Britanci su upozorili na tešku zimu

Grijanje-Cijene gasa
16 komentara

Prema Ofgemu, rekordan broj britanskih kućanstava već kasni s plaćanjem računa

Britanska kućanstva suočena su s visokim troškovima energije ove zime unatoč padu gornje granice cijena energije ispod 2.000 funti godišnje prvi put u 18 mjeseci, upozorio je nacionalni regulator Ofgem.

Tipična obitelj sada može očekivati da će platiti u prosjeku 1923 funte od listopada do prosinca, što je pad od oko 150 funti. Međutim, milijuni kućanstava mogli bi na kraju plaćati više jer je povučena državna potpora od £400 koju su prošle zime dobili svi domovi.

Prosječno kućanstvo i dalje će plaćati gotovo duplo veću cijenu plina i struje nego prije početka energetske krize prošle godine.

“Dobrodošla je vijest da granična cijena nastavlja padati; međutim, znamo da se ljudi bore sa širim izazovima troškova života i ne mogu ponuditi nikakvu sigurnost da će se stvari olakšati ove zime,” rekao je izvršni direktor Ofgema Jonathan Brearley ovog tjedna.

U intervjuu za Sky News, upozorio je da će se obitelji “apsolutno boriti” sa svojim računima ove zime, naglašavajući da bi vlada trebala raditi zajedno s regulatorom i dobavljačima kako bi ranjivim kupcima pružila podršku koja im je potrebna. Prema Brearleyju, bilo bi “od pomoći” kada bi vlada ponovno uvela subvencije.

Dobrotvorna organizacija Citizens Advice također je upozorila da bi ova zima mogla biti “jednako loša, ako ne i gora” od prethodne, pozivajući vladu da uskoči.

EnergijaRačuniVelika Britanijazima
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
3 mjeseci prije

Britanija je ratni profiter.
Jedan od najvećih izvoznika nafte u Britaniju je Belgija. Zemlja poznata po najvećim nalazištima nafte…
Britanija ”opere papire” i rusku naftu preprodaje europskim papcima, koji su dozvolili da ih ti isti natjeraju da uvedu sankcije i dođu u tu poziciju.
Za nevjerovat… Da nije tragično… 🙂 🙂 🙂

P.S.
Danas pošten čovjek nema ni za mito platiti…
Takva neka vremena došla.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Neka se žale britanskim parlamentarcima koje su izglasali – jedinima zaslužnima za ovo što im se dešava jer su izglasali i Covid zatvaranja gospodarstva i energetske sankcije Rusiji.
Nitko drugi.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Nemojmo misliti da ćemo mi biti pošteđeni abnormalnih cijena struje i plina.
Vlada RH sa Plenkovićem na čelu je obuzdala cijene struje do kraja rujna ove godine, a plina do kraja travnja sljedeće godine.
Nas spašava što se vladajući HDZ mora ulizivati biračima, jer su sljedeće godine parlamentarni izbori.
Ali to je zakon spojenih posuda – ako država subvencionira nešto, uzima drugdje da nadoknadi.
Što bi rekao narod – ‘pretakanje iz šupljeg u prazno’.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Pa imaju neizabirana Premijera a tako i cjelu vladu – SVI — POSTAVLJENI !!!! Kakove oni obveze uopće imaju spram naroda ???!!!! Imaju jedino spram onih tko ih postavio !!!

Max
3 mjeseci prije

Očekivano.

BlueZg
3 mjeseci prije

A zašto vi po zimi morate biti doma? Po zimi sam bilo gdje samo ne doma i usred zime mi je račun 15 ojra dok drugi plaćaju stotine i stotine. Znam jer prisluškujem u redu pred šalterom. Tko bi tolke račune plaćao?

Alen
3 mjeseci prije

I dogodine se misli kako će preživiti zimu , hebem ih deformisane..

Amater
3 mjeseci prije

Koliko mora netko biti glup da po tko zna koji put popuši istu foru …. nije ni zavredio drugačiju sudbinu … glupi gojimi …

Rimtutituki
3 mjeseci prije

Samo 22 zemlje na svijetu u.k nije nikad naravila invaziju,sve ostale jeste.pametnom dosta

marmel
3 mjeseci prije

Naredne godine bit ce im bolje za njihovo dobro, nista bolje ni ne zasluzuju,napast, kuga ovoga svijeta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI