HITNO: Američke banke danas uvele zabranu kupovine kriptovaluta na dug

Bank of Amerika i kriptovalute

Sve veći broj američkih banaka koje nude kreditne kartice ne dopuštaju više kupnju kriptovaluta na dug.

J. P. Morgan Chase & Co, Bank of America i Citigroup najavili su zabranu kupovine Bitcoina i drugih kriptovaluta s kreditnim karticama. J. P. Morgan, koji je danas uveo zabranu, ne želi dužnički rizik vezan uz transakcije, izjavila je Mary Jane Rogers, glasnogovornica tvrtke.

Bank of America je u petak počeo također sprječavati transakcije na poznatim kriptovalutnim tržištima. Zabrana se primjenjuje na sve osobne i poslovne kartice, ali ne i na debitne kartice. Za razliku od kreditnih kartica, debitne kartice ne mogu dovesti do prekoračenja.

Citigroup je sa svoje strane također odlučio zaustaviti kupnju kriptovaluta putem kreditnih kartica. “Nastavit ćemo propitivati našu politiku dok se ovo tržište razvija”, izjavila je glasnogovornica tvrtke Jennifer Bombardier.

Ove najave dolaze u vrijeme velike sumnje od strane velikih grupa. Facebook već nekoliko dana brani oglašavanja koja se odnose na kriptovalute.

Prekogranični volumen transakcija na mreži Mastercard – potrošnja u inozemstvu – ove godine je porastao za 22 posto, navodi se u priopćenju tvrtke, dijelom potaknute korisnicima koji koriste svoje kartice za kupnju kriptovaluta. Tvrtka je upozorila da je trend već počelo usporavati s padom cijena kriptovaluta.

Ove mjere, dodane onima već postojećim, otežavaju pojedincima kupovinu kriptovaluta. Međutim, plaćanja bankovnim prijenosom (koji ne mogu generirati prekoračenje) i dalje će biti moguće za korisnike gore navedenih banaka.

Ovdje čitajte sve o kriptovalutama.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
nikud nikam
Gost
nikud nikam

Logičan potez. Uoči svakog pucanja balona prvo se ukinu margin krediti na burzi da se malo smanji pritisak.

Sinisa
Gost
Sinisa

Logican potez ali nema pucanja balona..

Vrane
Gost
Vrane

Pucanje balona dolara. Spriječavanje da masa ljudi danas potroši sutra bezvrijedni dolar a ostane s velikom količinom sutra još vrijednijih Bitcoina. Suprotno od onoga što banksterima treba da bi opljačkali svoj narod koji će i dsalje imati njihove bezvrijedne dolare i kredite koje s tim dolarima neće moći otplatiti.

Sinisa
Gost
Sinisa

Vrane,u tom grmu lezi zveko peko!

dalmata
Gost
dalmata

Jos jedan dokaz,imperija pusi.Da su u stanju porobit i podjarmit kripto valutu,kevcali bi na sva zvona po onoj :Falite me usta moja,slusajte me usi moje

radijacija2000
Gost
radijacija2000

Hajde da uprostimo malo : ako vladajuća svetska klika koja drži (još uvjek) dolar i financijske tokove po kontrolu i koja ima puno instrumenata za nametanje svojih pravila (MMF, WTO, NATO, CIA…) se ne opire blokchainu i kriptovalutama, a oni urušavaju njihovu moć, onda je legitimno zapitati se zašto to ne rade ? Ako većina napusti dolarski sistem i pređe na blokchain sistem zar ne bi to bio povod za svjetski rat ?

U22U
Gost
U22U

HM da ali Tko , protiv koga ? ako su vlasnici CV rasuti po planeti, a sam blockchain decentraliziran ,protiv koga će sei kako ratovati ?Jedino mogu pokušavati usporiti trgovinu blokiranjem CV burzi,ili proglasiti ga protuzakonitim ali to je pušing…. drma im se stolica, za 10 g ako se ovako nastavi odoše banke u drugi plan….

Vrane
Gost
Vrane

Nije valjda ovo naznaka sloma dolara idućih tjedana? Očekuje se, ali se svi nadaju da će to pričekati još koji mjesec, godinu, dvi-tri godine… Počinje rasulo.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik