HITNO: Američke banke danas uvele zabranu kupovine kriptovaluta na dug

Bank of Amerika i kriptovalute
8 komentara

Sve veći broj američkih banaka koje nude kreditne kartice ne dopuštaju više kupnju kriptovaluta na dug.

J. P. Morgan Chase & Co, Bank of America i Citigroup najavili su zabranu kupovine Bitcoina i drugih kriptovaluta s kreditnim karticama. J. P. Morgan, koji je danas uveo zabranu, ne želi dužnički rizik vezan uz transakcije, izjavila je Mary Jane Rogers, glasnogovornica tvrtke.

Bank of America je u petak počeo također sprječavati transakcije na poznatim kriptovalutnim tržištima. Zabrana se primjenjuje na sve osobne i poslovne kartice, ali ne i na debitne kartice. Za razliku od kreditnih kartica, debitne kartice ne mogu dovesti do prekoračenja.

Citigroup je sa svoje strane također odlučio zaustaviti kupnju kriptovaluta putem kreditnih kartica. “Nastavit ćemo propitivati našu politiku dok se ovo tržište razvija”, izjavila je glasnogovornica tvrtke Jennifer Bombardier.

Ove najave dolaze u vrijeme velike sumnje od strane velikih grupa. Facebook već nekoliko dana brani oglašavanja koja se odnose na kriptovalute.

Prekogranični volumen transakcija na mreži Mastercard – potrošnja u inozemstvu – ove godine je porastao za 22 posto, navodi se u priopćenju tvrtke, dijelom potaknute korisnicima koji koriste svoje kartice za kupnju kriptovaluta. Tvrtka je upozorila da je trend već počelo usporavati s padom cijena kriptovaluta.

Ove mjere, dodane onima već postojećim, otežavaju pojedincima kupovinu kriptovaluta. Međutim, plaćanja bankovnim prijenosom (koji ne mogu generirati prekoračenje) i dalje će biti moguće za korisnike gore navedenih banaka.

Ovdje čitajte sve o kriptovalutama.

bankekartično plaćanjeZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nikud nikam
6 godine prije

Logičan potez. Uoči svakog pucanja balona prvo se ukinu margin krediti na burzi da se malo smanji pritisak.

dalmata
6 godine prije

Jos jedan dokaz,imperija pusi.Da su u stanju porobit i podjarmit kripto valutu,kevcali bi na sva zvona po onoj :Falite me usta moja,slusajte me usi moje

Vrane
6 godine prije

Nije valjda ovo naznaka sloma dolara idućih tjedana? Očekuje se, ali se svi nadaju da će to pričekati još koji mjesec, godinu, dvi-tri godine… Počinje rasulo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI