Britanci gube opciju rezervne energije za zimu

Elektrane na ugalj
26 komentara

Elektrane na ugljen u Velikoj Britaniji trebale bi biti zatvorene.

Britanija se neće vratiti na energiju iz ugljena kao rezervnu opciju za proizvodnju električne energije tijekom nadolazeće zime, rekao je prošli tjedan Nacionalni operater elektroenergetskih sustava (ESO).

Britanski operateri elektrana na ugljen Drax Group i EDF Energy, čiji su pogoni bili dostupni prošle zime, počeli su stavljati svoje generatore izvan pogona, navodi se u priopćenju ESO-a.

Operateri su službeno zatvorili svoja postrojenja na ugljen krajem ožujka.

“Oba operatera potvrdila su da neće moći staviti svoje jedinice na ugljen na raspolaganje tijekom daljnje zime i započeli su proces stavljanja izvan pogona”, rekao je glasnogovornik National Grid-a.

Uniperova jedinica za ugljen Ratcliffe vjerojatno će još uvijek biti dostupna u okviru zasebnog sustava tržišta kapaciteta tijekom sljedeće zime, rekao je ESO.

Pet jedinica za nepredviđene situacije pale su nekoliko puta tijekom prošle hladne sezone, kada se zapadna Europa borila s energetskom krizom bez presedana nakon pada isporuka nafte i plina iz Rusije. Sankcije protiv ruskog uvoza energije dovele su do rekordno visoke inflacije u cijeloj regiji i krize troškova života u brojnim zemljama.

Ujedinjeno Kraljevstvo je zagrijalo jedinice za izvanredne situacije u ožujku kada je zahlađenje spriječilo proizvodnju vjetra.

Kao dio napora za smanjenje emisija fosilnih goriva i ispunjavanje cilja neto nule za 2050., vlasti Ujedinjenog Kraljevstva planiraju zatvoriti elektrane na ugljen do listopada 2024.

ElektraneUgaljVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
7 mjeseci prije

Ukrajina nije mogla postati Francuska, zato je Francuska postala Ukrajina.

A tek kad krene u Britaniji.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Ha , ha , ha !!!! Istovjetno se i u Srbiji djješava !!!! Zašto to velim …. KORUMPIRANI POLITIČARI OBE ZEMLJE SU POTPISALI UGOVORE SA GREEN LOBBY !!! MIMO ZNANJA JAVNOSTI !!! Sada … MORAJU ispuniti – ili ići !!! Budući da svi imaju putra na glavi , put im je jedino – na duuuuugu robiju uz sve prateće posljedice 😱 . Što kane učinjeti ?! GURNUT VLASTITO PUĆANSTVO U DUŽNIČKO ROPSTVO 😱 !!! 1.) ZABRANITI I VISOKO PENALIZIRAT UPORABU ČVRSTIH GORIVA ZA GRIJANJE !!! 2. ) PONUDIT VISOKIH – ZELENAŠKIH KREDITA ZA UGRADNJU SOLAR PANELS I WIND ENERGY ! Budući je to VRLO SKUPO I NEPOVRATIVO OD PLAĆA , ZALOŽBOM IMOVINE ⚠️ , NATJERATI LJUDE DA PRENESU VLASTITA PRAVA —– NA KORPORACIJE ⚠️ —– KROZ —- IZNUĐENU — ZALOŽBU ⚠️⚠️⚠️ . ” Nećete imati ničega ( sve će naše biti ) i biti ćete sretni ” !!! Sada ,… Čitaj više »

ime
7 mjeseci prije

ovi su pametni ko možemo

Dokurčilomi
7 mjeseci prije

Što neće ameri preko starlinka, wirelessom poslati onaj iz škriljca a po cijeni jeftinijoj or ruskog kao podrška članici i vojnom partneru?

Max
7 mjeseci prije

Razbilo im se o glavu.

Zorule
7 mjeseci prije

imaju zalihe crvića i skakavaca, dok se ima što klopati nema zime za anglosaksonce

toncibalonci
7 mjeseci prije

Ujedinjeno Kraljevsto je zagrijalo jedinice za izvanredne situacije u ozujku kada je zahladjenje sprijecilo PROIZVODNJU VJETRA.(predzadnja recenica).Slicne pizdarije ni Miso nije u stanju napisati.

toncibalonci
7 mjeseci prije

Mozes ti moj Miso VALIDISATI i VALIDIRATI koliko ti srce zeli, svejedno ces umrijti NEPISMEN.

Ivek
7 mjeseci prije

Ti engelzi i cijela EU i Amerika su sad pomiješani sa useljenicima, uskoro i Hrvatska, HDZ po nalogu globalne agende puni lagano bez ikakvih kriterija Hrvatsku sa raznim narodnostima, već kradu po moru po vikendicama, ali to je drugi par rukava silovanja, krađe ubojstva.. Bitno je useljavati i miješati narode, ko neće ko hoće jedan narod njega likvidiraju.

ogo
7 mjeseci prije

A kako bi trebale jahtice od 500 metara koje posjeduju ovi klimabriznici ploviti samo na jedra.
Sto ne zaustave rat koji traje i stetno utice na atmosferu u konacnici moguce je i radioaktiivno
zagadjenje cijelog planeta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI