovu državu.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  x@y

Mislio sam da mi neće dozvoliti prvi komentar zbog upisanog linka, pa sam napisao drugi…

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Siri se zagadjenom vodom i hranom? Ne bi li onda bilo pametnije suzbijati bolest tako da se ljudima osigura cista voda i redovita prehrana? Ah da,zivimo u kapitalizmu, najboljem od svih sistema. I ja postavljam glupa pitanja

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Zax

Zax @ slažem se sa prethodno navedenim, ali šta misliš,ne bi li onda bilo plemenitije da im to sve npr. omoguće njihovi mega imućni iste islamske vjeroispovjesti arapi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da ubuduće ne krive pokvarene europljane i ostale kršćane, bogate ili siromašne..
Ionako ti isti troše silne milijarde na svjetlucave gradnje u pustinji.. Neka im omoguće tu higijenu,čistu vodu i hranu i ostalo…

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  x@y

Ionako su oni svi više manje potomci i afrikanaca…

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije

“…In rare cases, the live virus in oral polio vaccine can mutate into a form capable of sparking new outbreaks. All the current vaccine-derived polio cases have been sparked by a Type 2 virus contained in the vaccine. Type 2 wild virus was eliminated years ago.”
Molim vas da prevedete i objasnite događaj do kraja i da ne pravite antivakser klimu. Ukoliko ne znate, zaražite pomoć. Ovakvi napisi, s pola prijevoda i bez stručnog objašnjenja su nadolijevanje ulja na jednu veoma opasnu vatru. Da imate poima o onome što pišete vijest bi bila drugačije objavljena, s objašnjenjem i bila bi dobro došla. Ljudi morju biti obavješteni o događanjima ali iscrpno i kvalitetno. Na ovaj način, osim nama kojima je to posao, svima to izgleda baš onako kako zločinci iz antivakser krugova žele.
Ukoliko pogledamo činjenicama u oći vidimo da se dogodilo nešto što je poznato da se može dogoditi i nemoguće je predvidjeti a predstavlja prirodnu pojavu mutacije virusa, na sreću rijetku. Opasnost za život i vjerovatnost da će netko od te djece ostati invalid je , statistički, 8/200. Vjerojatnost dosta visoka, 25%, i nikoga ne veseli, pogotovo ne roditelje oboljele djece. Uzmimo drugu stranu medalje. Nitko u svijetu nije cijepljen i izbija epidemija kakve su izbijale u povijesti svakih desetak godina. Oboljeva u svijetu 500 000 djece. Smrtnost ili invaliditet 1/200. Imamo za posljedicu 2500 mrtve ili invalidne djece svakih desetak godina.
Što reći na to? ŽIVJELI ANTIVAKSERI I BUDALE KOJE NASJEDAJU NA NJIHOVU PROPAGANDU!!!

neznanac
Gost
neznanac
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

Ne manupuliraj sa statistikama jer je polio iskrijenjen higijenom.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  neznanac

neznanac
Netočno. Pa nije to kuga koje je bilo u srednjem vijeku, a poslije ne ( kuga je bakterija, ali za udporedbu)…
Polia je bilo ohoho u 20 . st. – tada je bio već znatan nivo higijene.
Ja nisam pro vaxer. Ja sam za kontrolu cjepiva. I proizvodnju u vlastitoj zemlji, kad je moguće.
O protiv sam bespotrebnih cijepljenja (ospice).

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

Ja bih zauzeo neutralan i pragmatican stav : Ako Kuba postize spektakularne rezultate na ovom polju, pa i na polju lecenja kancera, zatrazio bih njihove nezavisne eksperte i timove da nam naprave nas program cijepljenja s njihovim cijepivima. Po kineskom obicaju primenio bih to na jedan region, te usporedio bih rezultate. Verujem da bi efekat bio itekako vredan paznje uz sasvim neznatne troskove i rizike.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Kuba je apsolutno drugo podneblje, druga klima i druga kultura tako da je vrlo upitno da li bi se i oni na tom polju snašli bolje od europljana. Uostalom na Kubi dan danas ima slučajeva kolere zbog loše higijene, a sanitarni uvjeti po bolnicama su jako loši uz nedostatak medicinskog materijala.
Ni klima im ne ide na ruku, uglavnom vruće i vlažno, tipična tropska klima.
Sretni su da si mogu priuštiti jedan sapun mjesečno.. Stvarno bih volio znati kakvi su ti spektakularni rezultati na zdravstvenom polju na Kubi? Prijavljeno je dosta slučajeva plućnih bolesti , te tuberkuloze..,pa čak i lepre..

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

“vidimo da se dogodilo nešto što je poznato da se može dogoditi i nemoguće je predvidjeti a predstavlja prirodnu pojavu mutacije virusa, na sreću rijetku”

Znanstvenici su prije par desetljeća najavili ovaj scenarij, samo u puno gorem obliku: masovno cijepljenje rezultirat će mutacijom i razvojem supervirusa (jer virusi se također bore da prežive u borbi s antitijelima), što će rezultirati pandemijom protiv koje nema lijeka.
Ostaje nam samo još malo pričekati…i tada će “dobrobiti” cijepljenja i vama postati jasne.

mike
Gost
mike
1 godina prije

neka neko stavi info o tome sta sve vakcine sadrze u sebi.. bilo koju vakcinu molit cu lepo….!!!

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije
Reply to  mike

Baza, konzervansi i stabilizatori za svjetlo i zrak , pakovanje te proces proizvodnje uvijek gotovo identični za sva cjepiva. Aktivna komponenta uzročnik protiv kojeg se cijepi u “živom” ili “mrtvom” obliku. Uzrok mogućih grešaka su incidentne a ne primijećene situacije (iznimno, iznimno rijetke situacije!). Proizvodna u posebno izgrađenim i higijensko tehnički besprijekornim, potpuno automatiziranim pogonima sa svim kontrolnim mehanizmima koji upozoravaju prilikom svake promjene atmosfere ili bilo kog parametra, koji utiče na kvalitetu konačnog proizvoda, u pogonu.
Čekaonice, ambulante, bolnice, operacione sale su pravi svinjci u usporedbi s tvorničkim pogonima za proizvodnju cjepiva. Rizik od neželjenih posljedica upotrebe antibiotika u pedijatrijskim ambulantama u poređenju sa mogućim posljedicama cijepljenja ne znam točno no ,odokativno , 10 000/1.
Mnogi se varaju i misle da djeca danas preživljavaju u daleko većem broju o poradi upotrebe antibiotika. Antibiotici su doista doprinjeli preživljavanju ljudi kod bakterijskih infekcija no na viruse antibiotici ne djeluju a puno je virusnih bolesti koje su harale i kosile milijune: gripa, ospice, velike boginje, dječija paraliza, krpeljni encefalitis, bjesnilo itd. O drugim bolestima protiv kojih se cijepimo kao npr tetanus nadam se da netreba govoriti. Izumi koji su drastično smanilji pobol smanjila i smrtnost populacije su: I. sapun, II.cijepljenje, III. sanitarno higijensko tehničke mjere i na kraju IV.antibiotici.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

Vi se mladi gospon razbacujete tu milijunima ko pijani milijarder! Osnovna stvar bi trebala biti da je vakcina osobni izbor! Svatko ima pravo za sebe odlučiti čime će štitit svoje zdravlje, ili trovati. Ako netko hoće vakcine eto vam. Platite sebi. A ne da meni ogule kožu porezima, ekstremnim nametima na gorivo, struju, vodu i onda tebi daju badava vakcinu. Meni nitko ne da pare za moj propolis, med, đumbir, orašaste plodove, jaja, rakiju, povrće, voće, meso i to skupo organsko.
A tetanus je najobičnija glupost. Neki dan se ja ozlijedim na glavi zarđalim željezom, a oko mene svi:Trebali bi ići tetanus primiti. Isprao sam ranu rakijom, tretirao par dana propolisom i nikakvih posljedica. Bez unešenog otrova tetanusa.. Ljude su isplašili, zatupili i isprali mozak da za svaku sitnicu uzimaju tetanus i time si stvore dobar temelj za dolazak raznih boleština.

neznalica
Gost
neznalica
1 godina prije
Reply to  Starina

Svatko je ” Svoga tela gospodar” a zdravstveno osiguranje je individualna odluka. Zdravstveno osiguranje je solidarno osiguranje, poput auto osiguranja. Nije štednja pa ni ne možeš pitati gdje je tvoj novac no možeš, a po meni i moraš, tražiti da se racjonalno troši. Prilikom ulaska u sistem zdravstvenog osiguranja potpisuje se ugovor. U tom ugovoru ( i zakone i zakonske odredbe na koje se poziva) lijepo pišu prava i obveze zdravstvenog osiguranika. Za prava svi znaju no da bilo koga zapitate koje su obveze osiguranika svi bi blenuli kao tele u šarena vrata. U obveze pacjenta stoji briga o vlastitom zdravlju i izbjegavanje rizičnog ponašanja ( Zakon o zdravstvu), obavezno cijepljenje po kalendaru cijepljenja i vakcinacija anti-tetanusom nakon kakvog bi mogla nastupiti infekcija tetanusom. Inkubacija kod tetanusa traje do 50, u prosjeku 5-10 dana. Nisu svi krajevi jednako opasni za infekciju tetanusom kao ni sve rane. Smrtnost se kreće između 15-60% ovisi o težini bolest ( kraća inkubacija-teže oboljenje) Nadam se da imate sreće i žao mi je da ne koristite mogućnosti koje vam zdravstveno osiguranje i savremena medicina pružaju. Ukoliko ne budete dobre sreće bit će mi žao, vama dugotrajno težak životni period, možda i smrt, a za sve zdravstvene osiguranike skupo.

Starina
Gost
Starina
1 godina prije
Reply to  neznalica

Neznalica
Zdravstveno osiguranje nije indicidualna odluka nego prisila, bez koje ne možeš doviti pošteno zarađenu plaću!
Ja sam itekako odgovoran prema svome zdravlju i prema zdravlju ljudi oko mene. A postao sam odgovoran zato jer sam bolešljivi osjetljiv, a nisam primao adekvatnu pomoć od sustava tj od liječnika.
Sreće u životu nema,! Sve je do slučaja i zgode, i do truda, upornosti i fokusiranosti. Hoćete li mi reći da ste srećom završili medicinu?!
A zdravlje je 99% životni stil i 1% genetike!
A tetanus se nije razvio već dva tjedna, pričekajmo još 30 dana, ali rana jako dobro zacjeljuje što bi trebao biti dobar znak, zar ne doture?! Ja imam puno takvih iskustava iako sam naveo ovo friško..
Životni stil koji današnja medicina propagira sigurno nije zdrav život, koji čovjek živi punim plućima.
Ja sam pronašao sistem u kojem bolje funkcioniram nego dok sam se oslanjao na službenu medicinu, usprkos i nasuprot svim njenim savjetima.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

https://www.youtube.com/watch?v=id-gGYQihaM

Svjedoćenje pred kongresom.Kongresmen Dan Burton-možete li sa sigurnošću reći da živa u cjepivu ne izaziva neurološke poremećaje?FDA,dr Karen Midthun-Ne možemo to ni potvrditi ni isključiti.
Roštoljanje FDA pred kongresom-izvrsno pokazuje kako su spremni ugroziti sigurnost djece/ljudi zbog profitnijeg načina proizvodnje/podilaženja farmaceutskoj industriji.

Silence
Gost
Silence
1 godina prije
Reply to  mike

c/p iz jedne FB grupe

𝐊𝐨𝐣𝐢 𝐬𝐞 𝐨𝐭𝐫𝐨𝐯𝐢 𝐧𝐚𝐥𝐚𝐳𝐞 𝐮 (𝐨𝐛𝐚𝐯𝐞𝐳𝐧𝐢𝐦) 𝐜𝐣𝐞𝐩𝐢𝐯𝐢𝐦𝐚 𝐳𝐚 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐮?

◾ Formaldehid / Formalin – Visoko toksični sustavni otrov i kancerogen.

◾ Betapropiolakton – Toksična kemikalija i kancerogen. Može uzrokovati smrt / trajnu ozljedu nakon vrlo kratkog izlaganja malim količinama. Korozivna kemikalija.

◾ Heksadeciltrimetilamonijev bromid – Može oštetiti jetru, kardiovaskularni sustav i središnji živčani sustav. Može utjecati reproduktivne organe i izazvati urođene mane.

◾ Aluminij hidroksid, aluminij fosfat i aluminijske soli – Neurotoksin. Nosi rizik od dugotrajne upale / oteklina mozga, neuroloških poremećaja, autoimune bolesti, Alzheimerove bolesti, demencije i autizma. Prodire do mozga gdje trajno ostaje.

◾ Timerosal (živa) – Neurotoksin. Izaziva stanično oštećenje, smanjuje oksidacijsko-redukcijsku aktivnost, staničnu degeneraciju i staničnu smrt. Povezan s neurološkim poremećajima, Alzheimerovom bolešću, demencijom i autizmom.

◾ Polisorbat 80 i 20 – Prelazi krvno-moždanu barijeru i sa sobom nosi aluminij, timerosal i viruse; dopuštajući im da uđu u mozak.

◾ Glutaraldehid – Toksična kemikalija koja se koristi kao dezinficijens za medicinsku opremu osjetljivu na toplinu.

◾ Fetalni goveđi serum – sakupljen iz goveda (krava) fetusa uzetim od skotnih krava prije klanja.

◾ Ljudske diploidne fibroblastne stanice – pobačene fetalne stanice (WI-38, MRC-5). Strani DNK ima sposobnost interakcije s našim vlastitim.

◾ Bubrežne Stanice afričkog zelenog majmuna – mogu prenijeti virus SV-40 koji uzrokuje rak koji je već zarazio oko 30 milijuna Amerikanaca.

◾ Aceton – može uzrokovati oštećenje bubrega, jetre i živaca.

◾ E.Coli – može izazvati trovanje krvi (Sepsu).

◾ DNA iz svinje (svinje) Circovirus tip-1

◾ Ljudske embrionalne kulture plućnih stanica (iz pobačenih fetusa)

(https://javno-zdravlje.hr/kalendar-kontinuiranog-cijepljen…/)

(https://www.cdc.gov/…/do…/appendices/b/excipient-table-2.pdf)

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

“…Divlji virus tipa 2 eliminiran je prije nekoliko godina”, nastavlja AP objašnjavati….”
Pa šta taj nije eliminiran? Protiv čega cjepe?

Darko
Gost
Darko
1 godina prije

Virusi su stanični otpaci, zapravo otrovi, a nisu tvari koji šire zarazu. Dakle, oni su posljedica bolesti, a ne uzročnik. Cjepiva su puna otrova, pa tako i virusa, a ubrizgavanjem se zagarantirano višestruko apsorbiraju u tijelo. Povijesno cjepiva nisu spriječila ništa, već je to učinila bolja prehrana, higijena i vodovodno-kanalizacijski sustav. Hvalospjevi “da su cjepiva spasila svijet” su i dalje samo hvalospjevi, ali od strane onih koji na temelju toga zarađuju: farmaceutske industrije, doktorske klike, političarskih poltrona i osiguravajućih kompanija. Odbijajte se cijepiti, samo tako se ta suluda pošast koja je uzrokovala barem 80% svih današnjih primjera bolesti, može iskorijeniti. Rak, srčane bolesti, autoimune bolesti, neurološke degenerativne bolesti, alergije, … sve je to višestruko uvećano ponajprije zahvaljujući cijepljenju. Danas ljudi u SAD-u dobivaju do 72 cjepiva, u Hrvatskoj do 40 cjepiva, kumulativno se truju ljudska tijela i tinjaju dok ne buknu u gadnu simptomatsku bolest s bolovima, nemogućnošću normalnog života i u preuranjenoj smrti. A bolove ne rješavati s aspirinom, paracetamolom, ibuprofenom i ostalim smećem, već otkriti uzrok i liječiti se pomoću tvari koje izbacuju otrove iz tijela, a za to služe biljne tvari.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Darko

Darko
” Virusi su stanični otpaci, zapravo otrovi, a nisu tvari koji šire zarazu.” ???
Dakle, oni su posljedica bolesti, a ne uzročnik. ???
Jbt. Internet i demokraciju.

Čoban
Gost
Čoban
1 godina prije

Znam da su ljudi važniji od životinja ,ali za primjer dodajem ,cijepljenje životinja protiv svinjske kuge ,bilo je obavezno i nisi mogao dobiti putni list za prodaju ako nisu životinje bile cijepljene.Danas je to ukinuto ,tako je Antraksom, cijepivom protiv njega.Kada je bilo obavezno bunio sam se pošto nisam htio za sebe koristiti meso od cijepljenih životinja,bilo je badava.Sada se ne cijepe tako ,došlo iz riti u glavu.Hoću reći da je u pitanju samo interes ,u mom slućaju opisan je interes da se zaštiti veterinarska služba ,kako bi opstala,koliko je cijepljenje potrebno otom potom.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Kad na ovo ukaze g.Ivan Pernar onda ga nazivaju nadrilijecnikom i sl.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik