Charles Schwab predvodi uništenje američkog financijskog sektora

Charles Schwab uništenje američkih financija
27 komentara

Dionice tvrtke pale su preko 20% zbog straha od bankarske krize

Dionice američke financijske i brokerske tvrtke Charles Schwab pale su u ponedjeljak, jer je zabrinutost zavladala financijskim sektorom zbog nedavnog kolapsa Silicon Valley Bank usmjerene na tehnologiju i start-upove i Signature Bank povezane s kriptovalutama. Dionice korporacije za financijske usluge sa sjedištem u Teksasu pale su za više od 20% tijekom trgovanja u ponedjeljak, što predstavlja najgoru jednodnevnu rasprodaju tvrtke od travnja 2000. godine.

Do brisanja je došlo kada je tvrtka pohvalila svoju otpornost nakon prijavljenog pada prosječne marže od 28% u veljači u odnosu na prethodnu godinu. U izjavi, glavni financijski direktor Schwaba Peter Crawford uvjerio je dioničare i klijente da se odljevi novca nisu ubrzali ovaj mjesec u usporedbi s veljačom, ističući da je 80% depozita brokerske kuće osigurano od strane američke vlade.

“Ovi odljevi odražavaju nastavak odluka klijenata da preraspodjele dio svog novca u novčane alternative s višim prinosima unutar Schwaba”, napisao je. “Na temelju naše stalne analize ovih trendova, još uvijek vjerujemo da će odluke klijenata o preusmjeravanju gotovine uvelike nestati tijekom 2023”.

Schwab je osma među američkim bankama po imovini, sa 7,05 trilijuna dolara sredstava klijenata i 33,8 milijuna aktivnih brokerskih računa na kraju prošle godine. Neki analitičari kažu da je malo vjerojatno da će se Schwab suočiti sa situacijom kao SVB, zbog svoje snažne likvidnosti.

“Mnoge banke i tvrtke s povezanim bankarskim subjektima, kao što je Charles Schwab, također imaju značajan iznos vrijednosnih papira s fiksnim prihodom u svojoj bilanci s nerealiziranim gubicima, budući da su nedavno rastuće kamatne stope smanjile vrijednost vrijednosnih papira s fiksnim prihodom”, analitičar Michael Morningstara Wong je napisao u bilješci prošli tjedan.

Rasprodaju Schwabovih dionica potaknuli su nedavni neuspjesi u američkom bankarskom sektoru, pri čemu su tri zajmodavca propala u manje od tjedan dana.

Silvergate sa sjedištem u Kaliforniji, usmjeren na kriptovalute, prvi je objavio svoju likvidaciju prošle srijede, nakon čega je u petak uslijedila implozija banke Silicon Valley Bank. Signature Bank bila je treći značajni zajmodavac koji se suočio s propašću u najvećem kolapsu američke banke od financijske krize 2008. Bankarske propasti izazvale su zabrinutost oko zdravlja cijelog američkog bankarskog sustava, pri čemu su dionice mnogih drugih zajmodavaca doživjele pad.

Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onajnajglu...Dalton
18 dana prije

“Financijski stručnjaci u SAD zvone na uzbunu. Još najmanje 4-5 banaka je na rubu bankrota” – Bloomberg

Amerikanci glume financijsku krizu samo da bi prestali davati više novaca Ukrajini…

P.S.
 “A ako ste uzeli olovku dok ste posjetili svoju lokalnu podružnicu, ne brinite o tome. One idu na račun kuće!”
Banka iz Silicijske doline uvjerava klijente da će svi koji su izgubili životnu ušteđevinu dobiti besplatnu kemijsku olovku

Šta li je s bankom sperme?

tatamata
18 dana prije

nemaj brige , lopina ce brzo naci nekog da opljacka

Гавран
18 dana prije

Ekonomija Karipskih gusara je zavisila od delotvornosti njihovih galija. Poverenje poverilaca u “bankarsko poslovanje” se izgubilo posle poraza u Avganistanu i pretećeg poraza u Ukrajini. Da kupimo kokice i da gledamo šta če biti u novoj sezoni. Biće to superealistična projekcija sa svim pratećim efektima i posledicama po gledaoce.

Bosanac
18 dana prije

“Nećete imat ništa a bit ćete sretni”, počinje i ta faza, kad nas dobro izjebu možda nam smotaju po jednu Džoju da nas usreće (stari običaj je da se poslije sexa zapali).

Dux
18 dana prije

Sve ide prema planu……., ali kad se raja digne i počmu neredi, mislim da će biti veselo u americi za koji mjesec.

Onogošt
18 dana prije

Dolar ce još dugo biti rezervna valuta ali ce sve više slabiji. Manja potražnja ce ga pri morati da se vrati doma… Tako da da će dalje štampanje izazvati veću inflaciju u Usa

Schwarze Hunderte
18 dana prije

No Petrol – Dollar – no money at all ! Nema pljačke – nema novca ! Američke državne obveznice ⚠️ su DRASTIČNO izgubile vrijednost ( pogledat burzovna izvješća 😉 ) te povukle u ponor — sve ! Sad .. Mogu , ponovno kupovat vrijeme – neko vrijeme – pa – ponovno krijesat kamatne stope no je i to temporalno ! Ima čak ideja o osnivanju neke vrste ” osiguravajuća fonda ” glede zaštite ulagača no i to je sviranje *urcu ! Što dalje ?! S V. Bank je data na dražbu ! No , jedini tko je želi kupit su četiri , NAJVEĆE banke USA , čemu se u strahu , opiru , regulatorna tijela jer praktično i sljedstveno banke PREUZIMAJU DRŽAVU 😱 ! Ili , pokušat , pribjeći ,oprobanu receptu . Svjetski rat je najbolje mjesto za brz obrt novca !!!!!!! Sad … Ak izgube a sva je prilika… Čitaj više »

Vojni analitičar
18 dana prije

Charles Schwab predvodi uništenje američkog financijskog sektora
Koonačno dobre vijesti. A kažete da ništa od Schwaba ne valja.

Željko
18 dana prije

Problem je sto se u MSM “medijima” ove vijesti pojave tek kada banka propadne. Prije toga se informacija krije kao zmija noge. Nema “veliki brat”, kao prije par desetljeća, više mehanizama da “izolira” ove probleme jer ovo će postati masovna pojava sa povećanjem kamatnih stopa! Kamatne stope “rastu” i banke plaćaju veće kamate na svoje dugove, bilance padaju i krah! Inflacija će biti nešto manja, tečaj dolara je manje, više isti do kada pitanje je. Mala i srednja poduzeća su u problemima. Kada bi, nakon “helikopterskog novca”, smanjili opet kamatane stope, inflacija bi počela da raste! Od dva zla moraju izabrati manje zlo! Zapadni “financijski sektor” gubi povjerenje na ostatku planete Zemlje!

Mario
18 dana prije

Gledamo posljedice djelovanja FED-a u posljednjih par desetljeća. Sve analize su besmislene kad se nezna šta i kad će FED poduzeti. Nezna se hoće li prije past burze ili će hiperinflacija uhvatiti moment tako da je nemoguće znati da li je bolje imati gotovinu ili investirati u nešto što će evaporirati. Oni u visokim financijskim razinama kao na primjer Blackrock na vrijeme će dobiti signal, ovi na nižim razinama kao hedge fond manageri plaćaju bivšim predsjednicima FED-a po 250000$ za privatnu večeru na kojoj predsjednici iznose svoja predviđanja, ali kao bivši nemaju ikakav uticaj. Jannet Yellen dok je bila predsjednica FED-a izjavila je; “Would I say there will never, ever be another financial crisis? … Probably that would be going too far. But I do think we’re much safer, and I hope that it will not be in our lifetimes, and I don’t believe it will be” 2008 posljedice subprime… Čitaj više »

reus
18 dana prije

od schwaba ništa dobro ne može doč.

tuf
18 dana prije

Davali su kredite od 2 milijuna dolara svakoj nadobudnoj IT šuši koja je došla i rekla “I wanna build an app”. Većina ih samo prodaje maglu. Ovo je vjerojatno prvi val koji će nastojati izolirati selotejpom barem do izbora. No dok oni tako još neko vrijeme budu pokušali održavati privid ostaje za vidjeti kako će se stvari odvijati u Europi jer se trese Credit Suisse, a dugogodišnji bolesnik Deutsche Bank sigurno samo ostavlja privid stabilnosti na stres-testovima.

Mahatma
18 dana prije

Možemo se radovati što banke propadaju ali propadaju ”male” banke. Na kraju će opstati samo nekoliko sistemski važnih banaka kao JP Morgan, Citi, Goldman Sacks itd. Tek onda nastupa teror.

Mali Boro
18 dana prije

Još jedna usluga Rusiji od anglosasa kada su ih odsjekli od zapadnih financijskih tokova .

Željko
18 dana prije

Interesantno razmišljanje od prije par minuta…

“The government is desperately trying to talk down inflation. More lies, more manipulated statistics won’t change the fact that inflation is not under control. The Fed is out of bullets as banks can’t take the stress of higher rates. Reckless fiscal policy continues. More tales from a bankrupt nation in sever decline.”

Max
18 dana prije

Počinje velika recesija.

Sardelino
18 dana prije

Kad dođete u banku i želite podignuti svoj novac sa računa na kojem štedite, npr 20 tisuća eura, reći će vam da dođete za par dana.Zašto. Zato što banka taj novac nema.On je samo digitalni zapis na računalu banke.Da bi vam ga vratili moraju ga naći unutar vlastitog sustava.
Na svaki euro stavljen na štednju, banka izdaje otprilike 8 kreditnog eura.
Računica banke je jednostavna, proizlazi iz statistike. Naime, ne postoji trenutak u kojem će istovremeno 8 štediša zatražiti povrat svog novca.
Ne postoji novac kojim bi se vratili krediti.
A banke su zadovoljne jer sasvim dobro zarađuju na kamatama i hipotekama.
Bankovno poslovanje bazirano je na povjerenju i zato je osjetljivo na paniku.
Dovoljno je slikovito kazano da u Australiji u nekom grmu zašuška zec pa da se sruši burza na WS.

tihobl
18 dana prije

Danas sam citao nekoliko najava ekonomskih analiticara iz raznih zemalja da je sledeca na redu Credit Suisse.

Prazni džepovi
17 dana prije

Nećete imati ništa a bit ćete sretni.
Brrr….smrzo sam se.

jupiter
15 dana prije

cekaj , valjda klaus schwab, ovoga ne poznajem!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI