Britanski parlamentarci zahtjevaju od Paypala da prestane ukidati račune konzervativnim organizacijama

PayPal
6 komentara

Zastupnici Konzervativne stranke, Michael Gove, David Davis i Sir Iain Duncan Smith, potpisali su otvoreno pismo poslovnom odjelu Jacoba Rees-Mogga u kojem pozivaju da se tvrtki za online plaćanje PayPal zabrani diskriminacija korisnika zbog njihovih političkih stavova.

PayPal bi mogao biti spriječen da zabrani korisnike zbog njihovih političkih stavova nakon reakcije zbog njegove odluke da ukine račune nekoliko konzervativnih skupina u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pružatelj usluga plaćanja uključivao je nekoliko britanskih skupina koje su kritizirale lockdowne Borisa Johnsona i cijepljenja tijekom vrhunca pandemije. Free Speech Union, koji je osnovan kako bi se suprotstavio ukidanju kulture i wokeizma u britanskom visokom obrazovanju, također je bio na udaru gnjeva PayPala.

PayPal je odbio reći koja su od njegovih pravila prekršili.

PayPal, zajedno sa svojom podružnicom Venmo, nedavno je suspendirao račune koji pripadaju grupama kao što je Gays Against Groomers, koja je kritična prema drag queens i pokretu transrodnih osoba u Sjedinjenim Državama.

Nakon reakcije, zastupnici Konzervativne stranke, Michael Gove, David Davis i Sir Iain Duncan Smith, potpisali su otvoreno pismo Poslovnom odjelu Jacoba Rees-Mogga pozivajući da se tvrtki za online plaćanje zabrani diskriminacija korisnika zbog njihovih političkih stavova.

U pismu se navodi da je “teško izbjeći tumačenje postupaka PayPala kao orkestriranog, politički motiviranog poteza za ušutkavanje kritičkih ili suprotnih stavova o ovim temama unutar Ujedinjenog Kraljevstva.”

Političari pozivaju ministre da pokažu predanost britanske vlade slobodi govora tražeći objašnjenje od PayPala i da poduzmu mjere protiv toga. Također su pozvali PayPal da pusti sredstva koja je zamrznuo vlasnicima računa.

Pišući u londonskom Timesu, Jawad Iqbal istaknuo je opasnosti dopuštanja PayPalu da prekine korisnike na temelju političkih uvjerenja.

“Ovo je cenzura korporativnog diktata: tvrtka postavlja vlastita pravila i tumači ih kako smatra prikladnim. Čini se da nije svjesna ideje da je u načelu pogrešno oduzimati vitalne usluge ljudima zbog njihovih političkih stavova. Bi li bilo prihvatljivo da supermarket odbije uslužiti kupca zbog svoje politike ili da velika ulična banka odbije izvršiti plaćanje tvrtki koju smatra politički nepoželjnom?”, napisao je Iqbal.

Nakon pitanja postavljenih u parlamentu o Paypalu, mogli bi se primijeniti zakoni koji bi zabranili diskriminaciju PayPala protiv konzervativnih glasova.

“Konzervativni zastupnici sa zadnje klupe razmatraju pokretanje amandmana na nadolazeće financijske zakone u Donjem domu koji bi tvrtkama zabranio zamrzavanje računa sudionika kampanje”, izvijestio je Telegraph. “Jedan izvor je rekao da će ministri vjerojatno prihvatiti amandman na zakon jer će ga konzervativni članovi podržati.”

Britanski ParlamentkonzervativcipaypalUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

A što je sa ostalim servisima koji isto tako diskriminiraju korisnike i onemogućuju im poslovanje? Čak im i otimaju već prikupljene novce. Što je s bankama koje zatvaraju račune “nepoćudnim klijentima”? Ili kartičnim kućama koje to isto rade. Ili medijima i društvenim mrežama koje oneogućavaju “nepravovjernima” elementarnu slobodu govora i izražavanja. Ili s pravosudnim sustavima koje progone ljude zbog “zločina mišljenja”. Zašto se ograničiti samo na Paypal?

Max
1 godina prije

To što Paypal čini jest financijski teror.

Hagar
1 godina prije

Evo zatvaram pay pal racun. To je moj mali doprinos

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI