Američka porezna služba gradi ”vojsku” od 87.000 naoružanih agenata!

IRS
85 komentara

Nije tajna da Porezna uprava traži više dolara poreza i pogotovo poreza na kripto i one koji ne prijavljuju ili koji to ne čine ispravno. Kako javlja financijski magazin Forbes, Američki IRS (porezna služba) dobila je ogromne novce i zadatak da zaposli preko 87.000 novih agenata od kojih će neki biti naoružani.

Zakon o smanjenju inflacije, koji je Senat usvojio u nedjelju, a očekuje se da će ga Dom prihvatiti u petak, podiže poreze i dat će Poreznoj upravi milijarde za ulazak u ono što je Wall Street Journal nazvao “beast mode”. Sveukupno, zakon će Poreznoj upravi dodijeliti oko 80 milijardi dolara za pojačanu provedbu, operativna poboljšanja, usluge korisnicima i modernizaciju sustava.

Taj je novac više od šest puta veći od trenutnog godišnjeg proračuna porezne uprave od 12,6 milijardi dolara. U zakonu se kaže da će nevjerojatnih 45,6 milijardi dolara biti namijenjeno ovrsi, što je glavna direktiva demokrata poreznoj upravi. Postanite veći, čvršći i brži u skupljanju. Izvješća sugeriraju da će Porezna uprava zaposliti 87.000 novih agenata, a s više od 45 milijardi dolara uloženih u ovrhe, što znači da dolazi promjena.

Ne postoji fiksan iznos u dolarima za traženje kriptovaluta, ali novi zakon nejasno kaže da će se posebno baviti “aktivnostima praćenja digitalne imovine i usklađivanja”, osim općenitije porezne ovrhe. Zamislite revizije, naplate i još gore. Porezna uprava također ažurira svoje obrasce. Već postoji pitanje o virtualnoj valuti na vrhu porezne prijave koju ste podnijeli – ili koju još trebate podnijeti – za 2021. Kao što ćemo vidjeti, to će pitanje biti teže za 2022.

Za povrate za 2021., naizgled bezazleno pitanje glasilo je: “Jeste li u bilo kojem trenutku tijekom 2021. primili, prodali, zamijenili ili na drugi način raspolagali bilo kakvim financijskim interesom u bilo kojoj virtualnoj valuti?” Porezna uprava kaže da svi porezni obveznici koji podnose obrazac 1040, obrazac 1040-SR ili obrazac 1040-NR moraju označiti jedan kvadratić odgovarajući s “Da” ili “Ne” na pitanje o virtualnoj valuti. Na pitanje moraju odgovoriti svi porezni obveznici, a ne samo porezni obveznici koji su sudjelovali u transakciji koja uključuje virtualnu valutu u 2021. Podsjetnik Porezne uprave možete pročitati ovdje. U porezima, jednostavno pitanje s da ili ne može biti iznenađujuće velika stvar – ako odgovorite krivo. Ali možete li označiti “Ne?”

Porezni obveznici koji su samo posjedovali virtualnu valutu u bilo kojem trenutku u 2021. mogu označiti okvir “Ne” ako nisu sudjelovali u transakcijama koje uključuju virtualnu valutu tijekom godine.

Za porezne prijave za 2022., Porezna uprava je izmijenila kripto pitanje postavljeno na obrascu 1040. Nacrt Poreznog obrasca 1040 za 2022. sada glasi:

Jeste li u bilo kojem trenutku tijekom 2022.: (a) primili (kao nagradu, nagradu ili kompenzaciju); ili (b) prodali, zamijenili, poklonili ili na neki drugi način raspolagali digitalnom imovinom (ili financijskim interesom u digitalnoj imovini)?”

Time je mreža šira od prethodne verzije. Općenito, ljudi iz Porezne uprave na darove i porez na nekretnine razlikuju se od osoblja Porezne uprave na dohodak. Ali proširenje pitanja kriptoporeza moglo bi samo navijestiti još toga, više kripto revizija, više nadzora Porezne uprave nad kripto i kriptoporeznim obveznicima i općenito više novca koji se ulijeva u usklađenost Porezne uprave. Budite oprezni tamo.

Ali ono što još više zabrinjava ljude je što se čini da će velika svota biti namijenjena zapošljavanju agenata koji će raditi ovrhe i koji će biti – naoružani! Nedavno je osvanuo nevjerojatan oglas za zapošljavanje u kojem porezna služba traži ljude koji su spremni upadati u domove i koristiti se pritom vatrenim oružjem. Iako je nakon reakcije javnosti oglas povučen, možete ga vidjeti ovdje:

Izvor: forbes.com

izvještajPoreskaSADšpijuni
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bane
1 godina prije

Kakve su ovo likvidacije?

Jednostavno receno
1 godina prije

Prije par dana izbace naj zaduženije zemlje. I zapadna predvodnica uredu što je prva al na skali duplo udaljenija od prvog pratitelja isto g7 člana a od trećeg g7 člana naj manje troduplo u dužnija. I onako samo pogledam i nasmijem se kako građeni tih država žive u izobilju i na visokoj nozi… Pa mi onda dođu lokalni poznanici koji su živjeli na visokoj nozi za koje sam se uvijek pitao odakle, a na kraju banka sjedne na svoje jer ne ide kredit na kredit i na kredit. I sad objava članka kako država pojačava harač. I nako kontam nema više printanja para, banka zatvar ćesmu….

držnedaj
1 godina prije

Štoo niže prema dnu piramde – to veći porezni jaram i pritisak po kvadratnom centimentru i suprotno.
Što više vrhu piramide što više porezni oslobađanja , manje porezni dadžbina.. Na samom vrhu nemaju ni obavezna ni poreza, jer registracija firmi im je po nekim egzotičnim, Kajmanskim enklavama i slično. .. To najbolje zna družina i firma Assanga , jer je Julijan tu najviše i dirnuo u “nedodirljive” i mečku u pi…

Flint
1 godina prije

Ameri kreću u dorbu protiv rastuće kripto sive ekonomije.

Pera Detlic
1 godina prije

Naravno da se treba pripremiti za inflacijsku otimačinu. Sve raste plaće stoje i koliko god primao u hiper inflaciji ostaješ kratak. Lagano te ovrše i eto tw u logoru, a tu nemreš bit necijjepljen. Doduše nećeš dugo ni trajat pogotovo sa zdravim organima i necijepljen. Krepavat će se naveliko. Oni koji odbiju boc dobit će giljotinu za vrat. Sve ide po planu, ali ne baš glatko. Ostala je velika kontrolna skupina neubodeni, a dosta ubodenih kuži da su ih preveslali. Veliki reset ide dokle god bude mogao. Stani pani se primiče velikim koracima. Medical martial law i sve što nosi je blizu. Izaberi ili će drugi izabrat za tebe. Vremena osobne neodgovornosti i nemara su pri kraju.

Tucker Carlson
1 godina prije

Vojska koja Ce biti zaduzena za provedbu ideje-NISH NECETE IMATI I BITI CE TE SRETNI-.a oluja je sve bliže.. hvala.

Zmaj
1 godina prije

Evo me, nisam više pod pravim imenom Lenko nego po nadimku Zmaj. Svi me zovu „Zmaju“ jer imam običaj svakog zvati „Ej, Zmaju“ od tog „Ej, Zmaju“ postadoh i sam „Zmaj“.
Dobroćudan, ne onaj iz Otkrivanja. Dobro stvorenje, od dinosaura ljudskom predajom postao zmaj.
Meni osobno je neobično kad se javljam da ne kažem „Ej Zmaju“, jednostavno mi je to u krvi, mnogi bi se od Vas ljutili, ali to je samo to bez ikakve namire za vriđanje ili omalovažavanje.
Sad kad sam „Zmaj“, sad su svi žensko – muško „Ej Zmaju“, svi smo zmajevi i nitko se nema pravo bunit. Sad sam onaj pravi.

Zato. Ej, Zmajevi zdravi i veseli bili. Mir bio s Vama.

404
1 godina prije

Još malo pa i u vašem gradu…

Max
1 godina prije

Militarizacija policije.

Vadran
1 godina prije

U Nas u kikindi nema tih problema

jupiter
1 godina prije

american way of death…..

Jadranka S.
1 godina prije

Tiranija je jednostavno tiranija: ubilacka,zlocinacka.
I zato nitko ne treba previse vjerovati u lijepu buducnost.
Prioritet bi trebala biti vasa duhovna sloboda koju vam nitko ne moze oduzeti, jer u trenutku kada se pocnete boriti protiv vlade, toliko cete se zanijeti tom borbom da cete potpuno zaboraviti na sebe.
Ruzno je ostati u bilo kakvom ropstvu. No najvece od svih ropstava je ropstvo duse. Oslobodite je od proslosti, oslobodite je od nacije, oslobodite je od religije u kojoj su vas odgajali. Vasa osnovna i najveca briga trebala bi ostati vasa potraga za istinom.
Ostane li vam jos energije, mozete nastaviti borbu protiv politicke tiranije. No razocarat cete se. Tjekom povjesti razocarali su se svi koji su gajili ideju ” bit cemo slobodni ”.

Lucija, prva
1 godina prije

Nije potrebna nikakva vojska za ubiranje poreza. Samo uzeti najbogatijima.

Ovo sad je… super.
Prvo su navukli papke na kriptovalute, a sad će ih oporezivati, ako budu imali sreće. Ako ne – metak.

Alen
1 godina prije

Čuj kriptovalute ?! Pa par njih mešetari s 90% tržišta , koga oni misle ganjati ?!
S obzirom na pročitano ovde se radi o tzv srednjoj i nižoj klasi kao metama i to nema veze s kripto , ovde će se ljudima guliti i koža s ledja , o organima da ne pričam…

Dakle kreće fiesta !

Vojni analitičar
1 godina prije

Za ovih 80 milijardi iz friškog zraka naštampanih dolara demokrati odnosno njihov režim samo u slijedećoj godini planiraju pribaviti dodatnih više od 700 milijardi dolara od poreznih obveznika kroz izmjene poreznih propisa koje su odobrili i Kongres i Senat. To bi upravo trebalo osigurati tih novih 87.000 haračlija. Dakle, iako je ulaganje veliko režim računa da će biti vrlo isplativo. Zanimljivo je da dok pričaju o povećanjima “koprporativnih poreza” porezna uprava, prema vlasittom priznanju, između 80 i 90% od tih dodatnih 700 milijardi planira uprihoditi od malih biznisa koji imaju godišnji promet do 200.000 dolara. Dakle mali dućančići, restorani, obrtničke radionice će podnijeti daleko najveći teret tog povećanja poreznih prihoda američkog režima. Istovremeno najveće korporacije poput Walmarta, Amazona, Exxona, Alphabeta i sličnih koji odreda ostvaruju između 300 ipa do preko 500 milijardi dolara godišnjeg prihoda, dakle svaki od njih iostvaruje prihod koliko i 1,5 do 2,5 milijuna tih malih bizinisa,… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI