fbpx

Kina sljedeće godine gradi preko milion novih 5G stanica

5G stanice

Kineski telekom operateri uspjeli su da naprave više od 600.000 novih 5G baznih stanica ove godine, pored oko 100.000 5G stanica izgrađenih 2019. godine, rekao je Wu Hequan, akademik na Kineskoj inženjerskoj akademiji.

Telekom operateri u zemlji će vjerovatno sljedeće godine izgraditi više od milion novih 5G baznih stanica. To bi dovelo do ukupnog broja 5G baznih stanica u Kini na više od 1,7 miliona do kraja 2021. godine, rekao je Wu.

“Kako se gradnja 5G mreže ubrzava, troškovi izgradnje svake 5G bazne stanice će opadati. Čak i ako kineski telekom operateri 2022. godine izdvoje isti iznos ulaganja u 5G kao što su uradili ove godine, oni mogu izgraditi mnogo više 5G baznih stanica sljedeće godine u odnosu na ovu“, objasnio je Wu.

“Vjerujem da će kineski telekom operateri sljedeće godine izgraditi više od milion baznih stanica 5G, mada će konkretni građevinski ciljevi morati da sačekaju zvanična saopštenja telekom operatera”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, 5G usluge trenutno su dostupne u svim kineskim gradovima na nivou prefekture i više.

Kinesko Ministarstvo industrije i informacione tehnologije reklo je u oktobru da će zemlja nastaviti da gradi 5G mreže „umjereno“ prije roka.

3.8 6 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
16 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ward
Gost
Ward
1 mjesec prije

5G nema smisla, jer sve što može 5G može i 4G. Ovo guraju proizvođači opreme i farmaceutski lobi, jer je liječenje od karcinoma skupo i duotrajno.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije
Reply to  Ward

Aaaaa…
Ce nas cipuje Bil Gejc sve 😮

Ali ozbiljno, 5G je neophodan za samovozeca vozila, za operacije na daljinu…
Da radnici koji su popili otkaze iz industrije i sada rade kao vozaci za Amazon dobiju otkaze. Da programi mogu zameniti doktore i pravnike. Novinare vec jesu.
Bice divno, videces. Svi ce dobiti po 5 x 5 metara zemlje, pa neka zive od toga. Jer poslova nece biti vise 🙂

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Ward

5G ti je zapravo vojna tehnologija. Za komunikacija i navođenje robotike u urbanom setingu i/ili kao energetsko usmjeravajuče oružje za kontrolu masa ili “obradu” pojedinaca . Mislim da je ovaj efekt 5G kaj pojačava mogučnost korona virusa (čitao sam i znanstveni rad u kojem se tvrdi da ih čak i stvara na ljudskoj koži, pretpostavlja se zbog toga što 5G zagrijava i sjebava molekule kisika tamo gdje se koristi) bonus koji je otkriven naknadno. Možda i slučajno…

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
1 mjesec prije

Kak će sretni sad biti naši dileri, HAKOM, a sve im besplatno. Vlada im u ovoj situaciji propasti poklonila 100 milijuna kuna!
Rade probnu implementaciju na postojećoj 4G.
Čemu, optička mreža em sigurnija em gotova u RH.
Evidentno provođenje te povezanosti 5G i farmamafije, cov-19!
Mi smo uvijek pokusni kunići vladajućoj garnituri i satelitima.
Koliko dobivaju?

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 mjesec prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Gdje je to optička mreža gotova? Pa u samom Zagrebu ima kvartova koji ne mogu dobiti više od bakra.

Ward
Gost
Ward
1 mjesec prije
Reply to  Dokurčilomi

Optička mreža je povučena između svih gradova i to od nekoiko operatera, koliko mi se čini oko pet, svugdje gdje je došla kabelska televizija može doći i optiika.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Još jedan kolosalni uspjeh Narodne republike Kine. Iskrene čestitke idivljenje bratu Xiju, Komunističkoj paritjii radnom narodu prijateljske Kine.

No, možda bi tu tehnologiju umjesto 5G trebalo nazvati 5M. Jer će izgleda na svakih 5 metara biti po jedna stanica.

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije

Ja sam nekada zaista mislio da je narod pametniji… ali da mi nije ove spoznaje Boga da su vremena i razdoblja i zbivanja pod Njegovom kontrolom, pojeo bi me jad ,tuga i ogorčenost zbog osjećaja bespomoćnosti.

rjbvrnbgeirunbgtieug
Gost
rjbvrnbgeirunbgtieug
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Može se to postići i mentalnim reprogramiranjem u ravnodušnost.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Odlično a kakve će biti poslijedice po stanovništvo?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Max

U kombinaciji sa cjepivom, gore od Černobilskih.

rjbvrnbgeirunbgtieug
Gost
rjbvrnbgeirunbgtieug
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Da, i za sav živi svijet, ćak i veliko drveće, male životinje će pobiti, vrane u Zagrebu već pobjegle na Savu, golubova nema, vrabaca tamo koji.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

😥

rjbvrnbgeirunbgtieug
Gost
rjbvrnbgeirunbgtieug
1 mjesec prije

Tama cvjeta kako njena kći “napreduje” koracima od sedam svjetlosnih godina.

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije

5G je vojna tehnologija. Za komunikacija i navođenje robotike u urbanom setingu i/ili kao energetsko usmjeravajuče oružje za kontrolu masa ili “obradu” pojedinaca . Mislim da je ovaj efekt 5G kaj pojačava mogučnost korona virusa (čitao sam i znanstveni rad u kojem se tvrdi da ih čak i stvara na ljudskoj koži, pretpostavlja se zbog toga što 5G zagrijava i sjebava molekule kisika tamo gdje se koristi) bonus koji je otkriven naknadno. Možda i slučajno…

Ožujsko light
Gost
Ožujsko light
1 mjesec prije
Reply to  Puž

Slažem se, 5G i jest vojna tehnologija. Ja sam prije par mjeseci čitao znanstveni rad koji tvrdi da 5G zagrijava i sjebava molekule na lepljivoj slini od puža, zato puževi dostižu nenormalnu brzinu…u nekim slučajevima čak brzinu geparda.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik